Zasto ne zabrane proizvodnju cigareta?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zasto ne zabrane proizvodnju cigareta?

• Ukupno glasova
    10

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.502
Danima mi izlazi reklama o "stetnosti duvanskog dima" / danima se to stalno pojavljuje.
Na svim paklicama cigareta pise da su "opasne po zdravlje" / svuda se savetuje "ne cigaretama zbog vas".
Stalno se piše koliko ne to lose po svakog ko koristi cigarete / "nemojte nemojte nemojte nemojte cuvajte svoje 🩺 ".
Sacuvali bi svima 🩺 da fabrike gde se prave cigarete ne postoje / to bi bila prava briga za sve.

Zasto nas ❌ da im je "bitno 🩺" kada nije (da jeste ne bi bilo fabrika ni cigara ni bolesti koje dolaze od cigara) ?

Zato što bi se pobili.... Izduvni ventil za mnoge korisnike duvanskih proizvoda, mi nepušači ne možemo to da razumemo.
Iako i mi zavisimo od razlićitih proizvoda....Koji su možda i štetniji od samog duvana. Hemijski deo te proizvodnje je taj koji proizvodi kancer, ne sam duvan. I natpisi su da se zaštite oni koji snabdevaju potrošača tim proizvodom. Isto je i na mnogim lekovima, samo drugačije formulisano...

Da ne možeš da otmeš deo profita....

Plus vraćanje, kontrolisanje, i manipulaciju sredstvima koja odredjeno društvo ima na raspolaganju. Poput akciza. Poreza na promet. Promet. Itd.

Glasaću za broj 4. Prva tri nisam baš razumeo.

A zašto zabranjuju drogu ko hoće nek koristi
Drugačije utiče na psihu. Duvan obično smiruje. A ovo ti budi sve porive koje imaš(osim donekle marihuane, ona budi nešto drugo)....
Plus kad vozač puši u vozilu on kontroliše svoj zavisni neurološki sistem, a kad je neko nadrogiran ili napit, on nije svestan situacije i ima potrebu za adrenalinom...

Zašto da zabrane? Kome smeta ne mora da puši.
Pa ja ne pusim al kad god odem na veceru, rucak, pice moram pasivno da pusim jer je Srbija jedina zemlja u regionu gde je dozvoljeno pusenje na zatvorenim mestima.

Pre 2 godine sam bio sa zenom i jednom restoranu na veceri, nepusacka zona, niko nije pusio a bilo nas je jedno 10tak, dolazi grupa ljudi ( jednom 15tak ), spajaju stolove , namestaju ih i stavljaju pepeljare. Svi do jedne osobe su pusile, na moje pitanje konobara cek zar nije ovo nepusacka zona dobijam odgovore jeste al nema mesta u pusackoj. Pa sam ga lepo pitao ok, nema mesta u WC-u necu da cekam red jer ok da se ispisam tu u uglu...

Poslednja izmena:
A zašto zabranjuju drogu ko hoće nek koristi
Ne drogiram se ali radim kao obezbeđenje i glasao da se sve svima dozvoli. Ako zabraniš, nećeš ga sprečiti, ako sam išta u životu i ovom poslu naučio to je da će svako uraditi ono što hoće, pa prema tome neka ga neka to uradi legalno (bez kolateralne štete).
Primer je prohibicija u Sjedinjenim Američkim državama, šta su postigli zabranom alkohola, samo štetu i još veću štetu.

Pa ja ne pusim al kad god odem na veceru, rucak, pice moram pasivno da pusim jer je Srbija jedina zemlja u regionu gde je dozvoljeno pusenje na zatvorenim mestima.

Pre 2 godine sam bio sa zenom i jednom restoranu na veceri, nepusacka zona, niko nije pusio a bilo nas je jedno 10tak, dolazi grupa ljudi ( jednom 15tak ), spajaju stolove , namestaju ih i stavljaju pepeljare. Svi do jedne osobe su pusile, na moje pitanje konobara cek zar nije ovo nepusacka zona dobijam odgovore jeste al nema mesta u pusackoj. Pa sam ga lepo pitao ok, nema mesta u WC-u necu da cekam red jer ok da se ispisam tu u uglu...
Care :rotf:

Sto , pa to nije prestup kad je pun WC, docek nove godine, centar bg...WC uz stepenice ali je u klubu , kafani , zovi kako hoces, jedna kabina z jedna kabina m desno m levo z...ali zene vise pisaju pa dolaze i u kabinu m kad je unutra m i onda pisanje malo teze ide i duze traje...a bas male kabinice...jedva da se opkoraci zenska kad se zatvore vrata...
I sta ces...izadjes ispre kluba odmaknes se 10 metara od ulaza, na ulazu par devojaka i momaka, tu otprilike bude garderoba sa unutrasnje strane stakla i udri misko ako mozes ispod stakla, ako ne po staklu...

Znas li ti koliko doceka sam ja video kad ides po Dorcolu pa ka trgu tako klubove i ukrase uz zidove, male jelkice....

Screenshot_20211210-135046_YouTube.jpg

Screenshot_20211210-135047_YouTube.jpg

Zbog ovoga sam otvorila temu / stalno izlazi koji god video da pustim / umesto da nema fabrika oni nas obmanjuju "kako im je bitno da ne koristimo cigarete".

To Vam je poput ovog danasnjeg o "brinućemo o narodu " , kada je vlastela dosa, Mićićka i kompanija dozvolili
da se seje samo hibrid , a ne doćmaći duvan, i kada nisu u zakonu uspostavili klauzule o kvalitetu da proizvodi
moraju imati kvalitet kao u matičnim zemljama tih kompanija. Naši su "otrovali " sopstveni narod nekvalitetom
osnovne sirrovine.
..................................................................................................................................................................................
Kazna za sejanje domaćeg duvana je veća nego za "drozu" .
......................................................................................................................................................................................
A onda za sve ekonomske gluposti kojima se normalan čovek može čuditi - da ljudima pred penziju isplaćiuju otpremninu od sto hiljada maraka , kao da nije jeftinije to čoveka još godinu dana držati na poslu pa makar nikad ne došao da radi , neka sedi kući.
......................................................................................................................................................................................

Back