Zašto se u Srbiji slave ratni zločinci?

Nebojsa Pavkovic je ratni zlocinac koji je osramotio Srspki narod, i zato je osudjen od suda koji priznaje Srbija.
Piši u svoje ime.
Ima tako tih čudnih naroda, nismo mi jedini. Recimo mnogi Rusi i dan - danas obožavaju Staljina iako je on pobio milione Rusa uz naravno i mnogo drugih. Pri tom čak etnički i nije bio Rus.
Čudan je ovaj naš svet.
Treba da se odreknemo svojih generala i prošlosti?
Gde to pravi Srbin može da kritikuje osuđene ratne zločince? :ljutko:
Znaš šta je zanimljivo? Da samo Srbi osuđuju svoje ratne zločince. I znam da će sad biti očisti svoje dvorište. E neću. Zato što to "čišćenje dvorišta" drugi doživljavaju kao priznanje agresije i zločina. Ne kao korak ka pomirenju i dobrim odnosima. I ne pada im na kraj pameti da urade isto. E dok je tako ni mi ne treba ništa da priznajemo.

Piši u svoje ime.

Treba da se odreknemo svojih generala i prošlosti?

Znaš šta je zanimljivo? Da samo Srbi osuđuju svoje ratne zločince. I znam da će sad biti očisti svoje dvorište. E neću. Zato što to "čišćenje dvorišta" drugi doživljavaju kao priznanje agresije i zločina. Ne kao korak ka pomirenju i dobrim odnosima. I ne pada im na kraj pameti da urade isto. E dok je tako ni mi ne treba ništa da priznajemo.
pa nama je valjda u interesu da očistimo dvorište tj Srbiju od ratnih zločinaca
ili misliš da nam je bolje dok su oni na slobodi?

kog boli k za tvoje mišljenje brt?
institucije koje su priznate od tvoje države su rekle svoje, donele odluku i rezoluciju
možeš da prdiš ali nema efekta.. niko te ne čuje.. izgubio si
drugo bi bilo da nismo priznali sud i da nas boli k.. ko Rusija i Putin koga pominješ.. ovako jbg..
šta ono: e priznjemo sud al ne priznajemo presude? :D haha pa jbt da l si normalan???
Наше је да не признамо геноцид никада јер се просто није десио.Тачка нема зареза.
Мало да учимо од Израела.Ако је Сребреница геноцид онда је Газа хуманитарна акција или како Хрвати рекоше за Јасеновац радни логор. :lol:
Брате цифре само цифре гледај и ко је убијен, укључи се мало у тематику.Побили су милион наших СРПСКИХ глава углавном цивила кроз разне логоре 41-45, нема куће или породице код мене у крају да није страдала од усташа, чак и у овом последњем рату, чинили су чисти геноцид 1914-1918 над Србима опет ти исти у комбинацији са германима.Они мене да уче шта је геноцид?Ко је покренуо резолуцију?
Ми им стрељамо пар стотина у одмазди, изгине их на стотине и стотине у насилном у пробоју, извучемо им цивиле аутобусима.О чему причаш јбт.?
Стављаш мету нашим потомцима без да те неко тјера.То могу само глупи Срби.

Наше је да не признамо геноцид никада јер се просто није десио.Тачка нема зареза.
Мало да учимо од Израела.Ако је Сребреница геноцид онда је Газа хуманитарна акција или како Хрвати рекоше за Јасеновац радни логор. :lol:
Брате цифре само цифре гледај и ко је убијен, укључи се мало у тематику.Побили су милион наших СРПСКИХ глава углавном цивила кроз разне логоре 41-45, нема куће или породице код мене у крају да није страдала од усташа, чак и у овом последњем рату, чинили су чисти геноцид 1914-1918 над Србима опет ти исти у комбинацији са германима.Они мене да уче шта је геноцид?Ко је покренуо резолуцију?
Ми им стрељамо пар стотина у одмазди, изгине их на стотине и стотине у насилном у пробоју, извучемо им цивиле аутобусима.О чему причаш јбт.?
Стављаш мету нашим потомцима без да те неко тјера.То могу само глупи Срби.
brt priznali smo genocid
priznao si sud koji je rekao da je genocid. kada priznaješ sud, priznaješ i odluke suda.. tačka , nema zareza

Pavkovic je imao komandu nad nekih 130.000 ljudi u ratu, znaci bio je duzan da licno nadgleda i spreci svakog od njih da uradi bilo sta mimo propisa?
jbg i za Hitlera se onda može isto reći
postoji komandna odgovornost
nije lično Pavković ubijao ali vrv jeste neko iz naše vojske
ako smo imali paravojne formacije bili smo dužni da ih razoružamo.. to je opet posao vojske i policije
dakle ako si na čelu vojske odgovoran si za sve na terenu

Da, da. Vidim kako im je u interesu. Da. Dok ostali ne priznaju svoje ne trebamo ni mi svoje. Vrlo realan.
pa ok..ako misliš da je bolje da naši zločinci slobodno šetaju zato što hrvati ne hapse svoje onda ok.. ja mislim da nije bolje
mislim da je zločinac u princpu gvno od čoveka..
ako je neko ubio albansko ili hrvatsko dete msm da mu je mesto u zatvoru bez obzira na to što neko tamo nije uhapsio hrvata koji je ubio srpsko dete

Odlicno. Da li je po istom principu npr. Vesli Klark bilo gde bio pozivan na odgovornost (doticni se za razliku od Pavkovica javno na medijskim konferencijama hvalisao kako je gadjao elektricne centrale i slicne objekte?) za ubijanje neduznih civila po SRJ?
nije i šta sad?

to je kao:
ja pregazim dete na pešačkom, uhapse me i osude me na 10 godina i ti pitaš:
da li je sin Željka Mitrovića osuđen na 10 godina?
nije..
u principu zakon nije isti za sve ali to ne znači da ja ne treba da ležim robiju

pa ok..ako misliš da je bolje da naši zločinci slobodno šetaju zato što hrvati ne hapse svoje onda ok.. ja mislim da nije bolje
mislim da je zločinac u princpu gvno od čoveka..
ako je neko ubio albansko ili hrvatsko dete msm da mu je mesto u zatvoru bez obzira na to što neko tamo nije uhapsio hrvata koji je ubio srpsko dete
Лијепо ти је човјек горе написао наши генерали су сви одговарали само по командној одговорности, не постоји ни један документ или наређење да се изврши злочин.Тако се бранио Готовина.Разлика је само што је Готовина имао пакт са НАТО алијансом.

Poslednja izmena:
nije i šta sad?

to je kao:
ja pregazim dete na pešačkom, uhapse me i osude me na 10 godina i ti pitaš:
da li je sin Željka Mitrovića osuđen na 10 godina?
nije..
u principu zakon nije isti za sve ali to ne znači da ja ne treba da ležim robiju
Podrzavas selektivno sprovodjenje pravde,u cemu je onda problem??

Poslednja izmena:
Лијепо ти је човјек горе написао наши генерали су сви одговарали само по командној одговорности, не постоји ни један документ или наређење да се изврши злочин.Тако се бранио Готовина.Разлика је само што је Готовина има пакт са НАТО алијансом.
pa i Gotovina je trebao da bude u zatvoru
i ja kažem da treba da se odgovara po komandnoj odgovornosti..tj ne ja nego sud

Imamo npr Generala Lazarevića koji je isto osuđen na 15 godina. Dobrovoljno se predao Hagu.
Čovek na mestu, vojnik, pošten
Al jbg osuđen za zločine koje nije počinio..
zašto? pa bio si General jbg

nisi mogao da sprečiš zločine ali si odgovaran i lepo si se ko gospodin spakovao, otišao u Hag, otišao u sud kog je tvoja država priznala, odležao robiju

naravno da nije zločinac ali jbg postoji odgovornost

sa druge strane imamo Generala Mladića npr koji je mogao da spreči zločin a nije i koji se krio posle toga..

Imamo npr Generala Lazarevića koji je isto osuđen na 15 godina. Dobrovoljno se predao Hagu.
Čovek na mestu, vojnik, pošten
Al jbg osuđen za zločine koje nije počinio..
zašto? pa bio si General jbg

nisi mogao da sprečiš zločine ali si odgovaran i lepo si se ko gospodin spakovao, otišao u Hag, otišao u sud kog je tvoja država priznala, odležao robiju

naravno da nije zločinac ali jbg postoji odgovornost

sa druge strane imamo Generala Mladića npr koji je mogao da spreči zločin a nije i koji se krio posle toga..
Изгубили смо рат.Ту се губи рационално размишљање или било какав разуман правичан суд.
Ја сам једно вријеме пратио та суђења и судије.Све судије из држава НАТО алијансе су се држале заједно.
Чим неко није у тој војној унији имао си издвојено мишљење, многи су се оградили јер нису хтјели да им данас сутра неко набија на нос политичке пресуде.То ми је довољан доказ да је Хаг био политички.И за термин "локални геноцид" имаш издвојено мишљење.
Тај исти Лазаревић да је одбио било какво наређење о премјештању јединица или прекинуо било какву акцију против УЧК одговорао би пред нашим Судом за издају зар не?Дакле он је само био лојалан држави којој је положио заклетву исто тако и Р.Младић нема ту превелике разлике вјеруј ми.
А злочин као злочин не знам шта бих ти рекао.95 посто извршитеља злочина је одговарало за злочине међутим само су Срби имали тај наратив командна одговорност јер смо изгубили рат у политичком смислу, на војном пољу смо били жилави а не као у другом великом рату када су нас тјерали да копамо сами себи јаме и убијали маљем по глави.

Изгубили смо рат.Ту се губи рационално размишљање или било какав разуман правичан суд.
Ја сам једно вријеме пратио та суђења и судије.Све судије из држава НАТО алијансе су се држале заједно.
Чим неко није у тој војној унији имао си издвојено мишљење, многи су се оградили јер нису хтјели да им данас сутра неко набија на нос политичке пресуде.То ми је довољан доказ да је Хаг био политички.И за термин "локални геноцид" имаш издвојено мишљење.
Тај исти Лазаревић да је одбио било какво наређење о премјештању јединица или прекинуо било какву акцију против УЧК одговорао би пред нашим Судом за издају зар не?Дакле он је само био лојалан држави којој је положио заклетву исто тако и Р.Младић нема ту превелике разлике вјеруј ми.
А злочин као злочин не знам шта бих ти рекао.95 посто извршитеља злочина је одговарало за злочине међутим само су Срби имали тај наратив командна одговорност јер смо изгубили рат у политичком смислу, на војном пољу смо били жилави а не као у другом великом рату када су нас тјерали да копамо сами себи јаме и убијали маљем по глави.
jbg svako bira svoj put

zato nikad ne bi bio vojnik ili pandur.. uvek moraš da postupaš po naređenju.. ako odbiješ sledi kazna

a ako izgubiš rat ti si taj koji prvi na je beš

Srbi nisu izgubili rat. Kosovo je sastavni deo Republike Srbije prema Kumanovskom sporazumu i Ujedinjenim Nacijama.

Back