Zašto Rusi ne poklone....

moja drugarica skolska se udala za nemackog drzavljanina tipa 2002

I morala se odreci srpskog drxavljanstva da bi uzela nemacko

To je tako bilo do skoro mislim, gastarbajteri su morali da se odreknu srpskog državljanstva utoliko prime nemačko što je dosta njih kočilo da uzmu švapske papire zbog imovine ovde najviše ali se nedavno promenilo mislim, sada mogu dvojno.

To je tako bilo do skoro mislim, gastarbajteri su morali da se odreknu srpskog državljanstva utoliko prime nemačko što je dosta njih kočilo da uzmu švapske papire zbog imovine ovde najviše ali se nedavno promenilo mislim, sada mogu dvojno.
Promenilo se pre 2-3 godine, sada su mislim vratili ili je procedura u toku.
Mojoj sestri je zapalo da je predala neposredno pre toga, pa joj je dobro došlo da ne mora da se bakće sa ispisom iz srpskog državljanstva kada je na kraju dobila nemačko. Čim je Merc došao najavio je suspenziju tog zakona, posle nisam ispratio iskreno.

Mojoj sestri je zapalo da je predala neposredno pre toga, pa joj je dobro došlo da ne mora da se bakće sa ispisom iz srpskog državljanstva kada je na kraju dobila nemačko. Čim je Merc došao najavio je suspenziju tog zakona, posle nisam ispratio iskreno.

Najavio i nista nije uradio, samo je ukinuo tzv "schnell einburgerung", mogucnost da dobijes drzavljanstvo posle samo 3 godine, ako si odlicno integrisan.

Nedavno na nekoj sahrani u NS reče mi rođaka da je dobila dvojno, nisam se udubljivala ali to shvatih kao da je usvojen taj zakon.
Ne tvrdim ali mislim da je tako.

Руси већ сад прете да ће бити проблема са набавком гаса; вероватно и Вучићу прете на личном нивоу да ће агирати за дестабилизацију режима ако направи уступке Западу.

То је зато што Русија није пријатељ Србије.

Србија треба да се кредибилно (и транспарентно, без увијања) окрене Западу и онда јој се овакви стално понављани проблеми неће дешавати.

Руси већ сад прете да ће бити проблема са набавком гаса; вероватно и Вучићу прете на личном нивоу да ће агирати за дестабилизацију режима ако направи уступке Западу.

То је зато што Русија није пријатељ Србије.

Србија треба да се кредибилно (и транспарентно, без увијања) окрене Западу и онда јој се овакви стално понављани проблеми неће дешавати.

Znaci trazis od Srbije da se samoubije pa da kupuje energente po 5 puta visim cenama od sadasnjih jel tako ?

Tvoja blokadersko MI6ovska prica nema veze blage sa zivotom tacnije nije realna.

Cikice mi smo okrenuti zapadu od 5. oktobra 2000te bez ikakve konkretne koristi

Tacnije mi smo kolonija zapada od tog datuma.

Nemamo svoje ja, drugi nam vode monetarnu fiskalnu politiku, mi smo podstanari u sopstvenoj kuci i ne pitamo se nista.

Sad trazis od nas da se samoubijemo ko tvoji smrdljivi Englezi , gde vam penzioneri umiru svake zime od hladnoce jer nemaju da plate grejanje a nemaju da plate jer je previse skupo.

E pa taj film , britanski spijunu neces gledati u Srbiji.

Mi smo malo racionalniji od toga sto ti od nas trazis.

Treba razmisljati racionalno i kupovati ono sto ti treba od onoga ko moze da ti ponudi tu robu po najnizoj ceni.

Sve ostalo je ludost i put u propast

Evo Madjari se slazu

Screenshot_20250927-195312~2.jpg
Screenshot_20250927-195303~2.jpg

Znaci trazis od Srbije da se samoubije pa da kupuje energente po 5 puta visim cenama od sadasnjih jel tako ?

Tvoja blokadersko MI6ovska prica nema veze blage sa zivotom tacnije nije realna.

Cikice mi smo okrenuti zapadu od 5. oktobra 2000te bez ikakve konkretne koristi

Tacnije mi smo kolonija zapada od tog datuma.

Nemamo svoje ja, drugi nam vode monetarnu fiskalnu politiku, mi smo podstanari u sopstvenoj kuci i ne pitamo se nista.

Sad trazis od nas da se samoubijemo ko tvoji smrdljivi Englezi , gde vam penzioneri umiru svake zime od hladnoce jer nemaju da plate grejanje a nemaju da plate jer je previse skupo.

E pa taj film , britanski spijunu neces gledati u Srbiji.

Mi smo malo racionalniji od toga sto ti od nas trazis.

Treba razmisljati racionalno i kupovati ono sto ti treba od onoga ko moze da ti ponudi tu robu po najnizoj ceni.

Sve ostalo je ludost i put u propast

Evo Madjari se slazu

Не верујем да ће продати било шта Србији. Притом би одрали Србију на арбитражи ако би се фирма национализовала и одмах раскинули уговоре за гас.

Санкције би увеле Србију у најозбиљнију економску кризу задњих десет, петнаест година. Руси са тим немају никакав проблем - санкције удаљују Србију од западних интеграција; њима је то у корист, и битније од губитка вредности самог НИС-а. Српски проблем и српски шкрипац је њихов интерес. Њихов интерес је и шире да нико успешним санкцијама не буде привољен на излазак из руске орбите.

Русија није пријатељ Србије. Не треба много памети да се види да Русија није пријатељ Србије; али можда свеједно превише памети.

...ili bar po simboličnoj ceni ne prodaju dovoljno akcija NIS-a Srbiji, pa da Srbija bude većinski vlasnik, i time spasi da NIS ne popije sankcije, a braća im Srbi ne naiebu?

Insipirisan ovim tvitom.

Autorska.

Pogledajte prilog 1791049
Ti odvratni Rusi nece da imaju profita. Makar pocrkali drzace nas kao taoce. Paraziti. Bas me ovo njihovo ponasanje asocira na malignitet- ne pustaju domacina dok ne umre a sa njim umiru i oni

Не верујем да ће продати било шта Србији. Притом би одрали Србију на арбитражи ако би се фирма национализовала и одмах раскинули уговоре за гас.

Санкције би увеле Србију у најозбиљнију економску кризу задњих десет, петнаест година. Руси са тим немају никакав проблем - санкције удаљују Србију од западних интеграција; њима је то у корист, и битније од губитка вредности самог НИС-а. Српски проблем и српски шкрипац је њихов интерес. Њихов интерес је и шире да нико успешним санкцијама не буде привољен на излазак из руске орбите.

Русија није пријатељ Србије. Не треба много памети да се види да Русија није пријатељ Србије; али можда свеједно превише памети.

Rusija jeste prijatelj Srbije.

Daje nam nesto sto nama treba i bez cega ne mozemo po boljoj ceni nego iko drugi na trzistu. A to je ruski gas.

Takodje nam daju i podrsku u medjunarodnim institucijama

U par navrata su ulagali veto na neprijateljske rezolucije Velike Britanije i SAD i hvala im na tome.

Zapad nije prijatelj Srbije , zapad je neprijatelj.

Back