Zašto Republika Srbija nikada nije dostigla životni standard Republike Slovenije?!

Zašto Srbija daleko kaska za tim "propalim" državama NATO-a i EU i pod svaku cijenu se želi utopiti i nestati u ruskom moru od milijun okruga većinom većih od Srbije?
Pitanje za srpske patrijote.
Zašto je Hrvatska mala NATO/EU "pokrajina" na rubu evropskog dela zapadne civilizacije?
Zašto se u EU i NATO brojkama relativno malobrojni Hrvati žele "utopiti" i dugoročno nestati? :think:

NATO Slavonija se prazni dok se Herceg-EU puni,
a u Dalmaciji EU/NATO turisti kenjaju na čučavce!

Zašto je Hrvatska mala EU/NATO "pokrajina" na rubu evropskog dela zapadne civilizacije?
Zato što je Hrvatska mala i nalazi na rubu EU i NATO-a.

Zašto se u EU i NATO brojkama relativno malobrojni Hrvati žele "utopiti" i dugoročno nestati ? :think:
Tvoja autoprojekcija

a u Dalmaciji EU/NATO turisti kenjaju na čučavce!
Ne poistovjećuj staru kuću tvog djeda sa Dalmacijom.

Poslednja izmena:
Autorska tema.
Pogledajte prilog 742054
Republika Srbija i Republika Slovenija su dve države koje su u određenom vremenskom periodu bile u zajedničkoj državi Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, Kraljevini Jugoslaviji, DF Jugoslaviji, FNR Jugoslaviji te SFR Jugoslaviji i zanimljive su za usporedbu i pitanje zašto je Republika Slovenija uvek bila i ostala naprednija u ekonomskom i uopšte životnom standardu u odnosu na Republiku Srbiju i tokom zajedničkog života u istoj državi i nakon što su postale odvojene i zasebne države.

U čemu je "tajna" mada su u periodu od 1918 do 1991 godine Republika Srbija i srpski narod u drugim republikama Jugoslavije bio na neki način dominantan i ima dužu državnu tradiciju u odnosu na Republiku Sloveniju i Slovence, naprimer u pogledu jezika, Slovenci su morali učiti tadašnji srpskohrvatski jezik dok Srbi nisu morali učiti slovenski jezik, zatim glavni grad je bio Beograd , znači kao finansijski, administrativni i na svaki mogući način centar Jugoslavije , izuzev čisto geografski , i opet Republika Srbija i Srbi nikada nisu dostigli ekonomski, privredni i uopšte standard života koji su imali i danas imaju Republika Slovenija i Slovenci. Neizostavano se postavlja samo po sebi pitanje zašto, u čemu je "tajna" da su Slovenci i Republika Slovenija uvek bili ispred Srba i Republike Srbije u pogledu toga, mada nisu za vreme zajedničke države imali niti političku, niti vojnu niti finansijsku, ni drugu vrstu vlasti koja je bila dominantno "u rukama" Srba i Beogradu kao glavnom gradu "Jugoslavija" i opet Slovenci i Republika Slovenija su uvek bili i ostali za životnim standardom ispred i to daleko ispred i tada a sada još mnogo dalje. Zašto?
Zato što u Srbiji caruje 850.000 ljudi koji nisu završili ni osnovnu školu. Kraj priče.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/...vanje-starijih-osnovna-skola-djuro-salaj.html

Zato što u Srbiji caruje 850.000 ljudi koji nisu završili ni osnovnu školu. Kraj priče.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/...vanje-starijih-osnovna-skola-djuro-salaj.html
Procentualno ni Slovenci nisu nešto puno pismeni. Više vole ići na zanate i odmah pare zarađivati. Kod njih na selima isto ima mladih ljudi koji su napustili osnovnu i bave se poljoprivredom. Razlika je u nekim minornim ali krupnim stvarima. Slovenci koliko znam do unazad 10 tak godina nemaju mafiju i reketiranje. Poštuju zakon i disciplinovani su kao germanski narodi. Bogatsvo se akumulira i štedi iz generacije u generaciju. Imaju smisao za preduzetnički duh. Prve komšije su im Italija i Austrija,kud ćeš više.

koliko ga prave.?.. znas li .. znam malo vise o tome posto sam pregovarao sa njima dok mi nisu poslali cenovnik sa odbijenim pdv (110+pdv mi je bila cena koliko se secam) ..Samo ne mogu da se setim da li su u pitanju dve ili tri kuce koje prave sa jako malom proizvodnjom,mislim da su dvije.

biće da danci imaju više ovaca od ovih sa paga ;)
aman čoveče, pa nije ovca krava da se muze svaki dan.
od mleka koje se dobije, u nekom kraćem periodu, najmanje 50 % posisaju jagnjad, a od ostatka se pravi sir,
i biće da je zato skup. mrzi me da istražujem,a znam iz priče od prijtelja koji imaju ovce ovde u sremu.
čak je i ovde ovčiji sir za desetku ;)
ko zna šta ti danci tamo zbućkaju, pa je jeftinoća u odnosu na paški :lol:

Druže sve su to puste priče. Umislio si da ste Nemačka. Imaš ovde realnu anketu.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Croatia&country2=Serbia

Hiljade ljudi ostavlja cene. Nema potrebe da se laže ako rog ne laže.
Srbi definitivno bolje žive u realnosti. Hrvati na papiru. U najmanju ruku isto.

Osim toga koji je tvoj kompleks da na ovoj temi pričaš o Hrvatskoj? :hahaha: Kod vas niko normalan ne bi došao da živi. U Beograd se samo doseljava više stranaca nego u celu Hrvatsku.

Pogledajte prilog 904352
Izgleda da je Numbeo ipak ispravio podatke o Hrvatskoj i cijenama i sad su puno realniji nego prije...
https://www.numbeo.com/cost-of-livi...e&city2=Zagreb&tracking=getDispatchComparison

Da, nema smisla da ti pišeš na temi koja nema veze sa Hrvatskom o Hrvatskoj i meni predbacuješ komplekse ako ti odgovorim.

O prestizanju Hrvatske ćemo kad budete malo bliži, na recimo 30 posto zaostatka umjesto sadašnjih 110 posto.
Машташ. Највећи за'еб Хрватске је што јој је Немачка подарила самосталност.
Зато сада испаштате у мукама. Бог вас гађа земљотресима. Немате српског живља да вас менаџерише.
Распадате се док Србија јача. А не дај Боже да прејача, биће опет белаја!
Боље овако.

Procentualno ni Slovenci nisu nešto puno pismeni. Više vole ići na zanate i odmah pare zarađivati. Kod njih na selima isto ima mladih ljudi koji su napustili osnovnu i bave se poljoprivredom. Razlika je u nekim minornim ali krupnim stvarima. Slovenci koliko znam do unazad 10 tak godina nemaju mafiju i reketiranje. Poštuju zakon i disciplinovani su kao germanski narodi. Bogatsvo se akumulira i štedi iz generacije u generaciju. Imaju smisao za preduzetnički duh. Prve komšije su im Italija i Austrija,kud ćeš više.
Ok su Slovenci.

Jedna moja prijateljica u Evropi stalno istice njihovu posebnost kako jedini u Evropi imaju germanske radne navike i disciplinu i slovensku siroku dusu.

Slovenija je dobra zemlja za zivot

Ok su Slovenci.

Jedna moja prijateljica u Evropi stalno istice njihovu posebnost kako jedini u Evropi imaju germanske radne navike i disciplinu i slovensku siroku dusu.
Imaju germansku disciplinu i ekološku svijest. Sve je čisto uredno nemaju smeća u rijekama.
Slovensku dušu širok pojam šta je to,znam da imaju zmiju u džepu.

Autorska tema.
Pogledajte prilog 742054
Republika Srbija i Republika Slovenija su dve države koje su u određenom vremenskom periodu bile u zajedničkoj državi Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, Kraljevini Jugoslaviji, DF Jugoslaviji, FNR Jugoslaviji te SFR Jugoslaviji i zanimljive su za usporedbu i pitanje zašto je Republika Slovenija uvek bila i ostala naprednija u ekonomskom i uopšte životnom standardu u odnosu na Republiku Srbiju i tokom zajedničkog života u istoj državi i nakon što su postale odvojene i zasebne države.

U čemu je "tajna" mada su u periodu od 1918 do 1991 godine Republika Srbija i srpski narod u drugim republikama Jugoslavije bio na neki način dominantan i ima dužu državnu tradiciju u odnosu na Republiku Sloveniju i Slovence, naprimer u pogledu jezika, Slovenci su morali učiti tadašnji srpskohrvatski jezik dok Srbi nisu morali učiti slovenski jezik, zatim glavni grad je bio Beograd , znači kao finansijski, administrativni i na svaki mogući način centar Jugoslavije , izuzev čisto geografski , i opet Republika Srbija i Srbi nikada nisu dostigli ekonomski, privredni i uopšte standard života koji su imali i danas imaju Republika Slovenija i Slovenci. Neizostavano se postavlja samo po sebi pitanje zašto, u čemu je "tajna" da su Slovenci i Republika Slovenija uvek bili ispred Srba i Republike Srbije u pogledu toga, mada nisu za vreme zajedničke države imali niti političku, niti vojnu niti finansijsku, ni drugu vrstu vlasti koja je bila dominantno "u rukama" Srba i Beogradu kao glavnom gradu "Jugoslavija" i opet Slovenci i Republika Slovenija su uvek bili i ostali za životnim standardom ispred i to daleko ispred i tada a sada još mnogo dalje. Zašto?

Не мислим да Словенија има бољи стандард , нити да је у било чему узнапредовала од одласка из СФРЈ .

Аустрија је увек сматрала Словенију својом коњушницом и као ткаву је и третирала , узимала и отимала природна богатства и уништавала језик и културу .

Може да се каже да данас у Словенији млади људи имају отпор према Германизацији ..

Данас ће сваки млади човек у Словнији да каже да се осећа неравоправно у зејдници ЕУ и да се плаши да губи свој идентитет .

са тим у вези , за разилку од Републике Србије Словенија је у много горој позицији јер губи свој идетитет и језик и окупирана је

Back