Zasto samo mi moramo da stezemo kais, a drzava nece?

Penzije su rezultat minulog rada prethodnih generacija i iste se sada isplaćuju iz budžeta, jer oni koji sada gospodare ovom državom su opljačkali ono što je bilo u penzionim fondovima ili projekte koji su finansirani parama penzionog fonda. To nije kriminal, to je ZLOČIN

gresis,mi imamo bizmarkov model,tj.solidarni model medjugeneracijske solidarnosti,nisu moji roditelji pre 20 godina uplacivali sebi u penzioni fond vec su finansirali tadasnje penzionere,drugi par opanaka je sto je tada bilo malo penzionera,slazem se da u penzioneri zasluzili svoje penzije,ali ako se ovako nastavi,ostace samo penzioneri da zive u zemlji srbiji

Poslednja izmena od moderatora:
Ali red veličina. Ako prepoloviš skupštinu uštedeo si 3 miliona evra, ali PIO fond je 700 miliona evra svake godine.
Da, samo ako prepolovim skupstinu ostavicemo s manje prihoda 100 ljudi (uglavnom imaju oni i na drugoj strani), a ako prepolovim ionako bedne penzije hiljade ce i bukvalno umirati od gladi. Uz mogucu ustedu treba gledati i potencijalnu stetu.

Skupstinu treba smanjiti, ali ne previse za oko 60 poslanika, jer oni danas cak i nisu glavni potrosaci u drzavi.
Najveci problem su besposlicari u javnim ustanovama, ne bi se iznenadio i da na jedno realno radno mesto, dolaze tri izmisljena.
Tome se mora stati na put, kao i mutnim radnjama na javnim tenderima, tu se gube ogromne kolicine novca.

Penzije kresati Micunovicu, Krkobabicu i slicnima.

zato sto Tadiceva vlast zeli da nas ekonomski totalno unisti.

Zato kod njih nema niti ce biti stezanja kaisa dok god su na vlasti

Samo ce legati narod i mazati mu oci a istovremno zaposljavace i dalje kurtu i murtu na drzavnu sisu , namestace tendere, krasti na javnim nabavkama itd.

Oni su hronicni lopovi i jedino kako mozemo da se resimo toga sto rade jeste da ih smenimo.
umesto tadic stavis vucic

sve ostalo isto

pa da , za 11 god, neko konstatuje isto

Back