Zašto neke žene nose garderobu i obuću koja ima dečiji dizajn?

Inače meni je Ok šta god da devojke/žene nose, uostalom šta god da nose njihova stvar (kao što ni ja ne volim da se neko meni meša u izbor garderobe) ali samo da ne nose one grozne kabaste cipele (koje po meni ne stoje lepo ni jednoj ženskoj osobi), one sa visokim gumenim djonom, bez pertli i sa onim zlatnim lancem napred, e te cipeletine kad vidim na nekoj to mi je baš ono smrtni neprijatelj libida. :D

:think: a jel može katanac napred, a na drugim patikama lanac otraga :lol:

@Metronomy
Ovo je nastavak tvog posta gde kažeš da neke žene nikad ne odrastu.
Sa tim se moram složiti ali samo delimično. Neke.

Primera radi, baletanke sa mašnicom, uopšteno print dečiji, mašna na obući, mašnica u kosi itd.

Neke devojke od 20+ se oduševe kad im dečko pokloni plišanu igračku - doslovno.

Hajde sada da čujemo mišljenja o ovoj pojavi.
Prikriveni pedofilizam. One bi da budu nestašne maloletnice i da izazovu muškarca na grub kex a muškarca nesvesno uzbudi što navaljuje na nestašnu sexi maloletnicu koja naivno mami

Kad završiš ovu temu otvori: zašto muškarci čupaju obrve, briju pazuhe, nose roze majice, nose diznijev print na odjeći, zašto meću kačket naopačke, čak i matorci od 60?
Ko će kome odrediti šta mu se sviđa? S kojim pravom?
За качкет је лак одговор, ја стављам наопачке кад ми је сунце иза леђа.:cool:

P.S. ovu temu sam hteo odavno da otvorim jer imam blizak primer i vrlo je jasan.

Moja žena i ja dok smo šetali, njoj pukne baletanke. Obična, jednostavna baletanka. I tu kreće smeh...po principu onoga što je Johan Volfgang Gete rekao: "Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome-gotovo ništa".

Mi smo pametni, mudri već nismo :)

I tako, uđemo u neku malu prodavnicu obuće, imali su baletanke, ali sa mašnicom neka dva modela. Moja žena je pitala, više onako naglas razmišljajući: "Zašto se ženska obuća pravi kao da smo retardirane? Pa nismo deca! I ko ovo kupi posle se čudi zašto nas muškarci ne shvataju ozbiljno?"

Mislim da baletanke sa masnicom nisu povezane ni sa muskarcima a ni sa zreloscu vec sa modnim brendom Chanel.

Pre milion decenija ta modna kuca je promovisala baletanke u dva tona - sa masnicom!
Postale su statusni simbol i tako dalje.
Od tada pa do sada, baletanke se smatraju "gradskom obucom" za doteran ali ne predoteran izgled.
Uspeh duguju tome sto uvek izgledaju pristojno i sto sa njima zena uvek deluje da se sredila.

Nosila i promovisala ih je Odri Hepbern.

Danas izgledaju dobro i na punijim devojkama.
I dalje su popularne te kozne, u dva tona ili lakovane, kao omaz Chanel modelu od pre milion godina.

To je kao da pitas zasto je kisni mantil skoro uvek sivkast ili boje kamilje dlake...ili zasto zene nose mornarske pruge...

w2000_a3-4_q60.jpg270a728032d1e9d70995a6fc0d35cddc.jpgimage_cc7e647f-2844-4183-935a-296f485a5fe6.pngriver-island-Red-Red-Cut-Out-Bow-Ballet-Pumps.jpeg

Zaključili smo da odelo ne čini čoveka..Ni baletanke ne otkrivaju nešto o ženama.

Da vratim temu, ako mogu, u domen psihologije.
Ovo jeste domen psihologije.
Zašto na osnovu garderobe i obuće neki ljudi donose neki sud o ličnosti?
Zato što se to može. Navedeno je nekoliko primera na ovoj temi, da ponavljam šta je već napisalo njih nekoliko, nema smisla.

Inače su baletanke izmišljene zbog niskih muškaraca 🤗
E druže, jesi li znao da su zapravo štikle prvi nosili muškarci? Ozbiljno :lol:
Mislim da su bili ili mesari, uglavnom poenta je bila da im podigne đon da ne hodaju po vodi jer su im noge bile mokre :lol:

Možda ima na Google, ne znam, ja sam to pročitao u Politikinom Zabavniku ;)

Mislim da baletanke sa masnicom nisu povezane ni sa muskarcima a ni sa zreloscu vec sa modnim brendom Chanel.

Pre milion decenija ta modna kuca je promovisala baletanke u dva tona - sa masnicom!
Od tada pa do sada, baletanke se smatraju "gradskom obucom" za doteran ali ne predoteran izgled.
Uspeh duguju tome sto uvek izgledaju pristojno i sto sa njima zena uvek deluje da se sredila.

I dalje su popularne te kozne, u dva tona ili lakovane, kao omaz Chanel modelu od pre milion godina.

To je kao da pitas zasto je kisni mantil skoro uvek sivkast ili boje kamilje dlake...ili zasto zene nose mornarske pruge...

Pogledajte prilog 1588141Pogledajte prilog 1588142Pogledajte prilog 1588143Pogledajte prilog 1588144
Ja ovde ništa dečije ne vidim.
Uhvatili ste se baletanki a njih sam samo naveo kao primer za nešto što ima mašnu.

Pogledajte prilog 1588141Pogledajte prilog 1588142Pogledajte prilog 1588143Pogledajte prilog 1588144

E ako su one ružne bakandže demonski ubica muškog libida e ove baletankice na devojkama/ženama su onda pravi kriptonit za mene. 😊

Hvala vam na iskrenim i odgovorima bez kompleksa.
Јеси сигуран да су без комплекса? Маскулизиране жене по правилу мрзе све што их подсећа на женственост. Кад си већ кренуо, отвори тему, "Зашто неке жене носе панталоне, широке нараменице и одела?"

@Metronomy
Ovo je nastavak tvog posta gde kažeš da neke žene nikad ne odrastu.
Sa tim se moram složiti ali samo delimično. Neke.

Primera radi, baletanke sa mašnicom, uopšteno print dečiji, mašna na obući, mašnica u kosi itd.

Neke devojke od 20+ se oduševe kad im dečko pokloni plišanu igračku - doslovno.

Hajde sada da čujemo mišljenja o ovoj pojavi.
Iz istog razloga zato što mnogi muškarci u ozbiljnim godinama glancaju svoje automobile, čitaju stripove itd.
Ne vidim ništa loše u tome da se kroz celi život provlače i stvari iz detinjstva. Deo dečijeg u odrasloj osobi je super stvar

Back