Zasto se ne objavljuju svi podaci o preminulim Korona-zrtvama ?

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
36.628
kada bismo procitali ime i prezime , adresu, radno mesto..........i jos neke od podataka o preminulim zrtvama od Koronavirusa, znali bi smo ko je ta osoba, da li smo bili u kontaktu sa tom osobom i kada smo bili u blizini te osobe, znali bismo da smo i mi tada eventualno zarazeni, na vreme bismo se javili lekarima i nadzorne sluzbe bi bez problema mogle pratiti kretanje virusa..............ALI NE, OBJAVLJUJU SE SAMO INICIJALI PREMINULE OSOBE I GRADGDE JE ZIVEO.......................A MOZDA SAM BAS JA PRE 16 DANA BIO SA JOVANOM TANASIJEVICEM IZ KIKINDE , KOJEG SU MEDIJI OZNACILI SAMO SA "J. T. STAR 56 GODINA IZ KIKINDE"...........................premalo podataka da bi se ova pandemija shvatila ozbiljno.

1. ili J.T. "iz Kikinde" uopste ne postoji vec je sve medijska scenografija,
2. ili postoji al se krije od nas kako mi ne bismo znali da je to bas nas J.T. kojeg poznajemo i kako ne bismo posumnjali da smo inficirani a stime ne bismo i nehoticno zarazili nama bliske osobe.

Da nemamo kontrolisane medije i politicare, bilo bi logicno da DRZAVA OBJAVI APSOLUTNO SVE PODATKE O SVAKOM INFICIRANOM, KAO I O ONIMA ZA KOJE SE SUMNJA DA SU INFICIRANI DA BI SMO ZNALI DA LI SMO I MI IMALI KONTAKT SA TAKVOM OSOBOM.

kada bismo procitali ime i prezime , adresu, radno mesto..........i jos neke od podataka o preminulim zrtvama od Koronavirusa, znali bi smo ko je ta osoba, da li smo bili u kontaktu sa tom osobom i kada smo bili u blizini te osobe, znali bismo da smo i mi tada eventualno zarazeni, na vreme bismo se javili lekarima i nadzorne sluzbe bi bez problema mogle pratiti kretanje virusa..............ALI NE, OBJAVLJUJU SE SAMO INICIJALI PREMINULE OSOBE I GRADGDE JE ZIVEO.......................A MOZDA SAM BAS JA PRE 16 DANA BIO SA JOVANOM TANASIJEVICEM IZ KIKINDE , KOJEG SU MEDIJI OZNACILI SAMO SA "J. T. STAR 56 GODINA IZ KIKINDE"...........................premalo podataka da bi se ova pandemija shvatila ozbiljno.

2. ili postoji al se krije od nas kako mi ne bismo znali da je to bas nas J.T. kojeg poznajemo i kako ne bismo posumnjali da smo inficirani a stime ne bismo i nehoticno zarazili nama bliske osobe.

Da nemamo kontrolisane medije i politicare, bilo bi logicno da DRZAVA OBJAVI APSOLUTNO SVE PODATKE O SVAKOM INFICIRANOM, KAO I O ONIMA ZA KOJE SE SUMNJA DA SU INFICIRANI DA BI SMO ZNALI DA LI SMO I MI IMALI KONTAKT SA TAKVOM OSOBOM.
Nikad nista nece objaviti sto je u korist naroda

Prati citulje pa ces videti da li si poznavao tu osobu.

ako dodjemo do citulje kasno je................taj sto je na citulji zarazio je bar 100 ljudi.
Citulja je uostalom samo lokalnog karaktera a umrla osoba se u zadnjih mesec dana kretala u radijusu od 200 km.
Daleko je vaznije da se u celoj Srbiji svaki dan, na svim medijima, objavljuju podaci o inficiranim i o njihovim kretanjima u zadnjih mesec dana.

nadam se da mi , zbog ovog sto pisem, nece iscureti ulje iz kocnica.

Nece da objavljuju jer bi srušili globalno nametnuti MIT o koroni...
Jer kad bi se za svakog videlo da mu nije tek korona presudila vec niz boljki koje je vec imao, kad bi videli da su u pitanju ljudi preko 70 godina u 90% slucajeva.
Onda bi to srusilo ovaj ORVELOVSKI kamp u koji su nas zatvorili...

...

ako dodjemo do citulje kasno je................taj sto je na citulji zarazio je bar 100 ljudi.
Citulja je uostalom samo lokalnog karaktera a umrla osoba se u zadnjih mesec dana kretala u radijusu od 200 km.
Daleko je vaznije da se u celoj Srbiji svaki dan, na svim medijima, objavljuju podaci o inficiranim i o njihovim kretanjima u zadnjih mesec dana.

nadam se da mi , zbog ovog sto pisem, nece iscureti ulje iz kocnica.
Zasto kretanje u zadnjih mesec dana...ima da pucaju brakovi i da prste razvodi.

Nece da objavljuju jer bi srušili globalno nametnuti MIT o koroni...
Jer kad bi se za svakog videlo da mu nije tek korona presudila vec niz boljki koje je vec imao, kad bi videli da su u pitanju ljudi preko 70 godina u 90% slucajeva.
Onda bi to srusilo ovaj ORVELOVSKI kamp u koji su nas zatvorili...

...

Grešiš. Uopšte nije tako. Pogledaj starost ljudi koji su umrli u Srbiji. Od njih 13, troje ima preko 70 godina. Ovi ostali su oko 60. To uopšte nisu stari ljudi, to jest, to su ljudi koji još i te kako mogu i treba da žive.

Da smo sada čipovani, kao što nismo, zato što to neodgovorni pojedinci odbijaju, sve bi se ovo znalo, i svima bi bilo lakše.

Al hebi ga, kad je bezbedno onda Satana, Ritšildi, Crnogorci, oće da nas prate i kontrolišu...

A kad gooza gaće žvaće za sopstveni život, onda što se ne prate ljudi, što se ne objavljuju imena, što se ne zna gde je ko bio, šta je radio...

Pa ne može tako, drugovi Srbi.

Da smo sada čipovani, kao što nismo, zato što to neodgovorni pojedinci odbijaju, sve bi se ovo znalo, i svima bi bilo lakše.
Какав ти је ово нелогичан одговор? Па зна се ко је оболио и може се објавити.
Тада би они који су били у контакту са оболелим могли да се тестирају.

Da ti objave ime da si zarazen pa da te linchuju na ulici?
Pa nije bre ovo srednji vek da se imena obolelih stavljaju na stub srama.

Čipovanje, a ne zvona i praporci!

Čuš, da objavljuju imena, pa ovaj narod predobri bi spaljivao članove porodica istih na lomači...

Постоји нешто што се зове заштита приватности. Зато не можете да изводите људе на трг и спаљујуте их на ломачи јер су окужени.

То би требало да буде посао завода за јавно здравља. Дакле да контактира све људе који су били заједно са зараженим од Ковида.

Постоји нешто што се зове заштита приватности. Зато не можете да изводите људе на трг и спаљујуте их на ломачи јер су окужени.

То би требало да буде посао завода за јавно здравља. Дакле да контактира све људе који су били заједно са зараженим од Ковида.

"privatnost" je potrebna samo za lopove, ubice, kriminalce..................a danas nismo u situaciji da radi Miskovica, Lazarevica........izgubimo 50 posto stanovnistva.

Al hebi ga, kad je bezbedno onda Satana, Ritšildi, Crnogorci, oće da nas prate i kontrolišu...

A kad gooza gaće žvaće za sopstveni život, onda što se ne prate ljudi, što se ne objavljuju imena, što se ne zna gde je ko bio, šta je radio...

Pa ne može tako, drugovi Srbi.

Jel tebi neko brani da se cipujes ?

Pa to nisu umrli od side, pa da je potrebna neka zastita privatnosti, hocu reci, ne postoji ikakva stigmatizacija ovih ljudi u drustvu kao sto bi mozda u slucaju AIDS-a i sl.

A utoliko razlog vise da bi ljudi znali oni koji su bili u kontaktu sa preminulim, da se testiraju.

Kakvo "spaljivanje na trgovima", kakvi bakraci, odakle ti samo ta bolesna ideja?

Na jednoj strani imaš stigmatizovanje bolesne osobe što jeste nehumano, a s druge strane u ovome što Milun pita ima logike.
Da znaš da si imao bliži kontakt sa zaraženom osobom, bio bi oprezniji i ukoliko imaš neke od pobrojanih simptoma koje svi već znamo napamet, mogao bi na vreme da reaguješ i zatražiš pomoć.

Nisam o ovome razmišljala.

I da se razumemo, što Kerkira reče nije u pitanju sida za koju znamo kako se prenosi već virusna infekcija koju svako može da zakači bilo gde kao i kijavicu, grip i sl.

Back