Зашто репрезентација Србије никада не оствари успех?

Sta ovo znaci uopste? Gledati na fudbal kao Srbi....

Znaci da mora doci do osnivanja srpske skole fudbala i opet treba Srbiji da ima fudbalskog oca

- Otac holandskog fudbala je Mihels
- Otac Italijanskog fudbala je Herera
- Otac argentinskog fudbala je Menotti
- Otac spanskog fudbala je Krojf iako nije spanac

Ko je otac srpskog fudbala ? Nemas ga

Posledice toga - Kada nemas oca fudbala onda svaki naredni trener koji dodje moze da vodi svoju politiku i da sve od 0 krene bez postovanja rada prethodnika, nemas fudbalsku filozofiju srpsku koju bi narednih 100 godina svi treneri koji dodju na celo Srbije postovali i ne bi dirali osnove i baze,sto ne znaci da neki detalji u igri i inovacije treba da se uvedu.Splaeti u Italiji je uveo neke novine kao i Mancini al baze koje je postavio Herera u Interu su i dan danas nesto sto se ne dira i cega se Azuri drze.Zato su oni sila jer preko pola vijeka usavrsavaju svoju filozofiju fudbalsku,to ti je kao da Bibliju citas svaki dan preko pola vijeka usavrsis je

Drugi problem je nasledjeni jugoslovenski fudbalski identitet i ljudi u fudbalu koji su jos iz doba bivse Jugoslavije.

Znate li ko je profesor jugoslovenski kosarke uvijek bio i cijih ucenja su se drzali svi veliki treneri kosarkaski u Jugoslaviji.To je jedan covjek koji se zove Aleksandar Nikolic otac jugoslovenske kosarke.Zato je Srbija tu i danas sila iako i tu ima jugoslovenski identitet al je nasledila skolu jugoslevensku koja se preko pola vijeka usavrsava

Ko je otac srpskog fudbala ?

Ko je otac Ex Yu fudbala bio ?

Nema ih ne postoje

Miljan Miljanic

Axaxaxaxaxaxax,pa bas je on nekom trerneru uzor axaxaxaxxaxaxaxaxaxa , nemoj ni samo glupu pricu pricat bio je u Realu.Koji stil fudbala koju skolu je on forsirao.Njegov domet je bio i uticaj najveci kao presjednik saveza ,nikakvu.Hrvatska je bila pod uticajem germanske skole fudbalske,zato su lako izgradili hrvatski fudbalski identitet kada su dobili drzavu svoju, odrekli su se postulata Ex Yu fudbala jos 70 ih.Zato su mnogo bolji i imaju strucnjake.

Problem Piksija i svih trenera srpskih je sto su oni po nacinu razmisljanja zarobljeni u okviru fudbalskog identiteta Ex Yu.

prvo Yu fudbalska skola nije nesto neuspesno i nesto cega treba da se stidimo. Problem su ljudi a najpre smrdljivi politicari, opste neznalice po struci, a u sve se mesaju.

Mi smo mogli od 2000 kad smo se vratili u takmicenja da gradimo sistem. Tad je npr Antic bio ziv, Miljanic, Boskov ljudi koji znaju sta je fudbal.

Drugo i najvaznije nasa dva glavna klubasu i dalje SD i imaju socijalisticko vlasnistvo. Znas li ko je vlasnik CZ ili Partizana. Javi mi. Kad bi se znalo ko je vlasnik i kad bi taj vlasnik imao sigurnost u pravnoj drzavi kakva mi nismo krenulo bi da se ulaze i mogli bi imati neki nivo recimo Grckog klupskog fudbala.

E a zasto se CZ i P ne privatizuju? Pa zato sto ih muzu politicari i tako u beskraj.

Opsta trulez drzave. Sve u svemu ja sam presrecan kad odemo negde.

prvo Yu fudbalska skola nije nesto neuspesno i nesto cega treba da se stidimo. Problem su ljudi a najpre smrdljivi politicari, opste neznalice po struci, a u sve se mesaju.

Mi smo mogli od 2000 kad smo se vratili u takmicenja da gradimo sistem. Tad je npr Antic bio ziv, Miljanic, Boskov ljudi koji znaju sta je fudbal.

Drugo i najvaznije nasa dva glavna klubasu i dalje SD i imaju socijalisticko vlasnistvo. Znas li ko je vlasnik CZ ili Partizana. Javi mi. Kad bi se znalo ko je vlasnik i kad bi taj vlasnik imao sigurnost u pravnoj drzavi kakva mi nismo krenulo bi da se ulaze i mogli bi imati neki nivo recimo Grckog klupskog fudbala.

E a zasto se CZ i P ne privatizuju? Pa zato sto ih muzu politicari i tako u beskraj.

Opsta trulez drzave. Sve u svemu ja sam presrecan kad odemo negde.

Neuspjesna jeste i amaterska, jedini koji je mogao da je transformise je i etablira u nesto ozbiljno je bio Ivica Osim ali zbog rata nije uspio.Sve su to treneri koji su vodili svoju politiku kao treberi bez ikakvog plana i tradiciju

Profesionalni i pravi fudbaleri prvi u Jugoslaviji su bili Prosicnecki,Jarni jer su bili vise germanski profil igraca.Hrvatsku 90 ih je vodio Otto Baric skolovani trener koji je rodjen u Austriji i tamo je fudbalski obrazovan on je na Euro 1996 poslozio Hrvatsku i postavio stil i plan igre koji Hrvatsku do dan danas krasi.Nisu oni borbeniji od srba nego su vise utrenirani u jednom planskom nacinu igre,gdje se strategija i plan traze igrace odredjene fizionomije.A ne kao u Srbiji, Piksi govori igrace se napadacki fudbal sto je ok,al kako neko moze da kaze da ce igrati napadacki fudbal ako uzmes podatak da je Srbija najvisocija ekipa na Euro 2024 ,cak neki igraci imaju 1.96 visinu i sa tim treba da trcis.To je po fizionomiji defanzivna ekipa,logika

MOžda najveći razlog za relativni pad kvalitetea srpskog futbala je nedostatak vrsnih trenera.

Ranije su tu bili Boškov, MIljanić, Branko Stanković, Antić, itd. Treneri koji su trenirali najveće evropkse timove, Real, Ajaks, Atletiko, Samporiju.

Nema ih više, i to je znak da kvalitet opada. Od trenera i sportskih funkcionera sve počinje.

Још једно додатно питање је - зашто наша репрезентација иако увек јака по играчима а једна од најјачих по питању извоза младих играча - никако не направи неки успех?

Како Хрвати могу а ми не можемо? Нисам љубоморан на Хрватску колико имам поштовање према величини исте и њиховом духу који гаје према репрезентацији.

Али немогуће је да се сви играчи у репрезентацији криве за "непатриотизам" и како им се не игра за репку... Поготово не Тадић
Zato što ne zna da igra.

Moje viđenje, iskustvo od pre nekih 30 godina:

U jednom periodu pade mom sinu (imao tad 7-8 godina) na pamet da trenira fudbal. Ja se raspitam, kažu ljudi da " Čukarički" ima najbolju školu fudbala za mlađe kategorije. Odvedem dete na trening, odgledao jedan trening, uzeo dete za ruku i rekao mu - pile, nikad više.
Način kako su tamo radili sa decom je, blago rečeno, sramotan.
Dva tri kruga oko igrališta za zagrevanje, bacili im loptu, a onda stali sa strane i komentarišu " mali x ima dobar dribling u levu stranu" "mali y zna fino da povuče loptu"...
Hej, to rade treneri najmlađih kategorija "najbolje škole":lol:
Zamisli džudo klub u kome trener okupi 10 malaca na prvi trening i kaže "bacajte jedni druge po strunjači", ili vaterpolo klub u kome trener da deci loptu i kaže " hajde da vidimo ko može da odbrani posed lopte od drugih a da se ne udavi"
Moje mišljenje je da se u našem fudbalu ne uči fudbal, ne radi se sa najmlađima, nego se selektiraju talentovani i odmah šalju menadžerima, e da bi se na brzinu uzela kinta. Zato i imamo reprezentativce koji ne znaju da prime loptu, ili da je šutnu drugom nogom kad zatreba...
Kao kad bi dete u 4. osnovne poslao na kurs kreativnog pisanja zato što je napisalo dobar sastav u školi, a preskočio učenje gramatike.

Back