Zasto rezim ne zeli vanredne izbore u Srbiji i ako ih je raspisivao maltene na svakih godinu i po dana ?

На моје једноставно питање "Шта ТЕБИ фали ? "
ти одговориш тако да је очигледно да ти НИШТА не фали.

То ја видим, али на жалост не и ти.
Узми па прочитај преписку !

Не интересују ме од других индуковане критике друштва,
па ти рецимо почнеш да кукаш на судство, а са истим никада ниси имао посла.

Или кукаш мале плате у држави, а радиш код приватника.
И сличне замерке које људи имају,
а да реално немају везе са тим.

Ја рецимо кад кажем не волим студентске протесте,
могу и да објасним.

Јеббига, будалама ни тад није јасно,
већ ми продају идеале за које бих требало да гинем.

Ја не могу да верујем са ким причам ...
Јел ме пратиш ?

Ја објасним да због блокада остадох без посла,
а син без године на факсу.

Ломалије ?!

И онда дође будала и објашњава ми да то нема везе,
да треба да се жртвујемо ...

Хахаха, буахахахаааа ..... 😂😂😂😭😭😭🙃🙃🙃
Какво је то судство коме треба три године да ме пронађе, а ја се само нисам родио на овој адреси где сам, и са које сам ишао у основну, средњу, студирао двапут, извадио личну, саобраћајну и пасош, отишао у војску...
Значи, три године им је требало да ме пронађу, иако се нисам сакривао - да се појавим и платим саобраћајну казну коју сам заслужио. Нисам се бунио.

Какво је судство када локални политичар / силеџија убије својим аутом глумца Заблаћанског и добије "чак" једну годину затвора. После су му једва наместили три, после великог притиска јавности.
Или када неки јуниор просто "покупи" девојку на пешачком прелазу... било коме да је било зелено... Појави се сутра у суду са адвокатом и то се не рачуна као бекство са лица места?!? Нисам чуо пресуду. Да ли је нема или је извештавање забрањено?

Да ли треба да разматрам неки мој случај да бих увидео да судству (и тужилаштву) требају темељне промене?

Не радим ни код било којег приватника. Радим сам, такорећи предузетник.

Могу да подржим протествовање, па нека то буду и студенти. Али мислим да су направили себи аутогол јер им је година у опасности.
Потпуно сам против блокаде РТСа.
И запањен сам да нису ни помислили да блокирају вођине таблоиде, који сигурно извештавају отворено зло и наопако о протестима.
Код нас, такви какви смо, морају да се организују протести јер оваква власт иначе неће ни прстом мрднути, него ће радити само шта су намерили.

Мени, због посла којим се бавим, нису требали ни корона, ни СМО, ни још многе ствари... па су свеједно ту. Нису мене питали да одлучим о било чему.

Али да се вратим на моје "нема везе". То се односило само на сам назив опозиционе листе. За све остало сам врло заинтересован.
Учинило ми се да је тај део мог коментара непрецизно схваћен.

Nije tacno. Niko nikom nije branio do sad da izlazi na izbore, ali mamini i tatini sinovi moraju da se prave vazni kako "niko ne valja". Pa neka sad budu oni koji valjaju, nisma protiv, ali nece biti.
За мене су најгори они који имају списак примедби - али не излазе на изборе (колико год да имају година).

Мени не смета да имам оних 1 од 6 милиона одговорности. Љутим се када мој глас вреди око 2 или чак 3 јер је излазност била слаба. Било шта да ја хоћу - то не може бити исто као неко други.
Управљаће се само по резултату нас који смо гласали.

Какво је то судство коме треба три године да ме пронађе, а ја се само нисам родио на овој адреси где сам, и са које сам ишао у основну, средњу, студирао двапут, извадио личну, саобраћајну и пасош, отишао у војску...
Значи, три године им је требало да ме пронађу, иако се нисам сакривао - да се појавим и платим саобраћајну казну коју сам заслужио. Нисам се бунио.

То је тако опуштајуће, нико те не прати, све је ок ... капираш ?

Какво је судство када локални политичар / силеџија убије својим аутом глумца Заблаћанског и добије "чак" једну годину затвора. После су му једва наместили три, после великог притиска јавности.

Распитај се мало,
за саобраћајке и то са фаталним исходом се у принципу добија мала робија.
Ваљда се сматра да није постојала намера ...

Или када неки јуниор просто "покупи" девојку на пешачком прелазу... било коме да је било зелено... Појави се сутра у суду са адвокатом и то се не рачуна као бекство са лица места?!? Нисам чуо пресуду. Да ли је нема или је извештавање забрањено?

Тај мали Митровић, ако на њега мислиш,
боље да је поштено служио казну.
Ено и дан данас иде по судовима, мира нема,
више се не зна коме треба мунути колику кинту ...

Кажем ти, боље да је служио казну, 2, 3 године,
данас би већ и заборавио !

Да ли треба да разматрам неки мој случај да бих увидео да судству (и тужилаштву) требају темељне промене?

Треба, да би имао осећај,
коликом казном казнити државни орган ако не ради добро ?!

Студенти руше Србију, капираш ???
Па нису Есенесовци баш толики злотвори, тврдим !

Не радим ни код било којег приватника. Радим сам, такорећи предузетник.

Могу да подржим протествовање, па нека то буду и студенти. Али мислим да су направили себи аутогол јер им је година у опасности.

Јел могуће да ти и ја и цео народ то види,
а да они не хају ?

Буди ли то сумњу да их неко користи као топовско месо
за своје циљеве ?

Рецимо Мариника да би дошла на власт можда не размишља колико ће то "студената да кошта" ?
Пар стотина упропаштених каријера ?
Па шта је то, каже Мара.
(можда)

Потпуно сам против блокаде РТСа.
И запањен сам да нису ни помислили да блокирају вођине таблоиде, који сигурно извештавају отворено зло и наопако о протестима.
Код нас, такви какви смо, морају да се организују протести јер оваква власт иначе неће ни прстом мрднути, него ће радити само шта су намерили.

Мени, због посла којим се бавим, нису требали ни корона, ни СМО, ни још многе ствари... па су свеједно ту. Нису мене питали да одлучим о било чему.

Али да се вратим на моје "нема везе". То се односило само на сам назив опозиционе листе. За све остало сам врло заинтересован.
Учинило ми се да је тај део мог коментара непрецизно схваћен.

То је ок...

...
Управљаће се само по резултату нас који смо гласали.

Ја рецимо не излазим на изборе.
Никад.

Зато што се слажем са било којим избором.
Сваки је добар, али хајде да га спроведемо до краја !

Вучић до 2027.
Дај да видимо његову идеју !

Ето то је моја логика.

Ovde se ne zna ko koga: jedni neće pa onda zahtevaju, drugi nude pa sad malo dinstaju. Sve to treba na njivu isterati da ih prođe bes.
1000003853.jpg

Ја рецимо не излазим на изборе.
Никад.

Зато што се слажем са било којим избором.
Сваки је добар, али хајде да га спроведемо до краја !

Вучић до 2027.
Дај да видимо његову идеју !

Ето то је моја логика.
Знаш који је био "омиљени штос" власти код нас 90тих? "Позајме" нешто листића неизашлих, да би направили колико им треба.

Нећу те вијати да гласаш за листу ту-и-ту, али свако може да направи неважећи листић.

Распитај се мало,
за саобраћајке и то са фаталним исходом се у принципу добија мала робија.
Ваљда се сматра да није постојала намера ...
То третирам као "навику" из доба комунизма - ако јавно искаже тврду веру у Партију, то ће се узети као велика олакшавајућа околност.

Погледај само шта раде вођини полтрони. Чим направе брљотину, било са погинулима било без, одмах се јавно до земље поклоне вођи и вођа ће, великог ли изненађења, учинити све да добију казну типа "но, но, немој више" и да остану на слободи.

Око саобраћајки ми се виђа амерички начин - ако некога обришеш аутом, то је једнако као да си га упуцао из пиштоља. За то казне не могу да буду мале.

Тај мали Митровић, ако на њега мислиш,
боље да је поштено служио казну.
Ено и дан данас иде по судовима, мира нема,
више се не зна коме треба мунути колику кинту ...

Кажем ти, боље да је служио казну, 2, 3 године,
данас би већ и заборавио !
Један лудак мање више - него што је пример бахатих јуниора који иначе раде ко зна шта, него нису доспели на тв.
Таква омладина је знак великог друштвеног проблема.

Треба, да би имао осећај,
коликом казном казнити државни орган ако не ради добро ?!

Студенти руше Србију, капираш ???
Па нису Есенесовци баш толики злотвори, тврдим !
Проблем је што када се једном докопаш државне плате, нико те не може разрешити.

Шта радити са судијом који за казну уместо на пример 3 до 10 година одреди - једну? Мора 3.

Не свиђа се мени ни слепило власти, ни слепило опозиције.
Власт рекламира начин да је снажнији увек у праву, а опозиција често добија инструкције са стране (не споводи домаће идеје).

Јел могуће да ти и ја и цео народ то види,
а да они не хају ?

Буди ли то сумњу да их неко користи као топовско месо
за своје циљеве ?
Ех, сад ћеш тврдити си са 20 година био сасвим разуман и тако то, да ниси имао младалачку енергију која се није оствртала на било шта?
Разумем ја њихову жељу, али имам примедбе на оне који управљају свим тим процесом. Они немају 20, нису младалачки наивни.

Рецимо Мариника да би дошла на власт можда не размишља колико ће то "студената да кошта" ?
Пар стотина упропаштених каријера ?
Па шта је то, каже Мара.
(можда)
Тешко да ће она доћи на власт, па нисам забринут. Ако чак и буде, сигурно неће она бити премијер или председник.

То третирам као "навику" из доба комунизма - ако јавно искаже тврду веру у Партију, то ће се узети као велика олакшавајућа околност.

Па и јесте олакшавајућа околност,
значи није подивљао једноставно му се десило ... живот иде даље - са живима !

Правосудни систем није осветнички систем, већ казнено поправни !

Погледај само шта раде вођини полтрони. Чим направе брљотину, било са погинулима било без, одмах се јавно до земље поклоне вођи и вођа ће, великог ли изненађења, учинити све да добију казну типа "но, но, немој више" и да остану на слободи.

Не сви !

Ко се поклони - тај је за живот,
али има их који почну неку своју борбу ... постану неприлагођени
и покажу судији да треба да иду на досоцијализацију.

После народ каже
"Шта њему би :eek: , деловао је као човек на свом месту !?"

Око саобраћајки ми се виђа амерички начин - ако некога обришеш аутом, то је једнако као да си га упуцао из пиштоља. За то казне не могу да буду мале.

Заиста не знам како је у САД-у, код нас су казне пар година и то је то.
Још ако се расплачеш на суђењу и дођеш са три адвоката ...

Јел разумеш наш систем ?
Нема друштво намеру да те закопа у земљу, систем гледа да те спасе, а не уништи !

Један лудак мање више - него што је пример бахатих јуниора који иначе раде ко зна шта, него нису доспели на тв.
Таква омладина је знак великог друштвеног проблема.

Бахатих јуноша склоних самоубиству је одувек било и биће.

Кажем ти, народ гледа да их спасе њихове суицидалности,
помаже колико може,
али заиста аутодеструктивни увек нађу начин да на крају најеббу.

Омиљени начин убијања себе и своје породице међу гузоњиним синовима је дрога.
Јеси приметио ?

Све имају, све су им дали, са свих страна заштићени,
само са оне своје нападнути - и та на крају побеђује !

Шта није за живот - није.

Проблем је што када се једном докопаш државне плате, нико те не може разрешити.

Само сам себе !
Нити од Вучића можеш да направиш деструктивца, нити од Маринике конструктивца.

И обоје се држа својих позиција још од малена ...

Шта радити са судијом који за казну уместо на пример 3 до 10 година одреди - једну? Мора 3.

На све стране имаш погрешне људе на погрешниим местима.
Рецимо хиљаду деветсто четрдесет пета је.

Имаш ратне победнике који су сви од реда животни испит "Борба са завојевачем"
положили са највишим оценама.

Дошао је мир, нема више физичке борбе, физичке храбрости,
траже се стручњаци, радници,
а народ изгинуо, раселио се,
неки колаборирали са непријатељем ...

Шта ћеш,
ти на сва радна и одговорна места стављаш оне који имају одличне оцене из борбе са завојевачем,
мада се траже зубари, електричари, атомски физичари, домаћини, руководиоци ...

Ево рецимо да Милини сад победе,
никада не би запослили неког ћација ма колики да је стручњак,
него неког ко је пешачио до Стразбура ...

Добар је у пешачењу,
али брате какав је архитекта, е то ће да виде они који стану под неку будућу стреху ...

Не свиђа се мени ни слепило власти, ни слепило опозиције.
Власт рекламира начин да је снажнији увек у праву, а опозиција често добија инструкције са стране (не споводи домаће идеје).

То је закон васионе, није то Вучић измислио !
Једноставно, већа планета гута мању.

Али паметан одмах схвата да није лоше ни ако си брз,
можеш већем да умакнеш ... ;)
Не мораш увек бити већи !

Ту сад видиш да није лоше бити лепши - некад се то тражи,
некад ко је паметнији,
некад ко уме да употреби везу,
а некада ко више воли живот.

Важно је имати неки квалитет,
и умети га употребити.

Није само "бити већи" !

Ех, сад ћеш тврдити си са 20 година био сасвим разуман и тако то, да ниси имао младалачку енергију која се није оствртала на било шта?

Ма каки, срећа ме очувала до сада.
Ето то је мој квалитет којим савладах досадашње животне препреке.

Тешко да ће она доћи на власт, па нисам забринут. Ако чак и буде, сигурно неће она бити премијер или председник.

Хммм ...
Дође време све се преокрене ...

Заиста не знам како је у САД-у, код нас су казне пар година и то је то.
Још ако се расплачеш на суђењу и дођеш са три адвоката ...

Јел разумеш наш систем ?
Нема друштво намеру да те закопа у земљу, систем гледа да те спасе, а не уништи !
Може се назвати системом, то се слажем, али последице су да ћемо нестати.
И од недовољног броја који се роди, људи одлазе. Неки са 20, а и неки са 50, са све породицама.
Док се "систем" труди да спаси сваког маминог и татиног сина - до 2100. ће овде бити 3 милиона становника (пола од садашњег броја).

Ето, сам реци да ли се то треба означити са успехом или пропашћу?

Бахатих јуноша склоних самоубиству је одувек било и биће.

Кажем ти, народ гледа да их спасе њихове суицидалности,
помаже колико може,
али заиста аутодеструктивни увек нађу начин да на крају најеббу.

Омиљени начин убијања себе и своје породице међу гузоњиним синовима је дрога.
Јеси приметио ?

Све имају, све су им дали, са свих страна заштићени,
само са оне своје нападнути - и та на крају побеђује !

Шта није за живот - није.
Чуо сам, имаш примера колико хоћеш.
Али је ствар што су такви родитељи потпуно неспособни за тај најважнији животни задатак. Рођење је тек први корак у стварању човека. Бројни не стигну даље.
Све им се пружи, мисле да им припада све на шта им поглед падне.
Последица тога је да им је све досадно, ништа им није занимљиво - они у животу нису искусили награду за уложени труд... Они само диктирају.
И када испробају све у нормалном опсегу ствари, онда им обично нека суманута идеја падне на памет... када више нико жив не може да их заустави.

Само сам себе !
Нити од Вучића можеш да направиш деструктивца, нити од Маринике конструктивца.

И обоје се држа својих позиција још од малена ...
Не бих се сложио, то је само половична слика.
Вођа свакако прави нешто - власт је па има прилику, али се и те како дешава да нешто прво буде склоњено, порушено или шта већ, да би се направило то ново. Само да те подсетим, ако си случајно заборавио - и пре и после страдања у Новом Саду падају плафони и понешто још, у кратком року после реконструкције. Инспекција је потпуно преспавала све то.
Ти ћеш рећи да је направљено... а ја ћу подсетити на драматично опадање квалитета радова.

За опозицију... Видећемо када буду у прилици да нешто раде. После 2000. је понешто и направљено. Можда недовољно и непотпуно, али ипак направљено.

На све стране имаш погрешне људе на погрешниим местима.
Рецимо хиљаду деветсто четрдесет пета је.

Имаш ратне победнике који су сви од реда животни испит "Борба са завојевачем"
положили са највишим оценама.

Дошао је мир, нема више физичке борбе, физичке храбрости,
траже се стручњаци, радници,
а народ изгинуо, раселио се,
неки колаборирали са непријатељем ...

Шта ћеш,
ти на сва радна и одговорна места стављаш оне који имају одличне оцене из борбе са завојевачем,
мада се траже зубари, електричари, атомски физичари, домаћини, руководиоци ...

Ево рецимо да Милини сад победе,
никада не би запослили неког ћација ма колики да је стручњак,
него неког ко је пешачио до Стразбура ...

Добар је у пешачењу,
али брате какав је архитекта, е то ће да виде они који стану под неку будућу стреху ...
Не бих рекао да је наше садашње стање упоредиво са послератним.
Али партократија је потпуно иста (на моје неријатно изненађење)... и обећава велике последице по друштво.
Ко год хоће да испразни овај простор, одлично му иде. Честитам.

То је закон васионе, није то Вучић измислио !
Једноставно, већа планета гута мању.

Али паметан одмах схвата да није лоше ни ако си брз,
можеш већем да умакнеш ... ;)
Не мораш увек бити већи !

Ту сад видиш да није лоше бити лепши - некад се то тражи,
некад ко је паметнији,
некад ко уме да употреби везу,
а некада ко више воли живот.

Важно је имати неки квалитет,
и умети га употребити.

Није само "бити већи" !
За квалитет у Србији... Сваки пут када сам радио (до сада) неко ме је позвао и питао да ли сам заинтересован. Једном сам на лицу места срео неког кога знам па је то била "веза на лицу места". Све то сам прихватио, иако ниједно није било у мојој струци или на инжењерском нивоу.
Све остало што сам слао конкурсе - нисам ни морао да се трудим.
Све преко везе је успело, без везе није ништа.

Ма каки, срећа ме очувала до сада.
Ето то је мој квалитет којим савладах досадашње животне препреке.
Добро... али разумећеш да ниси у већини.

Може се назвати системом, то се слажем, али последице су да ћемо нестати.
И од недовољног броја који се роди, људи одлазе. Неки са 20, а и неки са 50, са све породицама.
Док се "систем" труди да спаси сваког маминог и татиног сина - до 2100. ће овде бити 3 милиона становника (пола од садашњег броја).

Ето, сам реци да ли се то треба означити са успехом или пропашћу?

Свет је један, и то прво схвате мали народи.
Није ово наша земља, већ земља свих који овде дођу, тренутно наваљују Пакистанци, Индуси,
Немци би (ће) да копају литијум,
али није то ништа ново - они су овде били рудари још у средњем веку.

Сад смо на нивоу разговора да морам мало да разголитим истину мало дубље - ако боли, јаукни.

Чуо сам, имаш примера колико хоћеш.
Али је ствар што су такви родитељи потпуно неспособни за тај најважнији животни задатак. Рођење је тек први корак у стварању човека.

Какво стварање човека ? :eek:
Знаш ли колико нас се родило случајно, нежељено ..?

Не постоји земља, народ, вера, пријатељ, љубав ...
То су само речи !

Бројни не стигну даље.
Све им се пружи, мисле да им припада све на шта им поглед падне.
Последица тога је да им је све досадно, ништа им није занимљиво - они у животу нису искусили награду за уложени труд... Они само диктирају.
И када испробају све у нормалном опсегу ствари, онда им обично нека суманута идеја падне на памет... када више нико жив не може да их заустави.

Пази кад је то нормално.
Што детету више даш, то ће постати већи идиот - правило !

Најбољи доказ су управо ови блокадери !
А и глумци.

Ненад Јездић наплаћује есенесовомТелекому снимајући дан 3,6 хиљада евра,
То му уопште не смета да кука на власт !
:hahaha::hahaha::hahaha:

Вођа свакако прави нешто - власт је па има прилику, али се и те како дешава да нешто прво буде склоњено, порушено или шта већ, да би се направило то ново. Само да те подсетим, ако си случајно заборавио - и пре и после страдања у Новом Саду падају плафони и понешто још, у кратком року после реконструкције. Инспекција је потпуно преспавала све то.
Ти ћеш рећи да је направљено... а ја ћу подсетити на драматично опадање квалитета радова.

За опозицију... Видећемо када буду у прилици да нешто раде. После 2000. је понешто и направљено. Можда недовољно и непотпуно, али ипак направљено.

Не бих рекао да је наше садашње стање упоредиво са послератним.
Али партократија је потпуно иста (на моје неријатно изненађење)... и обећава велике последице по друштво.
Ко год хоће да испразни овај простор, одлично му иде. Честитам.

За квалитет у Србији... Сваки пут када сам радио (до сада) неко ме је позвао и питао да ли сам заинтересован. Једном сам на лицу места срео неког кога знам па је то била "веза на лицу места". Све то сам прихватио, иако ниједно није било у мојој струци или на инжењерском нивоу.
Све остало што сам слао конкурсе - нисам ни морао да се трудим.
Све преко везе је успело, без везе није ништа.

Фини си човек, теби ће помоћи демократско решење - избори.
Који избори ?
Редовни, легални, легитимни и непокрадени.

Добро... али разумећеш да ниси у већини.

Наравно, у томе је наш проблем, што оваквих као ја нема већина.

Ја одем на Запад и видим сви исти као ја.
ја се вратим овде - шта ћу тамо ?

Кажем, тамо оваквих као ја ко плеве !

Свет је један, и то прво схвате мали народи.
Није ово наша земља, већ земља свих који овде дођу, тренутно наваљују Пакистанци, Индуси,
Немци би (ће) да копају литијум,
али није то ништа ново - они су овде били рудари још у средњем веку.

Сад смо на нивоу разговора да морам мало да разголитим истину мало дубље - ако боли, јаукни.
На теби је да пишеш... па ако ћеш да пишеш писмено и културно, можеш све, што се мене тиче.
Нервирало би ме да неко тврди да зна - а да неће да каже.

Нисам склон теоријама завере, али могу да разумем дугорочне интересе и планове које велике силе имају са нама. Незнање и небрига су за мене тешки прекршаји.

Какво стварање човека ? :eek:
Знаш ли колико нас се родило случајно, нежељено ..?

Не постоји земља, народ, вера, пријатељ, љубав ...
То су само речи !
Васпитање није само реч. То је дуготрајна пракса... добра или лоша.

Пази кад је то нормално.
Што детету више даш, то ће постати већи идиот - правило !
Непријатно је што околина трпи у таквим случајевима.
А родитељи таквих случајева би требали у апс, на преваспитавање.

Најбољи доказ су управо ови блокадери !
А и глумци.

Ненад Јездић наплаћује есенесовомТелекому снимајући дан 3,6 хиљада евра,
То му уопште не смета да кука на власт !
:hahaha::hahaha::hahaha:
Не пратим Јездића детаљно. Може он да буде добар глумац, није спорно, али се ван свог заната није прославио.

Фини си човек, теби ће помоћи демократско решење - избори.
Који избори ?
Редовни, легални, легитимни и непокрадени.
Сви избори по списку, за мене разлике нема. Када год ме "питају за мишљење" ја изађем да гласам. До сада увек са важећим листићем.
Може се и променити странка за коју се гласа - и ми се мењамо, некад нам је важно једно, после може бити друго.
Може се олакшати начин гласања - да се гласа на апаратима. Интернетом, за дијаспору. Шушкамо да нас је тамо милион, а гласа тек 30 000.
И увео бих сурове казне за негласање. 1000 евра први пут, још више други (узастопни) пут. Трећи пут озбиљна казнетина и брисање са бирачког списка.
Уз све то навести и "нико од понуђених", које би увек било јасно одвојено од кандидата/странака који трче изборну трку.
Као у Јапану - коначни резултати пола сада по затварању биралишта.

Сви говоре да хоће слободу - нико ни не помишља да преузме одговорност за било шта. Ако ћемо да стигнемо до слободе, она ће се родити из дисциплине, другог пута ми немамо.

Проблем је са онима што слепо гласају исто (из разних разлога), који се уопште не осврћу на резултате.
Зато је добро да увек постоји опозиција која личи на нешто, јер ће терати странке на власти да се труде више него што би иначе хтели.

Наравно, у томе је наш проблем, што оваквих као ја нема већина.

Ја одем на Запад и видим сви исти као ја.
ја се вратим овде - шта ћу тамо ?

Кажем, тамо оваквих као ја ко плеве !
На западу су барем неке ствари добро постављене. Није необично да се са 16 званично ради. Хоћеш свашта - заради и купи. Ако ћеш да учиш велике школе за лепе послове, добро. Ако нећеш, опет добро.
А код нас је сасвим уобичајено да се до краја студија ништа не ради (некад је то са 24 године, некада је то 35).

На западу су барем неке ствари добро постављене. Није необично да се са 16 званично ради. Хоћеш свашта - заради и купи. Ако ћеш да учиш велике школе за лепе послове, добро. Ако нећеш, опет добро.
А код нас је сасвим уобичајено да се до краја студија ништа не ради (некад је то са 24 године, некада је то 35).

Moj sin radi te povremeno privremene pomoćne poslove od petnaeste.
Od devetnaeste studira i radi.

Sad samo radi jer je agresivna manjina jača od takvih kao on,
a poznato je - jači tlači ...

Back