- Poruka
- 7.892

Postoje ljudi koji su večito nezadovoljni svojim životom. Stalno su namrgođeni ili tužni.
Kada ih neko pita " Zašto se stalno mrgodiš, zašto si tužan", kažu " Eh zašto.. ne pitaj ".
Sigurno ste sreli nekog ko je takav, ko tako izgleda, pomalo tužno, pomalo namrgođeno.
Da li oni zapravo nose maske kako bi se zaštitili od udaraca života?
Ili se tako ponašaju zato što žele da nerviraju druge ljude u svom životu, u svojoj okolini?

Sa druge strane, tu su i oni koji imaju stalno osmeh na licu, koji se stalno smeju i koji su stalno srećni.
I na pitanje kako su, odgovaraju sa odlično.
Možda nose maske koje kriju bol? Možda ne žele da drugi saznaju da imaju probleme?
Kada su u pitanju tuga i suze i namrgođenost i gorčina, na "Depresija forumu" na kome sam bila jedan od admina, postavljala sam pitanje gore već napisano. Jedna žena je godinama davala odgovor " Eh zašto, ne pitaj" pa bi onda nastavila da prenosi svoju ogorčenost na muža, na uslove rada tamo gde živi radi. Osećala je, iracionalnu, krivicu što je loša majka. Bila je i zdravstveno loše i mnogo je godina prošlo i nekako smo je svi naterali da ide kod lekara.
Zašto pišem o toj ženi? Zato što je ona ponekad, čini mi se nesvesno, pisala da se oseća sjajno, odlično. Ne, nije imala bipolarni poremećaj, već teže depresijske epizode.
Znači,u njenom životu, nadam se i sada, postoje dobri dani.
Ovde postoji tema https://forum.krstarica.com/threads/znakovi-latentne-depresije.1000930/ i ja imam utisak da su neke osobe koje su stalno srećne zapravo depresivne i da im je osmeh samo maska.
Šta vi mislite, da li je moguće da se neko stalno, baš stalno oseća tužno i ogorčeno? I da li je moguće da je neko stalno, večito srećan?