Zasto Osmanska drzava nije pomogla Islamskoj Spaniji

Pa tako su i Napoleon i Hitler razmisljali pa posle istoricari na zapadu krivili rusku zimu !
A ustvari je razlog poraza zapadnih imperija losa logistika i tehnicka nadmoc rusa.
Ne znam jel si citao nemacke generale Manstajna i Guderijana oni su vec u septembru 1941. smatrali rat izgubljenim za III Rajh. Imas onu poslovicu " Covek koliko vidi unazad toliko vidi i unapred " . Rusi i igraju na kartu da ih podcene !

Ili sam reko o pobedi rata. Nisam.

Rusija je oboje unistila na sopstvenoj zemlji :dash::dash::dash::dash:

Da u godini 2008 ratuje u Venecujeli uspesno nije u mogucnosti zbog logistike.

Pa kakav si ti vojni ekspert kad neznas sta je logistika.:neutral:

Ili sam reko o pobedi rata. Nisam.

Rusija je oboje unistila na sopstvenoj zemlji :dash::dash::dash::dash:

Da u godini 2008 ratuje u Venecujeli uspesno nije u mogucnosti zbog logistike.

Pa kakav si ti vojni ekspert kad neznas sta je logistika.:neutral:

Nije nego je trijumfalno umarsirala u Pariz i Berlin tj. porazila neprijatelja na njegovoj teritoriji, a za to treba neka logistika koju protivnik izgleda nije imao.
A sto se Venecule tice ona je poslala najvecu nuklearnu krstaricu na svetu Petar Veliki, protivpodmornički brod Admiral Ćabanenko, brod za spasavanje Nikolaj Čikin i veliki tanker Ivan Bubnov. Dva mlazna bombardera TU 160 kao odgovor na prisustvo NATO-a u Crnom moru ! I da te pitam sta je Amerika uradila kao odgovor na ovo rusko prisustvo i kazi mi jel i jedan americki zvanicnik nesto u javnosti rekao povodom ovoga ? I ja nisam nikakav vojni ekspert, vec kao sto vidis pocetnik i nemam nameru da se ubedjujem !

Logisika im je daleko najbolja na svetu.

Srbija je banana drzava prema tebi. :hahaha:

Ali necu vise gledaj samo kolko imaju brodova transporter i ostalih stvari.

Pa znam koliko imaju brodova ! I sta im to vredi rusi uplove u mediteranske luke a Italijani i Francuzi ih docekuju cvecem ! Kad novinari u Napulju pitaju komandu 6 flote za komentar Americka komanda nema komentar ! Najveci i najmoderniji transportni avio na svetu je ruski .Stanje u svetu se promenilo svidjalo se to nekome ili ne.

Back