Zašto neki Srbi žele ulazak Srbije u EU?

Zašto želim ulazak Srbije u EU?

• Dobiću pasoš sa kojim ću lako da 'pobegnem' na truli zapad

glasova: 5 13,5%
  • EU će nam doneti demokratiju u našu avliju

glasova: 2 5,4%
  • EU će nas zasuti šleperima evra iz EU-fondova

glasova: 1 2,7%
  • Ostalo, navesti u komentaru

glasova: 9 24,3%
  • NE želim ulazak Srbije u EU

glasova: 23 62,2%

• Ukupno glasova
    37
U svakom slucaju manje nego kod nas. Mi se hvalimo staroscu nase drzave, medjutim nase drustvo je jako jako mlado, obican nezreli adolescent, mi nemamo izgradjeno drustvo... EU to ima, ta njena osovina to su drustva koja traju i traju, imaju jedan kontinuitet zrelosti, prosli su humanizam i renesansu itd... Zamisli kad je Vuk isao u Bec sa knjigom pod misku trudeci se da opismeni ovaj narod, tome ima tek dvesta godina... On dolazi iz seoskih krajeva u jedan Bec u kome su svi vec procitali Kanta.... I u tom devetnaestom veku prvi ustav koji smo doneli, samo je donet, a nije se postovao, dakle kao da nije postojao.... A od kad postoji politika od tad smo partijska drzava potpuno ista kao danas... Cudno je sto umemo da kazemo kako smo propali, ali mi uopste nismo propali mi smo uvek na tom istom nivou i nemamo gde da se vratimo....
Pa upravo zapad ima veliku ulogu u tome sto smo na ovom nivou. Zbog njihovih (americkih) kolonijalnih pretenzija mi smo se nasli na udaru svetske politicke i vojne masinerije.

Imali smo kasni start iz objektivnih razloga, Turci su nas ogranicavali duzi niz decenija... Ali bez obzira na to, da nas zapad nije `90ih unazadio, danas bismo bili na mnogo vecem nivou u svakom pogledu. Te price o nesposobnosti Srba kao naroda su glupost ;)

Pa upravo zapad ima veliku ulogu u tome sto smo na ovom nivou. Zbog njihovih (americkih) kolonijalnih pretenzija mi smo se nasli na udaru svetske politicke i vojne masinerije.

Imali smo kasni start iz objektivnih razloga, Turci su nas ogranicavali duzi niz decenija... Ali bez obzira na to, da nas zapad nije `90ih unazadio, danas bismo bili na mnogo vecem nivou u svakom pogledu. Te price o nesposobnosti Srba kao naroda su glupost ;)
Opet ti polazis sve iz iste percepcije... Padom Berlinskog zida i odlaskom Tita u sluzbu se vraca staljinisticki kadar i njihova deca, oni nisu hteli zapad, odlucili su se za istok... To je odluka nase sluzbe i nase partije, naroda... Nismo ni tada hteli u EU... I ti i za devedesete krivis njih... Pa da, ceo zivot nas mediji kljukaju da na stvari gledamo tako, kako drugacije....Vase vecinsko misljenje i jeste dobar posao sluzbe i njen vecan zivot u Srbiji izvan Evrope...

Извини, морам нешто да питам, није ми јасно. Пропагираш православље, а пишеш латиницом, некако ми то не иде једно са другим?
Техничка ствар. Када куцам са телефона, имам онај swipe to type који не ради са ћирилицом. Када сам на компу онда користим ћирилицу. Осим тога Срби имају ћирилицу али и латиницу. На пример комплетна дубровачка српска књижевност је писана на латиници.

Срби би требало да гаје и ћирилицу и латиницу, јер су стварали на оба писма. Ми се не гнушамо себе као хрвати.

Da, zato ti mozes da stvoris savez unutar unije sa drugima , slicnim tebi, i tako preglasavas odluke vecih. Druga solucija je kompromis - ti na nesto pristanes, zarad da nesto i dobijes,, i obrnuto.
Kakav je naš pregovarački potencijal ? , pa mi se nismo mogli izboriti za naše interese ni u Jugosaviji sa Hrvatima i Slovencima a da ne govorimo sa evropskim ajkulama čiji je pregovaraki kapacitet neuporedivo veći, da podsetim oni su neuporedivo bogatiji i pametniji a naši političari skloni korupciji i prepuni kompleksa niže vrednost , s razlogom razume se.

Kakav je naš pregovarački potencijal ? , pa mi se nismo mogli izboriti za naše interese ni u Jugosaviji sa Hrvatima i Slovencima a da ne govorimo sa evropskim ajkulama čiji je pregovaraki kapacitet neuporedivo veći, da podsetim oni su neuporedivo bogatiji i pametniji a naši političari skloni korupciji i prepuni kompleksa niže vrednost , s razlogom razume se.
Pa sam ne mozes, ali mozes zajedno sa drugim drzavama u nekoj vrsti neformalnog saveza, postoje opcije itekako.

Čiji nas ne nikakko da to vezemo za ceo narod vec samo za ove mutavce koji su došli na mesta koja im ne pripadaju ..

Biti deo Eu porodice za zemlju tipa Srbija je dobra stvar ,, Problem je sto ne primaju dok se zemlja ne uredi a nama taj ulazak i treba prvenstveno radi toga ...Kad se zemlja uredi onda to i nije toliko bitno
Па ми се већ 20 година уређујемо по налозима, упутствима и директивама ЕУ/НАТО/ММФ и на челу државе су нам већ 20 година политичари који су по вољи ЕУ.

Ако 20 година није било довољно. неће бити довољно ни 50 година.

Па ми се већ 20 година уређујемо по налозима, упуствима и директивама ЕУ/НАТО/ММФ и на челу државе су нам већ 20 година политичари који су по вољи ЕУ.

Jeste probali da nemate Radikalnu stranku na vlasti

Земље попут Србије не могу имати користи од чланства у ЕУ.На пример, до уласка у ЕУ имаш квоту за извоз у ЕУ неких производа, а после уласка у ЕУ се укину квоте и можеш да извозиш те производе у неограниченим количинама.
Међутим, када ништа или врло мало производиш и не достижеш ни данас прописане квоте, са чланством у ЕУ нећеш ништа добити.

Па ми се већ 20 година уређујемо по налозима, упутствима и директивама ЕУ/НАТО/ММФ и на челу државе су нам већ 20 година политичари који су по вољи ЕУ.

Ni mm nije prenesen ..

Земље попут Србије не могу имати користи од чланства у ЕУ.На пример, до уласка у ЕУ имаш квоту за извоз у ЕУ неких производа, а после уласка у ЕУ се укину квоте и можеш да извозиш те производе у неограниченим количинама.
Међутим, када ништа или врло мало производиш и не достижеш ни данас прописане квоте, са чланством у ЕУ нећеш ништа добити.
Uzmi samo činjenicu da sa EU ličnom kartom, možeš da živiš gde hoćeš na kontinentu.

Dok danas, smo potlačeni pod rusokolonaškim pasošem

Твоји западни господари стално изричу похвале на рачун напредњачке власти у Србији.
Oni su sišli s uma, pa izriču pohvale na račun istih kojima su 1999. izdali zabranu ulaska na Zapad.

Tu nelogičnost si ti jedva dočekao, da možeš da se lažno predstavljaš kao neko ko je bože moj "bio u pravu" kad je navijao za SNS 2003.

Oni su sišli s uma, pa izriču pohvale na račun istih kojima su 1999. izdali zabranu ulaska na Zapad.

Tu nelogičnost si ti jedva dočekao, da možeš da se lažno predstavljaš kao neko ko je bože moj "bio u pravu" kad je navijao za SNS 2003.
Да, западњаци су сишли с ума, па ћеш ти да их научиш памети.

Уозбиљи се.

Да, западњаци су сишли с ума, па ћеш ти да их научиш памети.

Уозбиљи се.
Vidiš i sam dokaz na papiru crno na belo.

Piše da su zabranili Vučiću ulazak.

Sad kažu da je on novi Radžef Gandi. Jasan znak ludila

Samo u tim uslovima, promašen čovek kao ti može da tvrdi da je "oduvek bio u pravu" što je navijao za Dragicu Šolju

Vidiš i sam dokaz na papiru crno na belo.

Piše da su zabranili Vučiću ulazak.

Sad kažu da je on novi Radžef Gandi. Jasan znak ludila

Samo u tim uslovima, promašen čovek kao ti može da tvrdi da je "oduvek bio u pravu" što je navijao za Dragicu Šolju
Мислим да се Вучић грдно изнервирао што не може да иде у Канаду.

Back