Zasto rezim ne zeli vanredne izbore u Srbiji i ako ih je raspisivao maltene na svakih godinu i po dana ?

kapetanmark

Legenda
Poruka
55.176
autorska tema

S obzirom da je rezim raspisivao izbore do sada na nekih godinu i po dana otprilike, kada bi izbijale razne afere pa su se potom tim rezultatima izborima hvalisali kako je to toboz odgovor na afere kriminalne i svakojake zasto sada ne raspisuju vanredne parlamentarne izbore posle afere nadstresnica i svega stose izdesavalo ?
nece ljudi da ispune zahteve studenata, svojataju i dalje institucije, odgovornosti za vesica, starting, zoranu mihajlovic, tomu monu , vucevica nema jel...

Licno je predsednik rekao u skupu u Nisu da je zavrseno sa zahtveima studenata ida izbora nece biti! Potom je govorio da ce oni negde 2027 biti kad im dodje vreme...

Dakle sad se gleda kad im je vreme jel posle cetiri godine a do sada se nije gledalo ?

Ja mislim ono sto sam cuo i od mnogih drugih da je rezim siguran u svoj poraz, a to rusi TOLIKE UGOVORENE POSLOVE OKO EXPA ... mozete sam ozamisliti koliko senjih u ovu pricu ucepilo sa procentima ... s obzirom na rekonstrukciju zeleznicke stanice kada se uzelo 64 mil evrica...

prakticno sad nesmeju da to ispuste jer su idrugi igraci u pitnaju oko te gradnje i svega , recimo iz drugih drzava ?

tek kad se zavrsi sa tom gradnjom expa , i kad se svako ucepi mislim da ce onda ici na izbore jel su tad maknuli i poslednji dinar i ispostovali one igrace sa kojima su sklapali dogovore oko expa ...

vase misljenje ?

Sada "ne vide osnov", a prave se slepi i na to šta su radili od 2012.​

Predstavnici vlasti svi kao jedan ponavljaju istu priču poslednjih nedelja - nema osnova za vanredne izbore.
Tvrde da nema političke krize u Srbiji, kao i da je skupštinska većina stabilna. Međutim, kada to skupštinska većina poslednjih godina nije bila stabilna?
pošto smo u poslednjih pet godina imali dva puta vanredne izbore, a broj poslanika vladajuće koalicije brojao je i više od 126 koliko je neophodno za vlast?

dakle odbijaju sada a nedavno su to cinili zar ne ?

Postavlja se pitanje da li ova retorika vladajućih znači da se SNS i SPS zapravo samo boje izbora i da im svakodnevna istraživanja javnog mnenja govore da im željena pobeda ipak nije zagarantovana u ovom trenutku?

U poslednjih nekoliko godina skoro svake godine smo izlazili na izbore, neki su bili redovni, neki ponovljeni, a dva puta smo imali vanredne izbore.

Bilo je prethodnih godina verovatno "mnogo osnova" za vanredne izbore, ako je suditi po tvrdnjama predstavnika izvršne vlasti.

Pričaju sada predstavnici vlasti kako je većina stabilna, te nema potrebe za izborima, ali imao je SNS većinu u Skupštini i ranijih godina,

Dakle lazu nas...

cujte ih kako pricaju sada :

Još početkom maja, ministar ivica Dacic rekao je da "nema razloga da se održe vanredni izbori u zemlji ako postoji stabilna parlamentarna većina".

Ponovio je isto i 25. maja, tvrdeći da "ne postoji ni ustavni, ni politički, ni bilo kakav racionalan razlog za raspisivanje vanrednih izbora".

ministarka drzavne uprave i samouprave izjavila je 24. maja da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti i da ne treba da ih bude.

"Izbora biti neće. Mislim da im je čovek (predsednik države Aleksandar Vučić) kog su donedavno zvali nenadležnim to vrlo transparentno rekao, pošto je u ovom slučaju vrlo nadležan. I mislim da ne treba da ih bude", rekla je tada Paunović.

Ona je navela da bi pre svega morala da "postoji politička kriza, koja trenutno ne postoji, jer je skupštinska većina više nego stabilna i skoro dvotrećinska".

Koliko vlast beži od izbora, govori i to da je stranka (SNS) koja se uvek hvalila kako je "uvek spremna za izbore, kad god oni bilI", odnosno njen formalni predsednik Miloš Vučević najavljuje kako će vanredni izbori verovatno biti sledeće godine.

"Mislim da vanrednih izbora neće biti ove godine već sledeće. Bliže sam toj opciji, ali ne mogu da isključim ni opciju da će se održati ove godine... Kad god da budu, mi ćemo biti spremni", rekao je vucevic

vase misljenje ?

SNS i Vučić prosto više nemaju podršku građana. Oni sad i na dalje mogu samo da lažiraju izbore, kako medijskom manipulacijom, tako i represijom i da tako prave privid legalnosti. Međutim, da bi to uradili, moraju da "kupe" podršku od međunarodnog faktora. Kako je Kosovo već predao, verovatno je sad fokus na litijumu. Sa strancima je napravio dil "ja ću da ubedim svoj narod da se truje, a vi meni aminujte još jedne pokradene izbore". Ljigavije ne može da bude, ali tako radi politička trgovina. Možda će usput i da kupi nešto što nam ne treba, neka podmornice i slično ;)

...
vase misljenje ?
Па чекајте бре,
ко каже да власт не жели изборе ?

Па прекјуче сте их затражили,
и то изненада, причали сте да вас то не интересује ...

Полако !
Кажете избори ?

Ок.

Само полако, да видимо да нам се прво смири улица !
"Није шећер у воду",
што каже Божовић у оном филму.

Крајње решење свих проблема у демократији су избори.
И ево дочекасмо да после толиког мајмунисања по улицама и раскрсницама Србије
то схватите.

Схватићете и остатак.
Полако !

Неки су уверени да би се на изборима нешто значајно променило... а не би.

Могу анкете да буду какве ко хоће, баш ме брига, то није пресудно.

Ако излазност видљиво не скочи, џаба сте кречили. Вођина машинерија ће увек бити ту.
Главна опозициона листа треба сама да скупи преко 2 милиона гласова... Чак и 2,5 милиона.
Вођа ће имати цела 2 милиона, то је уобичајено.
Али гласаће се за још неке странке... Неке ће ући у скупштину, друге неће.

Главна опозициона листа треба да савлада две листе власти и лажну опозицију (Несторовић, ДСС ће изгледа да ће тако...).

Ко се сада не придружи главној опозиционој листи, тај је вођин слуга.
Али и да главна опозициона листа не прави којекакве захтеве.
Како ће се звати... опозициона, студентска или нешто треће, мени није важно.

...
Како ће се звати... опозициона, студентска или нешто треће, мени није важно.

А шта је теби уопште важно ?

Шта ти смета (теби лично),
и шта очекујеш од опозиције, какав бољитак (теби лично) ?

Кажем да ми назив листе није важан, јер ћу ја свако гласати за ту листу.

Проблем је што сам ја потпуно сигуран глас... али не видим чиме ће да привуку довољно до сада неизлазних.

Мени лично од државе не треба богзна шта. Нити сам радио за државну плату, нити ћу.
Нека будемо добро окружење за мале привреднике и нека судови раде по закону а не по "знаш ти ко сам ја".

Smeta korupcija, kriminal, targetiranje i ubijanje, trovanje srbije, prodaja kosova itd.

Кажем да ми назив листе није важан, јер ћу ја свако гласати за ту листу.

Проблем је што сам ја потпуно сигуран глас... али не видим чиме ће да привуку довољно до сада неизлазних.

Мени лично од државе не треба богзна шта. Нити сам радио за државну плату, нити ћу.
Нека будемо добро окружење за мале привреднике и нека судови раде по закону а не по "знаш ти ко сам ја".

Ти си такав егземплар српског несвесног грађанина,
да ја не могу да се начудим,
како вас само производимо ?

Јел' ви стварно не знате ко вас "лебом рани" ?

Smeta korupcija, kriminal, targetiranje i ubijanje, trovanje srbije, prodaja kosova itd.

Какве ти везе имаш са рецимо "продајом Косова" ?

Ти си за држање косметског становништва у инфантилном стању ?
Ја волим Шиптаре исто колико и сви ви остали,
али тим својим неподношењем ништа нећемо постићи, нити негде стићи.

Морамо прихватити Шиптаре као људе, грађане,
становништво и то већинско становништво Космета !

Ти Шиптари су дакле људи као и ми, са једном маном:
нису државотворни.

А у том статусу желе сви да их и оставе !!!
И Београд и Тирана и Амери и Талијани и Немци ...

Али то је идиотизам - свако треба одговорно да води рачуна о ливади на којој напаса своја стада, рече Бог (очигледно).
И Срби и Шиптари и други.

Космет је њихов (свих тамошњих народа, а нарочито Шиптара),
и нека управљају организацијом живота како год желе.
Земља је српска, али становништво треба да је свесно себе.

Сви Косметари треба да се држе заједно.
И да имају своју фудбалску и сваку другу репрезентацију.

То је Вучићева идеја.
Даће све сем земље.

Na kojoj ja to grani sedim? Ko nas hlebom hrani?

Ма сад ћу ја да те учим памети ...
Нема ништа од вас шетача паса из Круга двојке.

Настави да скупљаш за љубимцем
и остани заклети противник свега - то је тако нобл ...

Ти си такав егземплар српског несвесног грађанина,
да ја не могу да се начудим,
како вас само производимо ?

Јел' ви стварно не знате ко вас "лебом рани" ?
А о чему ти пишеш?
Питаш прво шта бих да се промени, баш по мом интересу.

А потом питаш ко нас сада лебом храни? То што већ постоји, што већ јесте.

Па јел хоћеш одговор за тренутно или за будуће? Могу ја и овако и онако, само ако знам шта хоћеш. Не мож' успут да мењаш теме и циљеве.

И шта ти уопште значи "несвесни грађанин"?
Мени је бољи израз "становник" од "грађанин" јер нису сви становници Србије у градовима. Или ако мислиш баш о грађанима, онда добро, мада ми опет неће бити јасно зашто несвестан грађанин.

Back