Zasto necu u EU?

Kada bi se takvom logikom svi narodi rukovodili, vladao bi vecni hladni i vruci rat izmedju drzava....

Ratovi dodju i prodju...A INTERESI (ne prijatelji!) ostaju...

Svako ima pravo da bira " Svoje Prijatelje ".

Ako neko " pređe " preko ...RAZARANJA I SMRTI...i istog ..proglasi prijateljem...i .." puj pike ne važi - IDEMO DALJE " ...ako tu ..IMA PAMETI...mogu samo da zamislim " Kakvo je to ... PRIJATELJSTVO "...:think: :aha2:

Све оно набројано је најмањи проблем.

Србија једноставно културолошки и цивилизацијски не припада гомили дивљих и варварских племена са Дивљег Запада који су до сада безброј пута покушали и извршили геноцид над српоским народом и који ће то урадити и у будуће кад год им се за то укаже нека нова прилика.

Свако ко мисли да припада тој групи варвара, дивљака и канибала нико му уопште не барни да иде тамо где милиси да му је боље а то важи и за тебе.

Pa naravno da mi ne brani. Meni. Tebi brani. Ali zasto da idem na zapad kada mi je ovde lepo jer zivim na srpskom budzetu :hahaha:

Kada je tema o EUropskoj uniji ovo su neki od uvjeta koje ce srbijati morati ispuniti ako zeli uci

Danas je upravo donesena Lunacek rezolucija u EUropskom parlamentu.

Kojom se nalaze EUropskoj komisiji (i svim zemljama clanicama i zemljama koje pristupaju, znaci i srbiji) sljedece:

Komisija u području obrazovanja trebala poticati jednakost i nediskriminaciju na temelju seksulane orijentacije i rodnog identiteta kroz edukativne programe.

STRASBOURG - Zastupnici Europskog parlamenta izglasovali su u utorak u Strasbourgu rezoluciju u kojoj su pozvali EU da izradi cjelovit program za zaštitu temeljnih prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih, transeksualnih i intereskusalnih osoba (LGBTI).

U rezoluciji se pozivaju Europska komisija, zemlje članice i tijela EU da zajednički rade na programu zaštite temeljnih prava LGBTI populacije, koji bi bio sličan postojećim strategijama EU protiv diskriminacije na temelju spola, invalidnosti ili etničke pripadnosti.

"Homofobija se ne smije više tolerirati u Europi. Toliko puno nas lezbijki, gejeva, biseksulaca, transrodnih i interseksualnih ljudi živjelo je predugo u strahu. Bojimo se držati za ruke na ulici, bojimo se vrijeđanja, izbacivanja iz naših kuća ili s posla. Moje izvješće kaže da EU tu mora djelovati tako da i mi možemo uživati prava zajamčene svima u EU-u", izjavila je izvjestiteljica, austrijska zastupnica Ulrike Lunacek, koja je i sama lezbijka.

Zastupnici ističu da Komisija treba pripremiti smjernice kako bi se provodile direktive o pravima građana EU-a i članova njihovih obitelji da se slobodno kreću i nastanjuju na teritoriju članica EU-a "tako da se poštuju svi oblici obitelji zakonski priznati nacionalnim zakonima zemalja članica".

Također se kaže da bi Komisija u području obrazovanja trebala poticati jednakost i nediskriminaciju na temelju seksulane orijentacije i rodnog identiteta kroz edukativne programe.

@Zato sto sam obavezan da zaposlim 30 ili 35% zena u firmi, a da se ja izvinjavam dobrom radniku sto mora da ga odbijem ili otpustim.@

Samo ovo je razlog da u tu smrdljivu uniju ne udjemo apsolutno nikada.

Ne osecam se kao Evropljanin i ne cenim "evropske vrednosti" koje su bazirane na protestantizmu i katolicanstvu. Ja sam pravoslavac, dakle vizantinac i sloven. Nemam nista zajednicko sa evropljanima sem boje koze. Mada oni su sad sve vise crnci i arapi.

Нећу у ЕУ јер ћу сигурно за нешто мало евра, преко ebay.com или ebay.de продати извесне урамљене медаље из Великог Рата, пише нешто Александар I Краљ Срба, Словенаца и Хрвата...по милости Божјој и вољи народној...бла бла бла...трућ трућ трућ...нешто Албанска Споменица, кажу може нешто евра да се добије.

.

Znas da Nemci nisu smeli da dolaze u Kragujevac do osamdesetih godina proslog veka,niko nije mogao da im garantuje bezbednost...

Nije zbog toga, nego brate nije bilo pristojno da dolaze u taj grad.
Danas na svim kursevima nemackog imaju lekciju o nacizmu, ali kroz tu lekciju prenesu ucenicima da su Nemci osetljivi po pitanju nacizma i da im to ne treba pominjati i kao nije kulturno.
Slazem se da nije kulturno ribati im glavu ko sto nase zene znaju i vole da ribaju muskarcima, ali godisnje 1 obavezno im treba postaviti to pitanje.Uostalom slali su vojsku u NATO napad na Srbiju, i prihvatili su pokrivanje bankarske krize USA , da predje u EU.

Можемо бити бољи и без ЕУ, само нам је потребно Алфа мужјак који ће влада ти србијом... такође нам треба решења око свега и наговорити балканске земље прикључити нам се
у развоју и бити своји људи.

ЕУ ради за своје интересе, а не за српске интерес.

EU je kao dvolična strina koja te poziva na ručak da te ubeđuje da joj prepustiš očevinu. S druge strane, treba nam neko ko će nam nametnuti mnogo više radne discipline. Ako možemo i znamo to sami da organizujemo, ne treba nam EU. Ako ne možemo, treba nam bar na nekoliko decenija.

Можемо бити бољи и без ЕУ, само нам је потребно Алфа мужјак који ће влада ти србијом...
Da li je tebi potreban alfa-mužjak da bi bio bolji, vredniji, odgovorniji prema društvu u kom živiš?

Pre bih rekao da je srpski san o alfa-mužjacima (koji se najbolje oslikava u idolatriji prema Putinu, uloga koju Vučić pokušava da odigra) simptom naše kolektivne iluzije, a ne dugoročno rešenje.

Ja ne mislim da dajem glas za ijednu opciju koja me uvlači u EU .

Neću da se trpam u fudbalsku utakmicu u kojoj traže od mene da amputiram nogu pre početka.

SRS, dveri, kumunisti, jogi letači i svi ostali koji se ujedine na toj osnovi imaju glas od mene.
Glasaću za opziciju samo ako pokaže političku trezvenost i napravi antievrounijatski opozicioni blok.

Slično onom Čankovom rezonu , zapušite nos - glasajte za dos.

Neće me ometati ni prisustvo tvrde linije SPS u tom bloku.

Jednostavno sve je danas sadržano u toj dilemi koju ako ne vide kao političari , ne zaslužuju glas od mene.

U slučaju da izostane formiranje takvog bloka, glasaću za SNS kako bi povećao broj poslanika i formiranje jednostranačke vlasti kojoj će posle morati da se stvara opozicija.
...................

Ajmo ovako. Niko nije dokazao da je teflon kancerogen, ali se mnogo suska.
.
Baš te briga što se šuška. Širom sveta imaš masu mladih hemičara koji bi dupe prodali da se proslave time što bi dokazali nešto o čemu ceo svet šuška već decenijama ali niko nema dokaz crno na belo. Ako se to ne dešava poslednjih 80 godina koliko postoji teflon, ne vidim razlog da padam na to što se "šuška".
Za azbest se šuškalo, pa je dokazano jer je istina. Za teflon još nije.
Fora sa subletalnim je jedan problem, a ovde imas i drugi problem, sto je sve ovo potencijalni bioloski otrov.
I kuhinjska so je biološki otrov. Pojedi tri pune supene kašike soli i lagano može da se desi da odapneš. To što je nešto "potencijalno" opasno ne znači da mora da se izbegava po svaku cenu.
Jel jedes neprovereno svinjsko meso od divlje svinje?
Jeo sam nekad, ali ga odavno nisam video.
Mala sansa od trihinele, ali ako je fasujes, stekao si problem do kraja zivota.
Istina. Mada nisam čuo da je neko dobio trihinelu skoro u našim krajevima.
Ili da je sam cuvas, dajes koncentrat i po koju stocnu repu i da ustedis na pregledu veterinara.
Ne znam na šta ciljaš?

VOJISLAV KOŠTUNICA: SVI PRAVE REZERVNE PLANOVE, SAMO SRBIJA IRACIONALNO VELIČA EU
sreda, 05 februar 2014 02:27

Na narodu da odluči da li hoće da Srbija i dalje ide pogrešnim putem evropskih integracija ili da se slobodno razvija ekonomski i u svakom drugom pogledu

Kostunica_310x186.jpg
Osnovni razlog raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora je nesumnjivo namera SNS da preuzme vođenje Vlade Srbije i da na izbore izađe pre nego što se pokaže da, uprkos svoj propagandi, nije bila u stanju da reši nijedan od nagomilanih gorućih ekonomskih i socijalnih problema. Na izborima građani odlučuju koja politika treba da upravlja zemljom i koji ljudi će sprovoditi tu politiku. Jedno je, dakle, želja SNS, a drugo je šta će narod odlučiti na izborima - izjavio je u intervjuu za Danas Vojislav Koštunica, predsednik Demokratske stranke Srbije.

Koštunica smatra da su Srbiji potrebne suštinske promene da bi izašla iz duboke političke, ekonomske i moralne krize, a da je glavni uzrok te krize Evropska unija, to jest odnos sadašnje i prethodne vlasti prema EU.

— EU preko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju doslovno uništava srpsku privredu i mi smo do sada izgubili milijarde evra zbog tog sporazuma. Sada je na narodu da odluči da li hoće da Srbija i dalje ide pogrešnim putem evropskih integracija ili hoće da promeni državnu politiku i da se slobodno razvija ekonomski i u svakom drugom pogledu“, smatra sagovornik Danasa.

Kandidat DSS za gradonačelnika Beograda je ponovo Aleksandar Popović, a ko će biti vaš kandidat za premijera?
— Kandidat za gradonačelnika Beograda je Aleksandar Popović, jer zaista verujemo da je on najbolji, najozbiljniji i najstručniji kandidat za vođenje prestonice. Za republičke izbore mi kandidujemo političku neutralnost i ekonomiju političke neutralnosti, odnosno prekid pregovora i redefinisanje odnosa sa EU, u skladu sa državnim i ekonomskim interesima Srbije.

Niste nam odgovorili ko je kandidat za premijera? Vi?
— To je bio moj odgovor.

Sarađujete sa SNS u Privremenom veću Beograda. Da li će se saradnja nastaviti i nakon izbora na gradskom nivou ili možda i na republičkom?
— Ne zaboravite da je DSS odbio da bez izbora uđe u beogradsku vlast. Niko drugi do DSS nije zaslužan što je došlo do raspisivanja izbora u Beogradu, a verujem da su ti izbori bili snažan povod da se raspišu i parlamentarni izbori. Sada DSS izlazi i na beogradske i na parlamentarne izbore sa svojim programima i jasnom politikom. DSS nikada nije pravio dogovore pre izbora ni sa kim i tako će sigurno biti i sada. Narod treba da pokaže koliku imamo podršku, a posle izbora ćemo doneti odluku.

Pošto ćete na izborima nastupiti samostalno, s kim biste pristali da formirate sledeću vladu?
— DSS je do sada formirao dve vlade koje su, po mom sudu, Srbiji donele mnogo dobrog. Ne treba ni podsećati kako se u Srbiji živelo tada, a kako se živi danas. Ako nam narod ukaže poverenje, mi smo spremni da učestvujemo u vlasti. Naravno, to znači da zastupamo političku neutralnost, a ne pogrešnu politiku evropskih integracija.

SRS i Dveri su želeli da idu sa vama u predizbornu koaliciju. Kakav je vaš stav o tome?
— Mislim da SRS tradicionalno izlazi sama na izbore. Ali suština je da li postoji zajednička politika za koaliciju. Politika DSS je politička neutralnost i, na osnovu te politike, ekonomski program oporavka naše privrede. Kada i ako druge političke stranke budu prihvatile na ovim osnovama zajedničku politiku sa DSS, onda se može razmišljati o zajedničkom nastupu na izborima.

Čini se da DSS već godinama ima stabilno biračko telo i da se broj glasova koje dobijete ne menja znatno. Zašto je to tako i zašto vam ne raste podrška?
— Izbori su prava prilika da čujemo glas naroda i proverimo da li ostaje tačna ova tvrdnja. Mi bismo voleli da građani u mnogo većem broju podrže političku neutralnosti, jer sam uveren da nam ona otvara vrata budućnosti. Da li će to tako i biti, pokazaće narod na izborima.

U medijima se prethodnih dana pisalo da vam je Miroslav Mišković nudio pare za finansiranje stranke i da ste ga odbili. Zašto je baš vama nudio i šta je tačno bio njegov predlog?
— Nisu tačni navodi medija da je bilo ko nudio DSS novac za izbore. Naše kampanje su odviše skromne i one se pokrivaju iz budžeta i poneke donacije i krajnje su transparentne. Tako je bilo u prošlosti i tako će biti i ubuduće.

Imajući u vidu da smo počeli pregovore sa EU, da li ćete i dalje insistirati na politici da Srbija ne treba da pristupi Uniji?
— Ne postoji nijedan ozbiljan odgovor ili argument zašto Srbija treba da nastavi evropske integracije. Sada već ima i nekog mazohizma i teranja inata sa narodom kada pogledamo kako većina stranaka bespogovorno sluša Brisel da Srbija mora da nastavi evropske integracije. Pa, Island je zbog ribolova napustio evropske integracije, dok Srbija kojoj EU otima deo teritorije slepo korača ka sopstvenoj propasti.

Zalagali ste se za Kosovo čvrsto u okviru granica Srbije. Kako danas, posle svega što se događalo, vidite to pitanje?
— Ostala je jedna velika prepreka za EU u njenom naumu da otme Kosovo. Ta prepreka se zove Ustav Srbije. Ma šta Brisel radio i ma koliko pretio, i ma koliko se vlast saginjala ispod svake granice elementarnog dostojanstva, ostaje Ustav kao poslednji bedem i odbrana Kosova.

Šta će biti osnovne teme vaše izborne platforme?
— Jasno je - politička neutralnost i celovit program ekonomije političke neutralnosti. Srbiji treba da se menja, da ostavi iza sebe štetnu politiku evropskih integracija. Zemlje koje razumnije gledaju na EU već prave rezervne planove, samo Srbija iracionalno veliča EU. Izbori su prilika da se to promeni i da dobijemo vlast kakvu Srbija zaslužuje.

Autor Bojan Cvejić
IIzvor Danas, 05. 02. 2014.

freysinger.jpg

Пише Оскар Фрајзингер, посланик у парламенту Швајцарске:

Ако би Србија сутра морала да приступи Европској унији, то би био велики губитак за човечанство. Тако би се изгубио један начин живота где су часовници мекши него на Далијевим сликама, где жене више сањаре од госпође Бовари, где су мушкарци храбрији од вука ухваћеног у кљусу који себи откида шапу да би се ослободио.
Осим сталних сусрета са старим пријатељем Србином, мој први прави контакт са Србијом био је позив председника Удружења књижевника Србије, који ми је понудио поетски азил, након што је швајцарско удружење одбило да ме прими у своје редове. То је био изванредан потез. Дакле, још постоји земља на свету где се људи подсмевају слици сервираној у свету о њима, земља у којој се људи ангажују за унапред изгубљене ствари и негативце попут мене, не хајући за потенцијалне реакције; дакле, изван Швајцарске још постоји земља која пружа отпор! Било је то довољно неуобичајено да ме нагна да постанем члан Удружења књижевника Србије. Отад, Србија и ја чинимо један необичан пар. Пар везан узајамном фасцинацијом, у којој свако представља у очима оног другог нешто што никад неће бити.
МЕЛАНХОЛИЈА И ПРЕНАТРПАНОСТ
Тако сам се једног дана обрео у Београду. Препешачио сам тај помало сив град, који је сав неодређено мирисао на угаљ и на кухињска испарења. Шетао сам Кнез-Михаиловом, попио кафу у Коларцу. Посматрао сам са тврђаве како протичу Сава и Дунав, и затечен обишао војни музеј где су, на паноима пожутелим од времена, до најситнијих детаља описане епизоде отпора против турског освајача. На крају сам провео неколико сати у невероватном зоо-врту који краси ободе тврђаве.
У очима животиња пронашао сам исту меланхолију присутну у тако лепом и дубоком погледу предивних жена које шетају тротоаром, као богиње небеским подијумом. Меланхолија: то је кључна реч. Она влада свуда, у ваздуху, зидовима, лицима, и покретима људи. Као да нешто сатире град и његове становнике. Нешто што не може издржати једно људско биће, један народ, једна земља. У Београду, као да је цео свет Атлас.
Истражујући дубље, откривао сам узрок те меланхолије. То је осећај оних који посматрају како река тече и како време пролази, и при том остају убеђени да ништа неће изменити њихову судбину, да их нико неће ослободити коби која им се обрушила на рамена. Пролазећи кроз Београд, фрапирани смо зградама које још носе ожиљке рата са НАТО-ом, али нарочито многобројним зградама начетих временом. Овде је све отпор, отпор Американцима, савремености, времену, самом себи.
Да би се тај отпор савладао, простор је невероватно претрпан. Улице, радње, архитектура, саобраћајне осе, све је хаотично, презагушено, ирационално. Овде влада зачуђујућа предиспозиција за сналажење, за бављење свим и свачим. Као да је свему томе циљ да се евентуални освајач изгуби у кривинама лавиринта, у којима би после бескрајног кружења изгубио и жељу за освајањем.
Меланхолија и претрпаност: то су моји најснажнији утисци о овом малом балканском народу док газим по његовом тлу. Његова историја је почела једним поразом који су Срби носили у себи вековима, придајући му сакрални карактер моралне победе, на којој су изградили национални идентитет.

УХРАЊЕНИ РОБ У ЕВРОПСКОМ КАЗАМАТУ

Окрутни векови су довели освајаче са свих страна, са севера, југа, па чак и истока. Турци, Аустријанци, Немци, Енглези и Французи протутњали су овим просторима јурећи у рат на северу или југу. Ти господари рата су само пролазили, несвесни постојања српског народа, сем ако не би засметао. А Срби су то чинили све чешће, да би потврдили своје постојање и приказали се свету као народ: испречили би им се на путу. Временом је то постао доминантни став: Србин затрпава улице, радње, главу, чак себе самог оптерећује собом. Због тога се чини да је све у овој земљи у радовима и у ишчекивању, упркос њеној дугој прошлости и богатој култури. Србин је отпораш, шампион Пирових победа, нарочито над самим собом. У том отпору има извесне узвишености, несаломиве воље да се изазове судбина, иако се зна да је неминовна. Али тај потез је тако племенит, тако леп и узалудан да постаје узвишен.
Волим овај народ јер се опире свету, коби, времену које протиче, самом себи. Волим ту меланхолију у очима људи који, знајући да не могу изаћи као победници из једне неједнаке борбе, истрају у борби, зарад лепоте самог геста, зарад рехабилитације чина слободне воље, племенитости узалудног.
Ако би Србија сутра морала да приступи Европској унији, то би био велики губитак за човечанство. Тако би се изгубио један начин живота где су часовници мекши него на Далијевим сликама, где жене више сањаре од госпође Бовари, где су мушкарци храбрији од вука ухваћеног у кљусу који себи откида шапу да би се ослободио.
Србија је одувек у рату са непријатељем који се налази унутар њених зидина и запоседа живот, невидљив и непобедив. Као Зангара у својој тврђави, и Србин се нада најгорем и најбољем што му може доћи споља. Али донекле је свестан да оно што га тишти лежи дубоко у њему самом, и да му не може утећи. Као узвишени осуђеник, посеже за другим затворима, ширим, светлијим, чистијим. Европска унија му један такав затвор представља у лепом светлу, под финансијском подршком Централне европске банке, уређеног тако зато што су Немци пожелели да постану Европљани, да не би били упамћени као потомци нациста. Ако би Србија прихватила ту превару, ако би пристала да прода свој понос будзашто, ступила би у један стерилан, функционалан, шаблонски простор, без оптерећења, у којем би остала анонимна. У њему би стекла статус добро ухрањеног роба, али би сем територије изгубила и историју и корене, а понајвише душу.
http://serbianfbreporterjournal.wordpress.com/2013/06/27/оскар-фрајзингер-улазак-србије-у-еу-б/
::::::::::::::::::::::
Можда је ово једним делом "нови" Арчибалд Рајс.
Можда ћемо послушати речи овог човека, ако нисмо др.Рајса, пре 100 год.
Хвала Вам, г.Фрајзингер!

http://srbin.info/2013/07/01/oskar-...je-u-eu-bi-bio-veliki-gubitak-za-covecanstvo/

Poslednja izmena od moderatora:

Back