Zašto sirotinja pravi toliku decu ?

Sto se tice Afrike, ruralnih delova Indije i sl. zemalja, glavni faktor zbog kojeg se porodice masovno odlucuju na neobicno veliki broj dece jeste visok mortalitet. Nakon toga dolazi kulturoloski pritisak (koji u mnogim zemljama Afrike nije znatno oslabio uprkos masovnim vakcinacijama), slaba dostupnost kontraceptivnih sredstava kao i neadekvatna informisanost, sto je i logicno.

Poslednja izmena:
Ne razumem ja tu "nematerijalnu" ljubav koja se tu spominje.Kakva je to ljubav kada znas da neces imati da obuces,nahranis dete,i pruzis mu makar ono osnovno za zivot?
Svakome se moze desiti svasta u zivotu, i da nema, no radjati decu u nistavilu, kada nemas ni sebe da prehranis po meni nije ni ljubav ni nista, prosta reprodukcija.

Ne razumem ja tu "nematerijalnu" ljubav koja se tu spominje.Kakva je to ljubav kada znas da neces imati da obuces,nahranis dete,i pruzis mu makar ono osnovno za zivot?
Svakome se moze desiti svasta u zivotu, i da nema, no radjati decu u nistavilu, kada nemas ni sebe da prehranis po meni nije ni ljubav ni nista, prosta reprodukcija.
Poenta teme je da mali krzljavi botovi imaju problem sa celim svetom i jaki su samo kada su u virtualnom svetu....gde se deca ne prave.

To ni meni nije jasno. Znas kako zivis i sa sobom vodis u bedak punoclanu porodicu. Otezavas vec napaceni zivot sebi i drugima oko sebe.

shvati da uovakvoj podjeli stvari u svijetu svi su sirotinja osim onih ekstemno bogatih kolkogod se smatrala necime vise od toga naicices na gorko iskustvo
generalno vecine ove populacije sto se sad krcka u statistiku ti je od prije drugog svetskog nesto malo i poslje ovo kasnije od toga samo izumire sto se poklapa s tvoju predpostavku

Na ovu temu, adekbvatan odgovor bi bio novo pitanje....Sta se podrazumeva pod bogatstvom ili imanjem za razliku od nemanja?
Tvrdim, da oni koji zastupaju misljenje da "siromasni" ne bi trebalo da radjaju decu " koju ne mogu da prehrane", a misli se " koji ne mogu da mediokritetski kupe iste patike kao ostali" su zaista nedostojni da imaju decu i da ih radjaju samo da bi zadovoljili iste takve mediokritete koji ih teraju da prave decu.

Na ovu temu, adekbvatan odgovor bi bio novo pitanje....Sta se podrazumeva pod bogatstvom ili imanjem za razliku od nemanja?
Tvrdim, da oni koji zastupaju misljenje da "siromasni" ne bi trebalo da radjaju decu " koju ne mogu da prehrane", a misli se " koji ne mogu da mediokritetski kupe iste patike kao ostali" su zaista nedostojni da imaju decu i da ih radjaju samo da bi zadovoljili iste takve mediokritete koji ih teraju da prave decu.
Pisem sta mislim.Ukoliko sam napisala da nemaju da prehrane,ne mislim da ih hrane patikama.
Najcesce bude da nemaju krov nad glavom,nemaju wc,prokisnjava,zive od 6k socijalne pomoci mesecno,imaju petoro dece.
Ljubav je i odgovornost, briga. Kakav je to roditelj pun ljubavi kojem je normalno da ima gladno dete/decu ne znam. Meni to nije ljubav.
Opet kazem jedno je postati siromasan kada vec imas dete, nikada se ne zna sta se moze desiti u zivotu, no namerno praviti,radjati decu kada nemas ni za sebe je zlocin.

Pisem sta mislim.Ukoliko sam napisala da nemaju da prehrane,ne mislim da ih hrane patikama.
Najcesce bude da nemaju krov nad glavom,nemaju wc,prokisnjava,zive od 6k socijalne pomoci mesecno,imaju petoro dece.
Ljubav je i odgovornost, briga. Kakav je to roditelj pun ljubavi kojem je normalno da ima gladno dete/decu ne znam. Meni to nije ljubav.
Opet kazem jedno je postati siromasan kada vec imas dete, nikada se ne zna sta se moze desiti u zivotu, no namerno praviti,radjati decu kada nemas ni za sebe je zlocin.
Пишимо у стању у Србији. Тачно је да је Ромска популација најсиромашнија, али су им породице најбројније, и немам ништа против тога.

За мене је феномен код највећег броја из српске средње класе (која би у другим земљама спадала у нижу), а има их доста, раде и муж и жена и имају једно дете. Лично знам на десетине таквих, и понекад разговарамо на тему другог детета. Скоро сви наводе исти разлог "чини ми се да друго дете не би волео као прво". То је наравно велика заблуда, говорим из личног искуства јер имам више деце.

Данас, проблем броја деце није економске природе, већ социолошке.

Zašto siromašni prave decu pa ne mogu da ih prehrane (Afrika, Indija) a u razvijenim zemljama ljudi imaju jedno ili dvoje dece u vrh glave ? Ja znam za porodicu, koji su napravili cetvoro dece za vreme devedesetih i ranih dvehiljaditih ( u vreme najveće bede) i sad ne mogu da ih prehrane. U cemu je fora ?
Pa sta ,kakva je to trauma o prehrani ,ne zivis da bi jeo nego jedes da bi ziveo,toliko se hrane baca u svetu ,deca su najvece blago samo nek se mnoze

Sve istina i ja ti verujem da je revolucija opravdana....

Back