Zašto se prevara ne prašta?

Mozemo detaljisati mnogo ali smatram da je prevara izdaja samog sebe,svojih licnih vrednosti i casti i bezpotrebno povredjivanje osobe koja ti veruje i polaze svoje nade u tebe.

U normalnom svetu, znaci normalnom publica svetu ili obicnom privata svetu , to je tacno...
Svaka prevara je ustvari izdaja svojih potreba i htenja, osim ako je potreba poligamija usled nekih dogadjaja i dozivljaja u proslosti.
Ne treba izbaciti seksualnu izgradnju kao motiv za mnogo toga i za mnoge potrebe...
Mnogi ne bi bili nemoralni toliko da nisu obuceni da takvi postanu, razvojem svoje seksualnosti....navadjenjem...cak se i seksualna orjentacija ukoliko nema averzije moze promeniti seksualnom izgradnjom i navadjenjem i navodjenjem...

To oko verovanja ne bih mesao...to je mnogo izvikana stvar....bar ja znam to, jer kod mene je ocigledno da mogu da veruju, pa opet im je navika da sumnjice iako im je jasno da ta igra oko dobijanja poena na tu igru prebacivanja i sumnjicenja nema prolaz u logici kod mene, ali navika je navika...
Hocu reci da mnoge optuzbe za prevaru ili hod ka prevari ustvari imaju za cilj dobijanje poena u izgradnji odnosa u vezi, kroz kompenzacione ili aha metod...
Pa onda iako vide da su mi opredeljenja vernost i to veca nego sto bi ona ikada pozelela, i dalje po navici zele da dobijaju poene na uigrane igrice pripisivanja sumnjivih namera tvojim gestovima...
Mnoge devojke nemaju druge metode upravljanja razvoja vezom, a pocetna igra je totalno bezeze mnogima, a onda ne znaju kako da doteraju do onog sto stvarno zele...
A najsmesnije je sto u startu bas odbijaju takve koji imaju odnose kakve zele na kraju u dugotrajnoj vezi...
Ukratko u pocetku se drze drustveno postojeceg modela MZ muvanja, iako je totalno suprotan onome sto zele, posle gledaju da preko poena kazne ili kompenzacije nekako doguraju do onog sto zele, tj ono sto zovemo , promenila je muskarca, u ovom slucaju ucenom i kajanjem ili sta vec...

A znanje o medjuljudskim ili MZ odnosima je nekako vrlo skromno , mnogo manje cak i od njihovih roditelja ili baka, gde su bile udavane dogovorom, znaci sa izuzetno malo iskustva u praksi, ali ocigledno je vaspitanje pokrivalo deo tog nedostatka prakse u smislu definisanih kapija za prolaz slaloma....
Maramica maramica i kad kako sme a ne sme dragi da uradi imaju svoj smisao...
Pa iskazivanje etapa u sto vise etapa i jasnih detalja, makar i sa varijetetom od 3,4 sablona, hoces, cvet, zaboravljena maramica, cesalj, jelek, durenje, ljutnja, trazenje izvinjenja, paznje na emocije i slicnog...

Postoje vrednosti koje coveka dizu iznad animalnog.
Zbog kojih je covek covek, zbog kojih je izmislio religiju,
zbog kojih ima osecaj za lepo i zbog kojih moze da umre
bez organskih bolesti i fizickih ostecenja.

Auuu, ovo ti je pipava oblast....
Animalno jeste start, neanimalno zahteva i vaspitanje i potencijal u coveku i okolnosti u drustvu razvoja.
Religija je izmisljena da bi se coveku pruzila sigurnost i smirenost zaokruzenog kruga shvatanja stvarnosti, znaci objasnjivost, a ne znanje.
Osecaj lepote moze biti toliko prizeman da covek moze slobodno da umre i kao zivotinja...
Ali tu imas malu poentu u smislu sta je izvor necega sto pobedi sebicnu zelju za samoodrzanjem kod animalca koji je spreman da umre bez bolesti?
Strah je jedno prisutno osecanje, koje cesto rezultuje u patriotizmu (koji nije neanimalan) ljubavi (koja nije neanimalna) pa moze biti resenje totalnog animalnog samoubistva bez dizanja ruke na sebe...
Strah ima svoje podoblike, paralizu, psihozu, paranoju, koji i kad nisu oblici bolesti daju ovo sto pomenuh...paraliza traganja, menjanja, nalazenja izlaza dovodi do izbora tihog uvenuca. psihoza to radi ociglednije i bolnije, agresivnije, a paranoja je vec hronicna zastrasenost i vec oblikovan proizvod samoobmane da postoji visa vrednost, vise moranje...

Ali sve ovo i dalje ostavlja coveka na nivou totalno zivotinjskom , ne samo animalnom nego ono dno animalnog.

Auuu, ovo ti je pipava oblast....
Animalno jeste start, neanimalno zahteva i vaspitanje i potencijal u coveku i okolnosti u drustvu razvoja.
Religija je izmisljena da bi se coveku pruzila sigurnost i smirenost zaokruzenog kruga shvatanja stvarnosti, znaci objasnjivost, a ne znanje.
Osecaj lepote moze biti toliko prizeman da covek moze slobodno da umre i kao zivotinja...
Ali tu imas malu poentu u smislu sta je izvor necega sto pobedi sebicnu zelju za samoodrzanjem kod animalca koji je spreman da umre bez bolesti?
Strah je jedno prisutno osecanje, koje cesto rezultuje u patriotizmu (koji nije neanimalan) ljubavi (koja nije neanimalna) pa moze biti resenje totalnog animalnog samoubistva bez dizanja ruke na sebe...
Strah ima svoje podoblike, paralizu, psihozu, paranoju, koji i kad nisu oblici bolesti daju ovo sto pomenuh...paraliza traganja, menjanja, nalazenja izlaza dovodi do izbora tihog uvenuca. psihoza to radi ociglednije i bolnije, agresivnije, a paranoja je vec hronicna zastrasenost i vec oblikovan proizvod samoobmane da postoji visa vrednost, vise moranje...

Ali sve ovo i dalje ostavlja coveka na nivou totalno zivotinjskom , ne samo animalnom nego ono dno animalnog.

Vera je osmisljena za to sto si naveo.
Religija je osmisljena da bi se ratovalo.

Ako to prevedes na dansnje vreme, onda si ga ugasio uz droljasto bez izuzetka....cak i da je cestita u srcu....ti mislis da zene razmisljaju o tome sta rade kad nesto urade...
Ima ali 1 ili 2 gesta dnevno, a ostalo samo prepisuju sta vide u okruzenju, ama bas bez sekunde razmisljanja sta znaci ono sto rade...

:aha: To i dalje ne znači da muškarci treba da varaju, a žene ne. Ne volim dvostruke aršine.... :aha:

Ti nisi u toku, ko vise vara , to je samo igra kome se vise pripisuje, zena zato izabere one koji su leprsavi, da bi joj bilo lakse da vara, kao i oni varaju...
Pa koliko zena glumi pijane da bi se ogreblo za seks, jer su tako i dalje moralne sebi, a ovamo dobila kobaju za samopostovanje u danasnje droljasto vreme...
Nije lose poznavati ni studentsku grupaciju, em uce, em su neke i nevine, pa onda gledas sta im radi javno mnjenje , tj sta one odlucuju prateci javno mnjenje...

Uopste nije retko , skoro da je pravilo da smatra sebe da nije zensko ako se ne drmusa redovno , dok srecu tumaci kao imati partnera u emotivnom smislu...
Ovo prvo im je kao drustvena odgovornost....tacno bi lako moglo da se opise kao desetak kod poljoprivrednika, kao da je odvojeno od njene dushe , to kao radi zbog nacije....kao zrtva u kojoj kao donekle uziva, a ovo sa prava ljubavna veza e tu je kao za nju, tu pazi i zahtevna je prilicno...

Zato se desava da mnoge devojke na prvi pogled izgledaju droljice teske, jer to je taj narodni , nacionalni deo, njen desetak, porez na micikanu , prema drzavi u kojem uziva , a mora kao da bi bila zena...postovana, hijararhijski uvazena...
A ovaj drugi deo je kao zbog nje i tu obicno tuga....jer em ljudi znaju ili ne znaju za prvi deo, em u zahtevima za drugi deo ima toliko nemogucih kombinacija zahteva da muskarac pomisli da je na drogama ili da je toliko samoumisljena da on uopste ne postoji.

Na neki nacin i jeste, ali na drugi ona to smatra samo njenom opravdanom zeljom da emotivno ispuni ono sto zeli , ne gledajuci sta ustvari prica i zahteva...
A onaj prvi deo, drustvena zenstvenost i desetak, e to potpuno iskljucuje, mada to deluje na nju u smislu navika...

Pre nekoliko dana sam prociato u novinama da je jedan covek uperio pistolju prolaznika i trazio da mu preda pare.

Kada je dobio pare, izvinuo se recima: "Znate, ja nisam lopov ni kriminalac, ali stanje u drzavi je uzasno, nikakvog posla nema, a ja moram nekako da prehranim decu!"

Setio sam se tada jedne mlade zene u burdelju koja mi je nesto slicno rekla: "Nemoj da mislis da sam qurva sto radim ovde....Samohrana sam majka i imam dvoje dece i sve cinim da ona idu u skolu i ne moraju da rade ovo sto ja moram...!"

Jeste, mi ostali smo glupi sto ne uzmemo pistolje i radimo isto...
A i zene koje ne pozele da dobiju ekstra profit od micikane su takodje glupe kao cosak...

Naravno da ima pametnijih pa ce iskoristiti svoju umesnost sa borbama, ili sa pistoljima ili svoje ludilo i takticnost....pa ce onda opet coskove zauzeti neki drugi ljudi sa pucama...

To sto zene oprastaju zenama prostituciju nije zato sto ih sazaljevaju nego sto ih razumeju i da nije straha i same bi radile to otvoreno...

- - - - - - - - - -

Klinke to i rade...
Jer mozes dobiti oralac za 200 dinara ako si joj lep i sladak, a seks za 300-600, ako si takodje naoko sladak...
Nekad leti sednem ispred pa gledam sta radi godiste 12-16...i to vidim...
Kad vide da sam neutralan, a to nekako vide, onda im nije nezgodno i svasta kazu i pokazu....i onda vidis sta stvarno osudjuju, sta im je moranje a sta je normala izmedju zabave i ucene...nesto slicno sto smo mi imali na faksu , dacu ti ako mi odradis seminarski...

Jeste, mi ostali smo glupi sto ne uzmemo pistolje i radimo isto...
A i zene koje ne pozele da dobiju ekstra profit od micikane su takodje glupe kao cosak...

Naravno da ima pametnijih pa ce iskoristiti svoju umesnost sa borbama, ili sa pistoljima ili svoje ludilo i takticnost....pa ce onda opet coskove zauzeti neki drugi ljudi sa pucama...

To sto zene oprastaju zenama prostituciju nije zato sto ih sazaljevaju nego sto ih razumeju i da nije straha i same bi radile to otvoreno...

Nije to uvek tako.

Ima perioda u zivotu kada zaista ne mozes da nadjes posao, a svaki dan treba jesti.

Ja sam bio u takvim situacijama pa znam sta govorim.

Zena sama NE MOZE da skoluje dvoje dece od svog rada (bar u Venecueli)

- - - - - - - - - -

Klinke to i rade...
Jer mozes dobiti oralac za 200 dinara ako si joj lep i sladak, a seks za 300-600, ako si takodje naoko sladak...
Nekad leti sednem ispred pa gledam sta radi godiste 12-16...i to vidim...
Kad vide da sam neutralan, a to nekako vide, onda im nije nezgodno i svasta kazu i pokazu....i onda vidis sta stvarno osudjuju, sta im je moranje a sta je normala izmedju zabave i ucene...nesto slicno sto smo mi imali na faksu , dacu ti ako mi odradis seminarski...

Jedno je hir i igra, a drugo je potreba.

Vi u Srbiji nikada niste videli jako gladne ljude, cak ni za vreme rata.

Tu gresis, ja vidjam ljude odavno koji zive ceo dan sa pola kila krastavca i pola litra mleka, jedan obrok im je udrobljeno hleb u mleko a drugi krastavac i sirce..
Penzosi...i to pametni...ne gluperde..
A i smrzavanja ima jako puno , zglobovi kao teniske loptice...

Ali nema toga sto ti kazes, znaci nema crnacke logike, jos uvek, pa da ljudi ne gledajuci svoj moral niti javni moral, rade sve i svasta da bi preziveli...
Za to moras da gledas zene do 40 god....one sad nemaju takve moralne ograde...

Srbija inace jako puno gladuje, mnogo ih gladuje, ali su vecina snobovi, pa onda ako neko gladuje, onda ga radi svojeg prestiza ili spuste ili ako procene da izgleda nedovoljno kao bednik, napune gov... tj agresivno ga rasture...
Snob nema neke velike mogucnosti da bira, ili ce da se postavi da sam nije beda pa rastura onog ko se prikaze kao beda, a mrze bedu i bednike, misle da su losi ljudi, lenstine ili sta vec...

Back