Vehabizam "ortodoksni dio islama"?
Sine, a da se ipak oprobaš na nekoj drugoj temi?
Toplo "preporučam" šport. One, kako se zovu...balote. Tu ste jaki.
a sto su oni po tebi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vehabizam "ortodoksni dio islama"?
Sine, a da se ipak oprobaš na nekoj drugoj temi?
Toplo "preporučam" šport. One, kako se zovu...balote. Tu ste jaki.
a sto su oni po tebi?
Po meni su tumor islama.
Guglaj malo sinko radi na sebi što više znaš više vrediš.
Pa otvorio si već sličnu temu.Mogao si da je dopuniš anketom i ovo postaviš kao potpitanje sa nekim mogućim odgovorima.
A odgovor je prost.Muslimani troše previše vremena i novca na religiju.I jedno i drugo im treba za obezbeđivanje uslova za bolji život a oni to bacaju.
znaci ortodoksni dio islama...
a ti gospodine, kad se vec razmeces savjetima o nekakvom znanju i ucenju, mogu ti samo reci da ti vjerojatno neces cijeloga svoga zivota imati ni dio znanja kojega ja imam...
i to ne wikipedijinog ili guglevog..
Idiot se prepoznaje po tome što kad počne da tone ne zna stati.
Hajde da ti malo dopunim znanje. Ortodoksni znači pravoverni, izvorni.
Samo subjekat iz prve rečenice može reći da učenje čoveka koji se rodio u osamnaestom veku (Mohamed Ibn Abdul-Vahab 1703-1792) predstavlja ORTODOKSNI islam.
Nazdravlje ti diplome tih vaših sveućilišta i znanje koje si stekao sveučeći![]()
Idiot se prepoznaje po tome što kad počne da tone ne zna stati.
Hajde da ti malo dopunim znanje. Ortodoksni znači pravoverni, izvorni.
Samo subjekat iz prve rečenice može reći da učenje čoveka koji se rodio u osamnaestom veku (Mohamed Ibn Abdul-Vahab 1703-1792) predstavlja ORTODOKSNI islam.
Nazdravlje ti diplome tih vaših sveućilišta i znanje koje si stekao sveučeći![]()
mozda je to izvorno znacenje koje navodis, ali rijec "ortodoks" se u cijelom svijetu i najvecim jezicima upotrebljava kao konzervativan, zaostao, primitivan, nerazvijen itd.
bez obzira odnosilo se na narod, ideju, ili bilo sto...
mozda je to izvorno znacenje koje navodis, ali rijec "ortodoks" se u cijelom svijetu i najvecim jezicima upotrebljava kao konzervativan, zaostao, primitivan, nerazvijen itd.
Siromatvo klica radikalizma?
Pa zašto onda Saudijska Arabija (p)održava najradikalnij islam?
da, svugdje i uvijek..
sve svijestske revolucije su imale izvor u siromasstvu i bezpravnosti..
a saudijci su vehabisti, koliko znam, i to je ortodoksni dio islama (poput pravoslavnog u poredenju sa protestantnim krscanstvom), ali ne obavezno teroristicki
Ej,nesrecnice nista ne znas...
Da li znas bar to da je rec katolik u grckom originalu katolikos(znaci rec preuzeta iz grckog)pogresno prevedena na latinski sa zeljom da oznaci sveukupnost,sabornost iako za to postoji grcka rec ekumenizam?
O temi katolici-pravoslavci na nekom drugom mestu...i sa nekim ko vise zna!![]()
Ma stipu seljanku, vidis da je rec o ustasici koja ne zna kud udara ni sta bleji.
Kao ona povezuje reci TUMOR i Ortodoksni tj. pravoslavni ili kao sto si rekao u prevodu izvorni
Sta ces - kompleksi su to, a sto se tice tumora bilo koje vere, to treba pitati domorodce "Novog Sveta" S. i J. Amerike i Australije - njihovo misljenje o RIMO-Katolickoj crkvi....tj. pitati ih ako budemo imali srece da ih nadjemo, s'obzirom da su ih ovi sve istrebili![]()
,a ja ne znam sta muslimani proizvode osim nafte i terorizma?![]()