Zašto ne treba jesti svinjetinu?

Jer je Haram

tim curry no GIF
Za vas muslimane jeste za nas hriscane ne.

A kome je upućena ta poruka:
"Vas dan pružah ruke svoje narodu nepokornom, koji ide za svojim mislima putem koji nije dobar," (Isaija 65:2).
Ko je taj nepokorni narod? Na njih se odnosi osuda za jedenje svinjetine. Jesu to hrišćani? Ne bih rekao pošto Isaija prije toga kaže:
"Potražiše me koji ne pitahu za me; nadjoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me."

Dakle taj nepokorni narod su starozavjetni Izrailjci. Oni su ti na koje se odnosi osuda zbog jedenja svinjetine a ne na hrišćane. Naučite malo čitati Sv. Pismo a ne ga deklamovati kao pjesmicu.
fino ti pise kratak uvod u 65 glavu - primanje neznabozaca..to sto volis cupati stvari van konteksta je tvoj problem..vidim izbjego si 66 glavu gdje takodje pise o posljednjem sudu..

3 Mojs.11,1.2:
" I reče Gospod Mojsiju i Aronu govoreći im:
Kažite sinovima Izrailjevim i recite: ovo su životinje koje ćete jesti između svijeh životinja na zemlji:..."

Jel ti ovo lici na Bozju zapovest ili na neku pricu za malu decu ?
Bato, zna se koje su zapovesti i ima ih 10. Ovo im diktira taj propis iz zakona.

Kakav bre sanitarni popis,sta je tebi,jel ti ovo tebi lici na bilo kakav sanitarni opis necega:
Definitivno, jer se definiše šta je čisto i za konzumaciju a šta nije. Moderna disciplina ne poznaje ovakvu podelu ali je najpribližnije reći. Nego nemoj ponavljati u krug isto. Daj nove argumente ako još nešto ima.
Kako ga ispuni bato,jel vidis anatomski opis zivotnja - jel se taj opis promenio nakon Hristove zrtve...!? Ja mislim da se nije ali ako smatras drugacije daj nam konkretnih dokaza.

Uz put ponavljam da je upravo razlikovanje mesa kojeg se jede i koje se ne jede jeste preduslov za POSVECENJE a to je poziv koji ima kontinuitet i u vreme NZ-ta.
Anatomski ti se ni kožura nije promenila pa rušiš savez s Bogom jer ti je to ispunio, ne znam kako?

A što se posvećenja tiče ne vidim da postaješ sličniji Hristu tako što ograničavaš mesnu ishranu iz propisa koji je ukinuo. Niti proces ima veze sa onim što neko jede. Zapravo Hristos je apostolima rekao "jedite sve što vam iznesu" što je lako moglo biti i neko prasece među nejevrejskim narodima.

1 Petr.1,15.16:
"...Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet..."

Dakle apostol nas poziva da budemo SVETI u svemu zivljenju a kao sto sam vec naveo,ishrana je sastavni deo tog "zivotnog paketa" !
Jeste, samo sama ishrana nema apsolutno nikakav uticaj. I u SZ videli smo, je od sanitarnog značaja a ne verskog. Zato u propisu nema sankcije jer je čisto zdravstveno-savetodavne prirode.

Bato, zna se koje su zapovesti i ima ih 10. Ovo im diktira taj propis iz zakona.
Aaaaa,dakle to je tebi problem - ne mozes prihvatiti cinjenicu da osim 10 Bozje zapovesti postoje i druge koje je Bog dao,kao sto su recimo zapovdi o ishrani,o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o zabrani homoseksualnosti i t.
Tebi ovo sve nelogicno i nemoguce jer nisu deo onih 10 ???
Eeee moj prijatelju,cini se da si propustio puuuuno lekcija kod tvojih verskih ucitelja. :mazi:
Definitivno, jer se definiše šta je čisto i za konzumaciju a šta nije.
Dakle to cisto ili necisto je u kontekst higijene...!?
Badava sam ti citirao Bozju rec...
U redu ,kako hoces,tvoje pravo izbora.
Moderna disciplina ne poznaje ovakvu podelu ali je najpribližnije reći. Nego nemoj ponavljati u krug isto. Daj nove argumente ako još nešto ima.
Sta ce ti novi argumenti bato,imamo jasnu poruku da budemo sveti jer je Bog svet i to u svakom aspektu zivota ukljucujuci i ishranu.
E sad ako ne zelis biti svet onda je to sasvim druga stvar,ne moras se uopste zamarati sa ovom tematikom.
Anatomski ti se ni kožura nije promenila pa rušiš savez s Bogom jer ti je to ispunio, ne znam kako?
Cini se da si ti nekako opterecen mojim... hajde da ne budme vulgaran.
...nisam ti ja tog soja bato,moraces to gledati na nekom drugom mestu.
A što se posvećenja tiče ne vidim da postaješ sličniji Hristu tako što ograničavaš mesnu ishranu iz propisa koji je ukinuo. Niti proces ima veze sa onim što neko jede. Zapravo Hristos je apostolima rekao "jedite sve što vam iznesu" što je lako moglo biti i neko prasece među nejevrejskim narodima.

Iskreno meni nije uopste bitno sta ti vidis - bitno je sta Bog vid a kako stvari stoje na tom planu videli smo i kod Isaije,i kod Mojsija ali i kod apostola.
Stoga ko voli nek izvoli.
Jeste, samo sama ishrana nema apsolutno nikakav uticaj. I u SZ videli smo, je od sanitarnog značaja a ne verskog. Zato u propisu nema sankcije jer je čisto zdravstveno-savetodavne prirode.
Ako ti kazes onda... :kafa:

Aaaaa,dakle to je tebi problem - ne mozes prihvatiti cinjenicu da osim 10 Bozje zapovesti postoje i druge koje je Bog dao,kao sto su recimo zapovdi o ishrani,o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o zabrani homoseksualnosti i t.
Tebi ovo sve nelogicno i nemoguce jer nisu deo onih 10 ???
Eeee moj prijatelju,cini se da si propustio puuuuno lekcija kod tvojih verskih ucitelja.
Ne nego je tebi problem što ne praviš razliku između zapovesti i zakona. Zapovesti su i dalje na snazi, zakon ne. Nije imao ko da te nauči.
Dakle to cisto ili necisto je u kontekst higijene...!?
Badava sam ti citirao Bozju rec...
U redu ,kako hoces,tvoje pravo izbora
Naravno...

Da skratimo priču, jer počinješ da se vratiš u krug i nema dalje

Tvrdio si ovo:
Nije MALO nego je zabranjeno pod smrtnom pretnjom,sa nezamisljivih posledica koja obuhvataju i spasenje.
Od "smrtne pretnje" sa "nezamislivim posledicama" zbog "nečiste" mesne ishrane ništa... Veruješ u to samo zato što te to neka tvoja baba tako loše učila i slagala.

Рецимо по мени је хула прогласити себе Божјом гласницом у чија дјела се не смије сумњати иначе је то побуна на Духа Светог.

Ovo se zove licemerje sto pokusavas.
Toliko mutis okreces izokreces da ne znas vise ni sta pises.
To je tako kada istine nemas
Maki!:
Naravno da smo svi pozvani da budemo glasnici i vjernici dobre vijesti jevanđelja ali nismo pozvani da sebe uzdižemo i govorimo da su naše izjave od Boga i da se u njih ne smije sumnjati.

1. Nije tema.
2. Gde pise Bozji?
3.Pustam da ljudi samo prepoznaju i odluce ko je sta.
3. To ti je javljeno odozgo nisi sam prepoznao.
Screenshot_20231105_201800_Firefox Beta.jpg

-----------------------------------------
Maki sam si potvrdio da je to ispravno a onda opet mutis i mazes...

Poslednja izmena:
ma oni su ekskluzivni mikseri, oni ne tumače bibliju kako piše u njoj već kako bi oni hteli. zamisli večna muka je po njima uništenje. ili šta misliš kako tumače ovo

5:30 I ako te desna ruka tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih negoli sve telo tvoje da bude bačeno u pakao.

pošto pakao za njih ne postoji već grob, odsečeš ruku ona ide u grob a telo? gde telo ide u memoriju, spava :D
ma strašnoća žešća.
Tamo stoji dolina hinom ne pakao.
Crkva je ti prevela kao pakao kao kula sto radi jer nema dokaza u bibliji za pakao.
Vidis kako te tvoji varaju, isto kao kula...

A sto je jos gore ti to znas pricali smo o tome vise puta i opet govoris ne istinu?
I to vernik?

Nije pakao tema ove diskusije...

Tamo stoji dolina hinom ne pakao.
Crkva je ti prevela kao pakao kao kula sto radi jer nema dokaza u bibliji za pakao.
Vidis kako te tvoji varaju, isto kao kula...

A sto je jos gore ti to znas pricali smo o tome vise puta i opet govoris ne istinu?
I to vernik?

Nije pakao tema ove diskusije...
i ti si vernik, samo da još saznaš u šta veruješ.
umeš li da protumačiš stih?

i ti si vernik, samo da još saznaš u šta veruješ.
umeš li da protumačiš stih?
Nemoj da iznosis ne istine i tako trolujes temu.
Tamo ne stoji nikakav pakao.
To ti to znas a ipak pokusavas da prevaris citaoce.
Kako se zove onaj koji svesno iznosi ne istinu?

Poštenjačino a šta sam napisao u drugom dijelu poruke. Jesam ja rekao ikad da je ono što pišem nepogrešivo i da se ne smije osporiti?
Od silnog muljanja i iskrivljavanja istine, ne znas vise ni sta si muljao pa sam sebi protivurecis.
.
Pokusaj da naucis da se koristis samo istinom.
Mada to bez Duha svetoga nije moguce.

A kada ne uspes, zapitaj se gde je problem?

A ako ni ne pokusas, onda se zapitaj, zar me Duh sveti ne bi pokrenuo da u svemu stojim u istini da ga imam?
A onda se zapitaj sto ga nemas?

Back