Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zašto neke žene zadržavaju svoje devojačko prezime
I još praktičnije, kad se razvede ne mora sve ponovo da manje. A ne ko Marijana Mateus, mučenica 10 godina nikako da promeni prezime, biće da joj stalno fali jedan papir.
Sve je ok dok muskarac ne skrati svoje, jer se zeni ne svidja ić.
Ni meni se ne svidja,moje na "ic",ali sta je tu je.Iz ove koze - u drugu se ne moze !
Ništa neobično ali ako žena želi zadržati svoje prezime treba da se ranije dogovori sa budućim suprugom a ne da na venčanju i on i sva njegova rodbina dožive šok.
Mozda je veca dilema zasto menjaju prezime, ali to ce biti buduce pitanje.
Zasto deca nose prezime oceva, a ne majki?
Zar ne bi bilo sasvim logicno da deca noze prezime majke, cime se resava mnogo moralnih, ali i zakonskih dilema.
Nekada su žene bez izuzetaka nakon udaje uzimale prezime svog supruga. Danas sve više žena zadržava svoje devojačko prezime, a novo istraživanje pokazuje da ta njihova odluka utiče na način na koji drugi gledaju njihove muževe.
Naime, istraživanje je pokazalo da kada žena odbije suprugovo prezime, on se smatra manje muževnim.
Treba da zadrži svoje prezime u svakom slučaju. Praktično je, a i zašto bi nosila moje prezime? Prezime je ime roda, a ona ne pripada mom, nego svom rodu.