zasto opravdavate...

divlja-u-srcu:
Onda smo svi preljubnici!
A opravdanje mozemo naci samo u ljudskoj prirodi!
A ako je coveka bog stvorio po svom liku, onda je i bog preljubnik! Prosto ko pasulj! A onda to i nije neki greh!??? :roll:
Postoje ljudi koji su zaista u stanju da na drugu osobu (koja im nije bracni drug :D ) gledaju samo sa iskrenim prijateljskim osecanjem.
Znas li, naprimer, i da je greh pogledati nekoga i reci "Au, bas je lep"? Jer ga izdvajas prema necemu sto je spoljasnji faktor.

A to kada govoris o covekovoj "prirodi"...
Znas, kako smo na Zemlji, nalazimo se tacno na sredini puta izmedju Raja i Pakla. Dakle, neka vrsta "Cistilista" :D
I, buduci da smo nezasticeni, podlozni smo uticajima sa obe strane. A najlakse je podleci uticajima djavola. A upravo to nazivas "covecjom prirodom". Jer, buduci da je postao od Boga, covek u sebi nosi dobrotu. Medjutim, sve lose misli (bludne, zeljne) dolaze - iskljucivo od djavola.

Elem. Ocekujem da se ne ljutite na mene sto sam sve nas proglasila slabicima koji su poklekli pred gresnim mislima... :cry:

Snezna_kraljica:
drea:
devojcurak:
....prevare...odnosno kada mislite da je prevara opravdana? :roll:
Za mene prevara je opravdana ako je partner dugo odsutan,sto znaci ako nismo u mogucnosti da se vidimo.Mada iskreno govoreci ni tada neznam sta bih ucinila,sve zavisi.
FUJ! :x
A koliko je to dugo? Znas sta... Ma koliko, a da znate da cete biti zajedno posle (jer znate da bolju/boljeg necete naci) - NIJE DOVOLJNO! JEdnostavno - NE SME SE PREVARITI NI U TAKVIM TRENUCIMA! Oni jacaju ljubav. A nije to to ako ti, kad on ode, pozelis da se povatas sa nekim i to i ucinis...
Ja znam kako je to kad on dugo nije tu. I znam po sebi - tada sam jos vise osetljiva, jos vise u mislima neznija prema njemu, i nikad mu ne bih mogla prirediti - prevaru. Bas zato sto znam da je udaljenost 'pipava stvar'

Iskreno se nadam da ne bi razmisljala tako da se to zaista desi.
:wink:

Pa gledaj ON i nije tu,i mozda me je vec 1000diti put prevario.Ja njega JOS nisam prevarila ALI da li je on mene?!Sumnje imam i to opravdane!Partneru nikad ne treba skroz vjeran biti izuzev ako si cisto
siguran da te on ne vara,a to nikad ne mozes znati.Daljina i ljudi tj.zene oko njega cine svoje!

A ja se iskreno nadam da i ti ne bi razmisljala tako da ti se to zaista desi.
Pozdrav

drea:
Partneru nikad ne treba skroz vjeran biti izuzev ako si cisto
siguran da te on ne vara,a to nikad ne mozes znati.
Kao prevaris ga preventivno, da budete kvit, ako se ispostavi da i on vara? :roll:
Tako ispada da je biti veran neka muka i zrtvovanje koje treba podneti samo zbog nekog izuzetnog?
Bar razlicito gledamo na te stvari. Ja nikad nisam prevarila i nije mi to tesko palo. Nisam imala nikada ni zelju ni potrebu.
A bila sam prevarena. I posle svega bih opet isto uradila. Ne kajem se sto nisam varala. Moja savest je cista.

storm cloud:
drea:
Kao prevaris ga preventivno, da budete kvit, ako se ispostavi da i on vara? :roll:
Tako ispada da je biti veran neka muka i zrtvovanje koje treba podneti samo zbog nekog izuzetnog?
Bar razlicito gledamo na te stvari. Ja nikad nisam prevarila i nije mi to tesko palo. Nisam imala nikada ni zelju ni potrebu.
A bila sam prevarena. I posle svega bih opet isto uradila. Ne kajem se sto nisam varala. Moja savest je cista.

Pa ako me on prevari prevaricu i ja njega a onda ga sutnuti i kvit smo.Biti vjeran za mene jeste muka i pozrtvovanje ako te partner vara.Mogu ti reci da ti se divim i pored sto te je varao ti ga nisi varala.Svaka cast ali ja to ne bih mogla.

drea:
storm cloud:
drea:

Pa ako me on prevari prevaricu i ja njega a onda ga sutnuti i kvit smo.Biti vjeran za mene jeste muka i pozrtvovanje ako te partner vara.Mogu ti reci da ti se divim i pored sto te je varao ti ga nisi varala.Svaka cast ali ja to ne bih mogla.

To je baš bez veze, onda na kraju ostajete isti. I, misliš da bi te njegova prevara manje bolela, ako bi mu vratila istom merom?
Storm je skroz u pravu, bolje da bar ti ostaneš čista i iznad toga.

Ehe... Ehe...
icon_blahblah.gif

Back