Zasto radite u Zdravstvu, ako Vas samo interesuje novac, a ne i humanost?

Da li postoji iko ko kontolise rad doktora u bolnicama gde se poradjaju bebe?? Da li je moguce da neko ko je akuser ne shvata ozbiljnost svog posla i odradjuje ga sa 0% zainteresovanosti??

Iz istog razloga zbog kojeg prosvetari rade po školama iako ih nije mnogo briga da li će klinci nešta i naučiti ,čast izuzecima-siguran posao o državnoj sisi .Foliraš da kao nešto radiš ,uredno primaš platu i čekaš penziju :hahaha:
Kakve pantljičare i paraziti.

Da li postoji iko ko kontolise rad doktora u bolnicama gde se poradjaju bebe?? Da li je moguce da neko ko je akuser ne shvata ozbiljnost svog posla i odradjuje ga sa 0% zainteresovanosti??

Bebe se radjaju a majke poradjaju.Nisam cuo za ustanovu gde se bebe poradjaju.

Korupcija u porodilištima iznosi između 12 i 16 odsto. Za razliku od pre dve godine, ona je danas jedino poprimila suptilnije oblike. Ipak, svaka vrsta naznake da trudnica ili porodilja treba da „časti" zdravstvene radnike, ima formu iznude ili reketiranja - upozorava Zorka Kovačević, jedna od osnivača inicijative „Majka hrabrost".

Prema njenim rečima, iako prosečan porođaj košta od 500 do 1.000 evra, a cena apartmana od 1.200 do 12.000 evra, ni to nije garant da će porođaj proteći onako kako je željeno i očekivano.

Pre neku godinu kad se porodila moja tetka to porodiliste je bilo u sred nekih radova , sa neosiguranim podrucijem gde se zarazilo i razbolelo vise od pola beba od prasine i svega sta letelo tamo. Bukvalno radnici pronose cement, cigle i grede pored beba i majki. Ja nisam mogao da verujem i dan danas mi je neverovatno...

Takodje drugi slucaj sto znam da jednom rodjaku koji je bio tesko bolestan a ziveo pored grada jedva poslali vozilo da ga dovedu u bolnicu. Neki uobrazen doktor koji koluta ocima i ne gleda u sagovornika govoreci nekim istanjenim glasom rekao kao "sta da vozim mrtvog coveka ..." hahah :D Znaci ja sam sve to mislio da jedino mogu da vidim u nekoj komediji na filmu samo :D Takodje neverovatno :D Cak i da je tako, opet ima humanost jer je polozio neku zakletvu, a ajd da prebukiran, nego oni ne pomazu nikome jer ih prosto nije briga :D Smesno.

Takodje kad sam bio u posetu majci od drugara kojoj su dali pogresnu terapiju i mesecima povecavali dozu i na kraju dozivela neki sok od trovanja, pa morala da odlezi da se iscisti sto je opet WTF moment :D Tu se desilo da dolazi neka zena sto radi i umesto da kulturno i fino najavi kraj posete ona se onako bahato nekulturno kao oglasila nesto kao ":ajde ajde ajde gotovo izlazite" haha :D Valjda ocekuje da neko normalan na zdravom nivou manira i inteligencije na to reaguje. :) Znaci pored nekih baba koje su mozda i navikle da ih tako teraju bilo je i ok ljudi i nas u toj poseti koji smo tu i tamo sa normalnim ljudima raznih nacija stalno u kontaktu etc.

Samo smo se pogledali i ono smejemo se kao WTF :D Ona bez persiranja nam se obraca kao neka prostitutka u javnoj kuci a ne javni sluga u zdravstvenoj instituciji :D haha.. Posle smo se dobro nasmejali kad smo izasli :D Treba da se snima i posalje u Brisel da se zamole da taktickim bombardovanjem bolnica nateraju ove da se lepo ponasaju i nauce manire :D :P

Радим као виша мед сестра 20 година. Било је свега и свачега, свашта сам видела, чула...Нисам никада никога пријавила јер нити су доктори и сестре златни, нису вала ни пацијенти.
Срећемо се свачим, од јадних, тешко повређених до дрских, безобразних који потежу пиштоље на све нас јер их не примино исте секунде...има свега...за мене је то био и остао најхуманији посао, који сам спремна да рдим до краја живота и који бих сутра да се поново родим опет радила...рикнула ми је кичма, боле ме, зглобови, али посвећеност пацијентима никада нисам и нећу ускратити

Iz istog razloga zbog kojeg prosvetari rade po školama iako ih nije mnogo briga da li će klinci nešta i naučiti ,čast izuzecima-siguran posao o državnoj sisi .Foliraš da kao nešto radiš ,uredno primaš platu i čekaš penziju :hahaha:
Kakve pantljičare i paraziti.

Istina!! Pantljicare i paraziti, jedina razlika je da su ovo ipak bolesti koje se daju izleciti ali ovo drugo- nasa korupcijska i strajkacka elite, ne nikako!! Etika..nema je......

Bebe se radjaju a majke poradjaju.Nisam cuo za ustanovu gde se bebe poradjaju.

Korupcija u porodilištima iznosi između 12 i 16 odsto. Za razliku od pre dve godine, ona je danas jedino poprimila suptilnije oblike. Ipak, svaka vrsta naznake da trudnica ili porodilja treba da „časti" zdravstvene radnike, ima formu iznude ili reketiranja - upozorava Zorka Kovačević, jedna od osnivača inicijative „Majka hrabrost".

Prema njenim rečima, iako prosečan porođaj košta od 500 do 1.000 evra, a cena apartmana od 1.200 do 12.000 evra, ni to nije garant da će porođaj proteći onako kako je željeno i očekivano.

Nisam znala da se porođaj plaća :eek:

Back