Zasto neki ljudi imaju potrebu da na fejsu stalno taguju gde su i sl..???

gost 189815

Iskusan
Poruka
5.826
1.imam jednu drugaricu na fejsu devojka non stop gde god ode ,i kad je sa deckom,i bez njega,stalno se taguje(znaci nije da njemu raportira gde je i sta je)...i stalno mi izlazi tipa feeling happy in pa neki kafic...ili lupam ***** was in pa teretana ili bilo koje dr mesto...:)
dusu dalo za proganjanjez:shock:..ne kapiram zasto to radi,nelogicno mi je da je zbog paznje,moze da bude da bi se osecala bitnom sto ce drugi da vide gde je bila,al opet riba nije takav tip,pa ako bimo izolovali ova dva razloga sta vi misite??
2.inace ne razumem potrebu da delite osecanja i sve slike sa svima preko fejsa..ako to radite ,zasto radite,i da li vam smeta ili ne sto svi imaju pristup vasem licnom zivotu??

ps: posebno me nervira kad vidim one poruke/slike:tipa ja sam stena,nista me ne lomi,ili tipa povredi me povredices se ja sam kul,najaca u kraju poruke tog tipa..:zlud:

1.imam jednu drugaricu na fejsu devojka non stop gde god ode ,i kad je sa deckom,i bez njega,stalno se taguje(znaci nije da njemu raportira gde je i sta je)...i stalno mi izlazi tipa feeling happy in pa neki kafic...ili lupam ***** was in pa teretana ili bilo koje dr mesto...:)
dusu dalo za proganjanjez:shock:..ne kapiram zasto to radi,nelogicno mi je da je zbog paznje,moze da bude da bi se osecala bitnom sto ce drugi da vide gde je bila,al opet riba nije takav tip,pa ako bimo izolovali ova dva razloga sta vi misite??
2.inace ne razumem potrebu da delite osecanja i sve slike sa svima preko fejsa..ako to radite ,zasto radite,i da li vam smeta ili ne sto svi imaju pristup vasem licnom zivotu??

ps: posebno me nervira kad vidim one poruke/slike:tipa ja sam stena,nista me ne lomi,ili tipa povredi me povredices se ja sam kul,najaca u kraju poruke tog tipa..:zlud:

ispravka muzem,i srecni su i zaljubljeni...ne sluzi joj fejs za lovljenje likova..i riba nije delbil ono normalno se ponasa....

mene zanima psihloska pozadina?
jer;
1.ili ja gresim i to obavestenje joj sluzi da se oseca bitno..
2.ili toga sam se sad setila,pre udaje je to blago pocela da radi,i znam da joj je decko uvek dolazio kad smo mi devojke same izlaile u grad,u neki kafici sl..?..moguce to da je niki odraz nesigurnosti njenog decka,sadasnjeg muza,zbog kog je pocela da se taguje,a da je to sad preraslo u rutinu...???
*a taguje se kad su zajedno,i iz navike i zbog toga sto bi providno bilo da se taguje samo kad nije s njim?
al opet i to mi je nekoko slj...

Poslednja izmena:
To se zove attention whore :D Njihova dijagnoza je preozbiljno shvatanje fejsbuka, tako da im je ceo život podređen njemu, sve moguće metode se koriste da bi se dobio "lajk".

Bas tako.Ima ljudi koji su prosto zavisni od toga da budu u centru paznje.Zato je mnogima stalo do tog "lajka".To nema apsolutno nikakvu vrednost osim pokusaja da pokazes ostalim prijateljima kako je mnogima stalo do tebe,kako si lep/a,bitan/na itd.

ispravka muzem,i srecni su i zaljubljeni...ne sluzi joj fejs za lovljenje likova..i riba nije delbil ono normalno se ponasa....

mene zanima psihloska pozadina?
jer;
1.ili ja gresim i to obavestenje joj sluzi da se oseca bitno..
2.ili toga sam se sad setila,pre udaje je to blago pocela da radi,i znam da joj je decko uvek dolazio kad smo mi devojke same izlaile u grad,u neki kafici sl..?..moguce to da je niki odraz nesigurnosti njenog decka,sadasnjeg muza,zbog kog je pocela da se taguje,a da je to sad preraslo u rutinu...???
*a taguje se kad su zajedno,i iz navike i zbog toga sto bi providno bilo da se taguje samo kad nije s njim?
al opet i to mi je nekoko slj...

Psiholoska ?

Njen zivot niko ne vidi u RL, zato koristi FB da bi njen zivot imao smisla i da je neko primeti da je ziva i njena veza ima smisla

Da,cesta pojava.

Sve cesca i siri se internetom :lol:

Ljudi su zeljni paznje jer u RL ne postoje kao takve osobe kakve se prikazuju na NET :mrgreen:

Koriste drustvene mreze da bi ljudi znali i culi za njih i najveci strah imaju da ostanu anonimni, neprimeceni :aha:

To je moderna bolest koju je stvorio internet :)

Umesto da u RL zive oni zive virtuelno

Jednostavno, sa netom i Face-om i Twitter-om smo i sami postali "mini" slavne licnosti koje su u centru paznje, a ljudima kako god okrenes paznja prija, jos ako padne neki lajkic pa super.
Na Face-u ne delim nista, nemam nista na Timeline-u, nijednu svoju sliku, prijatelji sakriveni, jedino sto sam pod pravim imenom tamo, ali upravo se stvari dele pa i zbog sebe, eto, hocu da pokazem nekom plazu na moru gde sam bio, primera radi, a sa druge strane lajkovi dizu malo samopouzdanje.

Slicno je kao i ovde, sa reputacijama. Ima verovatno onih koji su potpuno neutralni na reputacije, ali kada vidis "10 komentara na reputaciju" prija negde egu sto se neko slaze sa tvojim misljenjem. Opet, jedno je kada se neko slaze sa tvojim vidjenjem sveta i nacinom razmisljanja, a drugo kada "voli" sto pokazes dekolte i duck face, biceps, triceps, novi auto, njivu, traktor slike sa mora ili "evo me u teretani at Teretana".

Jednostavno volimo paznju, zato to neki od nas rade.

Ako ne zelite da svako zna koja vam je omiljena boja, sta jedete, gde jedete, koliko cesto i gde se nalazite u svakom trenutku, nemojte da to objavljujete, ali, ko jos misli o tome ko ih cita i gleda njihove slike.

Želja za dokazivanjem i manjak samopouzdanja u RL.
Želja da ih se zapazi, da javnosti pokažu neku sliku o sebi koja je uglavnom daleko od realnosti.
Moderna bolest današnjice na koju nisu imuni ni mladi, a koliko vidim ni oni u poznim godinama.

Ovo

Još da dodam da takve osobe sigurno nemaju ništa pametnije da rade pa se hvataju društvenih mreža i ostalih sranja. Jer onaj ko je imalo zauzet RL-om nema vremena da se bakće sa društvenim mrežama

Back