Zašto ne volim neiskrene ljude?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.200
Šta je to sto ih tera na neiskrenost ?
Šta mislite o takvim osobama i šta sa takvim ljudima raditi ?

Ne volim ih zato sto su takvi kakvi su neiskreni, puni predrasuda i zavisti na tudj uspeh i rad
I zato sto mi je dosta da moram da budem stalno u stanju opreza u društvu takvih ljudi i da iza njihovih reci koje izgovore trazim zrno istine ako ga uopšte ima.
Posebno sto sa takvim osobama nije moguca emotivna veza i to je ta povezanost sa Ljisom

strah
bolest
losa iskustva
psih. deformacija
nesposbnost socijalnog dajem primam odnosa
losa procena ljudi
karakter
iskustvo da laz prolazi u zivotu mnogo bolje no iskrenost

al ko zna oma provali
kad je neko neiskren
odaju ga tikovi, detalji pokreta
ruku, ociju, ramena, usta...

jesi li blesava? pa mnogo je klinki koje su obmanuli manipulatori kako ih vole, ovo ono zarad seksa. wtf. prvi put čuješ?
moguce da sam blesava jer kod mene i kada sam bila klkinka takve price i balalajke nisu prolazile..sada pogotovo ne prolaze
mada sam svesna manipulatora i danasnjih klinki koje misle da se jede sve sto leti

Ne volim ih zato sto su takvi kakvi su neiskreni, puni predrasuda i zavisti na tudj uspeh i rad
I zato sto mi je dosta da moram da budem stalno u stanju opreza u društvu takvih ljudi i da iza njihovih reci koje izgovore trazim zrno istine ako ga uopšte ima.
Posebno sto sa takvim osobama nije moguca emotivna veza i to je ta povezanost sa Ljisom

Ne volim ih ni ja !

Iako je ta neiskrenost zauzela maha u realnom životno o virtualnmom da i ne pričamo

Biti iskren znaci imati svoje mišljenje, ideale i od njih ne odustaješ dakle imati kičmu

Ali je sve više beskičmenjaka

Prije me to nerviralo sad me bas i ne zanima

Uglavnom su to neki problemi na ličnom nivou, sa samim sobom. Dosta ima stida, ljudi često lažu da se ne bi osjećali posramljeno istinom, zato što o sebi imaju bolje mišljenje, zato što žele da drugi o njima imaju bolje mišljenje nego što ga imaju o sebi..itd To su najčešći i ljudski razlozi, pored onih malicioznih koji su posebna tema.

Slažem se da nije preteško otkriti kada ljudi lažu i da je dobar dio naše komunikacije neverbalnog karaktera.
Takođe se slažem da je nemoguće uspostaviti emotivnu vezu bez iskrenosti. Al za tako nešto je potrebno imati dobru vezu sa samim sobom i biti iskren prema sebi.

A zasto bi ih voleli?
Kao da pitas zasto ne volimo lose ljude?
Kao inace ih volimo pa nam treba razlog da ih nr volimo

Зато што су конформисти. Зато што се повинују. Зато што ће прихватати и оно што им није блиско да слууучајно не би били одбачени, исмејани. Нису способни да се одупру, да одоле.
Па ће причати оно што се очекује, што је опште прихваћено, што је наметнуто као исправно.
За мене је то слабост, а слабост ми није привлачна.

A ti si, znači, iskrena - sušta suprotnost, tim, neiskrenim, a samim tim punih predrasuda i zavisti na tuđi uspeh?
Ne znam kako si to povezala, ali - ajde
Ja bih rekao: Obično su neiskreni ljudi uspešni. Pogledaj političare... :)

Na neiskrenost ljude tera strah; lična korist, kao i dobrobit drugih, pa i sebičnost:
da li smo dovoljno dobri? šta će drugi misliti o nama? ako mu je kažem - povrediću ga, a samim tim i izgubiti...
Frojd I Jung dele našu svesnost na super ego i senku
Super ego - ono što želimo biti. Ono kako se, uglavnom, drugim ljudima i predstavljamo; naše težnje za boljim sobom - bivajući, pritom, neiskreni prema sebi i drugima.
Senku - strahove u nama, uglavnom podsvesne, one koje skrivamo i ne koje ne smemo da priznamo, pa čak ni sebi. I opet - neiskrenost.
Dakle - na oba kraja je neiskrenost.
Jedino iskreno, na samom kraju, je reći:
Da, i ja bivam neiskren.
To su dva kraja moga bića, koja su u konstantnoj borbi. I tek ponekad, tako rastrzan između njih dvoje, a uvek mnogo kasnije, ja uhvatim tek tračak istine, koja je na sredini.

A ko je tebe toliko povrijedio? :)
Niko konkretno, samo zivot.

E?
Jel iskrenost kada obrišeš nekog, jer je rekao reč na. K, ili je to pravljenje ružičaste slike - laž i obmana, kao i cenzura(ukidanja tuđeg prava na iskrenost) Nina?
To ti se zove zemlja kolacica. Ti si cudoviste, a ja sam dobra vila. Ti zao, ja dobra. Kapiras? Ima svetla, nema svetla, klik klak.

Back