Зашто репрезентација Србије никада не оствари успех?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Још једно додатно питање је - зашто наша репрезентација иако увек јака по играчима а једна од најјачих по питању извоза младих играча - никако не направи неки успех?

Како Хрвати могу а ми не можемо? Нисам љубоморан на Хрватску колико имам поштовање према величини исте и њиховом духу који гаје према репрезентацији.

Али немогуће је да се сви играчи у репрезентацији криве за "непатриотизам" и како им се не игра за репку... Поготово не Тадић

Suština je htenje i zalaganje.

Za razliku od naših, Hrvati ginu za reprezentaciju, pa tako Modrić, koji je igrač Real Madrida i u tom momentu najbolji igrač na svetu u 112 minutu utakmice vuče kontru od 30 metara, kida do poslednjeg minuta, a naši igraju kao babe i boli ih uvo.

Plus, kod Hrvata igra 11 najboljih i sistemski se radi na reprezentaciji, ne tvrdim da u klubovima nema kriminala, ali za rep. igraju najbolji. Kod nas uvek imaš bar dve menadžerske šeme da se prodaju.

A i ne treba zaboraviti trenutak da Hrvati jednostavno imaju bolje igrače, neuporedivo. Pogledajte gde igraju njihovi igrači, a gde naši. Nama najbolji igrač igra u Turskoj, S.Arabiji, njima najbolji igrač u Realu.

Modrić - Real
Kovačić - City
Gvardiol - City
Brozović - do juče Inter
Rakitić - do relativno skoro Barselona
Ivan Perišić - Totenhem, Bajer, Inter

Mi poslednjeg velikog igrača imali kad i gde? Plus je našima veći fazon da dođu u Beograd, splavovi, klubovi, je*u se starlete, bleji se sa ortacima.

Још једно додатно питање је - зашто наша репрезентација иако увек јака по играчима а једна од најјачих по питању извоза младих играча - никако не направи неки успех?

Како Хрвати могу а ми не можемо? Нисам љубоморан на Хрватску колико имам поштовање према величини исте и њиховом духу који гаје према репрезентацији.

Али немогуће је да се сви играчи у репрезентацији криве за "непатриотизам" и како им се не игра за репку... Поготово не Тадић
Naša reprezentacija igrački nije jaka već više od dvadeset godina, mada smo mi uvereni da smo evropski Brazilci i da imamo fantastične pojedince. Kako fudbal u suštini jeste jednostavna stvar u kojoj se vrti fantastičan novac, slučajnosti su u njemu svedene na minimum, tako da mi uglavnom ostvarujemo rezultate u skladu sa našim igračkim kvalitetom.
Drugi par opanaka je što naša fudbalska javnost, neće uopšte da sa tobom razgovara, ako ozbiljno ne argumentuješ mogućnost ulaska u polufinale nekog takmičenja, eventualno osvajanje titule.
Hrvati su igrački svemirski brod za nas. Hrvati su svetski fenomen u fudbalu. Može se objasniti da su oni nastavili zdravu fudbalsku školu u mlađim kategorijama nasleđenu od SFRJ, ali to nije dovoljno objašnjenje. Nemoguća je koncetracija kvaliteta u hrvatskoj reprezentaciji i konstantno izbacivanje novih vrhunskih igrača na sveskom nivou.

Hrvatska je ravnicarska zemlja kao i Holandija, Beligija, zato im ide fudbal.

Dobri smo u raznim sportovima, ali za reprezentativni fudbal jednostavno nismo! Radi li se o problemu u glavi ili nečemu drugom nisam siguran. Od raspada SFRJ na ovamo smo imali dosta kvalitetnih igrača koji su dobro igrali u klubovima širom Evrope i osvojali s njima razne trofeje, a u dresu reprezentacije pojma nisu imali kao da imaju 2 ljeve noge.

Dobri smo u raznim sportovima, ali za reprezentativni fudbal jednostavno nismo! Radi li se o problemu u glavi ili nečemu drugom nisam siguran. Od raspada SFRJ na ovamo smo imali dosta kvalitetnih igrača koji su dobro igrali u klubovima širom Evrope i osvojali s njima razne trofeje, a u dresu reprezentacije pojma nisu imali kao da imaju 2 ljeve noge.
Зашто се то дешава? Шта мислиш?

Vidi, ne bih da se hvalim, ali sto se tice nase reprezentacije, tu sam stvarno veliki poznavalac.

Od 2004. godine do danas, propustio sam samo 2 utakmice, jednu u onoj prvoj ligi nacija protiv Rumuna, i ovu pre neki dan sa Rusima.

Osim toga, igram football manager, gde sam stalno u nasem fudbalu, a takodje i uredjujem wikipedia clanke nasih fudbalera. Znam za svakoga gde je igrao, koliko utakmica, golova i slicne podatke.

Glavni problem naseg fudbala je kompleksan, ne moze se reci da je samo zbog menadzera, ili samo zbog naprednjaka ili sta god. To je skup vise uzajamno povezanih stvari, ciji je ukupni rezultat taj koji jeste.

Pocnimo od mentaliteta domaceg fudbalera. Siguran sam da poznajes ljude koji kod nas treniraju fudbal. Ja ih poznajem mnogo. Kada sedimo i pricamo, to nikad nije prica o fudbalu kroz prizmu sporta, nego novca. Nasim igracima, koji su jako ograniceni intelektom i neobrazovanjem, je prioritet da zarade sto vise. I pale se da zaradjuju vise od svojih drugara i kolega. Primer toga je prelazak Mitra i SMS-a u Al Hilal. Oni sada mogu da se kurce svima kako su "obrnuli igricu".
Takodje, mozes da cujes kako Rade Bogdanovic cesto kad prica o uspesima u karijeri to navodi kao bitnu stavku.

Dalje, struka nam je katastrofa. Nema dugorocnog planiranja, sve se radi ciklus za ciklus. Selektori se menjaju, resetuju ceo sistem svaki put i nikad ne valja. Mi imamo igrace koji su vec duzi niz godina u timu, a i dalje izgledaju kao da su se prvi put sreli na terenu. Plus i njih nesto boli djoka da se cimaju da zapnu malo jace.

Onda, mi nemamo kult reprezentacije. Nekako se vec podrazumeva da je ona sinonim za neuspeh i da je nesto "bljak".

Onda tu imamo i menadzerske seme, uplitanje politike, maltretiranje igraca da u sred sezone igraju nebitne prijateljske utakmice itd.

Mentalitet igraca i strucnog staba - PAKLENO LOS. Igraci se ni ne loze da daju 100% sebe za zemlju koji ni ne vole nesto previse, i za navijace koji ih stalno vredjaju. Sve je usrano.

Kad se sve sabere, rezultat je taj koji jeste i realan je.

mnogo mi se ke nja od te priče o Hrvatima i nama ..aj da vidimo

WC

1998 me Hrvati bili treći, mi ispali u osmini finala.. Mijatović pogodio prečku protiv fantastične Holandije iz penala.. ..godinu dana kasnije izbacujemo Hrvate da ne idu na Euro..dakle u pitanju je sreća..
2002. ..mi se nismo plasirali, Hrvati jesu al su odigrali loše, nisu grupu prošli,, dva poraza iz tri utakmice.
2006. i mi Hrvati očajni na WC
2010. Hrvati se nisu plasirali, mi ispali..dobili Nemačku doduše..
2014. mi se nismo plasirali, Hrvati popušili u grupi
2018 Hrvati u finalu ( prošli grupu a onda ih ke njaju penali.. Danska pa Rusija.. nas uke njao sudija protiv Švajcarske i samo zbog njega nismo prošli grupu
2022. Hrvati treći, mi ispali u grupi

dakle do 2018 te što se WC tiče možemo reći da je sve to isti k mi i Hrvati osim 98 me kada nismo imali sreće a imali smo odličan tim koji je to i dokazao tako što u dve utakmice godinu dana kasnije nije izgubio od Hrvatske i ostavio je bez Eura sledeće godine

2018 ta nas jbe sudija oni guraju na penale..Danska pa Rusija..
jedino 2022 ga mogu reći da je neka njihova prednost.. iako su i tu nekako na guzove i penale stigli do polufinala gde ih je pomela Argentina a za treće mesto dobili fudbalsku velesilu Maroko čini mi se
ne zaboravite utakmicu u grupi gde ih Belgija gazi i gde je Lukaku promašio 10 šansi da ih Belgija pošalje kući..opet sreća
Za razliku od WC gde ih realno se re sreća neviđena na Euru to nije slučaj tako da nemaju niti jedan zapaženiji uspeh.. neobično za velesilu kakvim ih predstavljate zar ne?
dakle imaju neku sreću jbg mi nemamo i to je razlika po meni

Poslednja izmena:
mnogo mi se ke nja od te priče o Hrvatima i nama ..aj da vidimo

WC

1998 me Hrvati bili treći, mi ispali u osmini finala.. Mijatović pogodio prečku protiv fantastične Holandije iz penala.. ..godinu dana kasnije izbacujemo Hrvate da ne idu na Euro..dakle u pitanju je sreća..
2002. ..mi se nismo plasirali, Hrvati jesu al su odigrali loše, nisu grupu prošli,, dva poraza iz tri utakmice.
2006. i mi Hrvati očajni na WC
2010. Hrvati se nisu plasirali, mi ispali..dobili Nemačku doduše..
2014. mi se nismo plasirali, Hrvati popušili u grupi
2018 Hrvati u finalu ( prošli grupu a onda ih ke njaju penali.. Danska pa Rusija.. nas uke njao sudija protiv Švajcarske i samo zbog njega nismo prošli grupu
2022. Hrvati treći, mi ispali u grupi

dakle do 2018 te što se WC tiče možemo reći da je sve to isti k mi i Hrvati osim 98 me kada nismo imali sreće a imali smo odličan tim koji je to i dokazao tako što u dve utakmice godinu dana kasnije nije izgubio od Hrvatske i ostavio je bez Eura sledeće godine

2018 ta nas jbe sudija oni guraju na penale..Danska pa Rusija..
jedino 2022 ga mogu reći da je neka njihova prednost.. iako su i tu nekako na guzove i penale stigli do polufinala gde ih je pomela Argentina a za treće mesto dobili fudbalsku velesilu Maroko čini mi se
ne zaboravite utakmicu u grupi gde ih Belgija gazi i gde je Lukaku promašio 10 šansi da ih Belgija pošalje kući..opet sreća
Za razliku od WC gde ih realno se re sreća neviđena na Euru to nije slučaj tako da nemaju niti jedan zapaženiji uspeh.. neobično za velesilu kakvim ih predstavljate zar ne?
dakle imaju neku sreću jbg mi nemamo i to je razlika po meni
Мислиш да ће се то средити временом, тј, да ће и нашу репку кренути?

Мислиш да ће се то средити временом, тј, да ће и нашу репку кренути?
jbg treba da ti se otvori put neki.. da te us ere žreb malo.. penali itd..
sve je moguće..
ja samo znam da kad smo mnogo očekivali da ništa nismo napravili a da sada ne očekujemo ništa pa da vidimo.. za jeb ana nam grupa ali gluposti koje se pišu: razbiće nas svi, nula bodova itd.. pa ajde gospodo pare pa u kladionice.. eto igrajte na Dansku i Sloveniju i duplirajte vaše znanje.. tj odigrajte obe pa uzmite 4 ili 5 puta više para
naravno da to niko neće da uradi..lako je sra ti

Ne slazem se, Hrvati za razliku od nas imaju kult reprezentacije, a kada su bili viceprvaci sveta, igraci iz prvih 11 su igrali u sledecim klubovima:
Monako - Atletiko Madrid, Liverpul, Besiktas, Milan - Real, Inter, Barsa - Inter, Frankfurt - Juventus... Plus Kovacic na klupi isto Real.

A gde su nasi igraci? U poslednjih nekoliko godina nema nijednog Srbina u nokaut fazi lige sampiona! Imamo nekad Grujica u osmini finala, koji je izmena i ne igra. Nemamo nijednog igraca da igra neku relevantnu ulogu u nekom jacem klubu.

Ne slazem se, Hrvati za razliku od nas imaju kult reprezentacije, a kada su bili viceprvaci sveta, igraci iz prvih 11 su igrali u sledecim klubovima:
Monako - Atletiko Madrid, Liverpul, Besiktas, Milan - Real, Inter, Barsa - Inter, Frankfurt - Juventus... Plus Kovacic na klupi isto Real.

A gde su nasi igraci? U poslednjih nekoliko godina nema nijednog Srbina u nokaut fazi lige sampiona! Imamo nekad Grujica u osmini finala, koji je izmena i ne igra. Nemamo nijednog igraca da igra neku relevantnu ulogu u nekom jacem klubu.
ovo naravno nije tačno
Vlahović i Kostić igraju u Juventusu..
pretpostavljam da Juventus po tebi nije jak klub..

ovo naravno nije tačno
Vlahović i Kostić igraju u Juventusu..
pretpostavljam da Juventus po tebi nije jak klub..
Vlahovic i Kostic igraju u Juventusu koji je teska karina, a Mandzukic je igrao u Juventusu koji je osvojio 10 titula zaredom, i 2 puta igra finale lige sampiona. Vlahovic i Kostic ne igraju ligu sampiona, cak ni grupnu fazu, a kamoli neku zavrsnu fazu....

Vlahovic i Kostic igraju u Juventusu koji je teska karina, a Mandzukic je igrao u Juventusu koji je osvojio 10 titula zaredom, i 2 puta igra finale lige sampiona. Vlahovic i Kostic ne igraju ligu sampiona, cak ni grupnu fazu, a kamoli neku zavrsnu fazu....
karina, treći tim u Italiji trenutno.. ne igraju Ligu Šampiona ali će je igrati pošto 4 Italijana igraju..
daj ne prdi brate

Back