DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.054
Za vas muslimane jeste za nas hriscane ne.Jer je Haram
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za vas muslimane jeste za nas hriscane ne.Jer je Haram
![]()
Za vas muslimane jeste za nas hriscane ne.
fino ti pise kratak uvod u 65 glavu - primanje neznabozaca..to sto volis cupati stvari van konteksta je tvoj problem..vidim izbjego si 66 glavu gdje takodje pise o posljednjem sudu..A kome je upućena ta poruka:
"Vas dan pružah ruke svoje narodu nepokornom, koji ide za svojim mislima putem koji nije dobar," (Isaija 65:2).
Ko je taj nepokorni narod? Na njih se odnosi osuda za jedenje svinjetine. Jesu to hrišćani? Ne bih rekao pošto Isaija prije toga kaže:
"Potražiše me koji ne pitahu za me; nadjoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me."
Dakle taj nepokorni narod su starozavjetni Izrailjci. Oni su ti na koje se odnosi osuda zbog jedenja svinjetine a ne na hrišćane. Naučite malo čitati Sv. Pismo a ne ga deklamovati kao pjesmicu.
Nisam izbjegao ništa. Pisalo se na ranijim stranama.fino ti pise kratak uvod u 65 glavu - primanje neznabozaca..to sto volis cupati stvari van konteksta je tvoj problem..vidim izbjego si 66 glavu gdje takodje pise o posljednjem sudu..
Bato, zna se koje su zapovesti i ima ih 10. Ovo im diktira taj propis iz zakona.3 Mojs.11,1.2:
" I reče Gospod Mojsiju i Aronu govoreći im:
Kažite sinovima Izrailjevim i recite: ovo su životinje koje ćete jesti između svijeh životinja na zemlji:..."
Jel ti ovo lici na Bozju zapovest ili na neku pricu za malu decu ?
Definitivno, jer se definiše šta je čisto i za konzumaciju a šta nije. Moderna disciplina ne poznaje ovakvu podelu ali je najpribližnije reći. Nego nemoj ponavljati u krug isto. Daj nove argumente ako još nešto ima.Kakav bre sanitarni popis,sta je tebi,jel ti ovo tebi lici na bilo kakav sanitarni opis necega:
Anatomski ti se ni kožura nije promenila pa rušiš savez s Bogom jer ti je to ispunio, ne znam kako?Kako ga ispuni bato,jel vidis anatomski opis zivotnja - jel se taj opis promenio nakon Hristove zrtve...!? Ja mislim da se nije ali ako smatras drugacije daj nam konkretnih dokaza.
Uz put ponavljam da je upravo razlikovanje mesa kojeg se jede i koje se ne jede jeste preduslov za POSVECENJE a to je poziv koji ima kontinuitet i u vreme NZ-ta.
Jeste, samo sama ishrana nema apsolutno nikakav uticaj. I u SZ videli smo, je od sanitarnog značaja a ne verskog. Zato u propisu nema sankcije jer je čisto zdravstveno-savetodavne prirode.1 Petr.1,15.16:
"...Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet..."
Dakle apostol nas poziva da budemo SVETI u svemu zivljenju a kao sto sam vec naveo,ishrana je sastavni deo tog "zivotnog paketa" !
A ko je to sporio?drago mi je da si shvatio da se radi o primanju neznabozaca..
Aaaaa,dakle to je tebi problem - ne mozes prihvatiti cinjenicu da osim 10 Bozje zapovesti postoje i druge koje je Bog dao,kao sto su recimo zapovdi o ishrani,o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o zabrani homoseksualnosti i t.Bato, zna se koje su zapovesti i ima ih 10. Ovo im diktira taj propis iz zakona.
Dakle to cisto ili necisto je u kontekst higijene...!?Definitivno, jer se definiše šta je čisto i za konzumaciju a šta nije.
Sta ce ti novi argumenti bato,imamo jasnu poruku da budemo sveti jer je Bog svet i to u svakom aspektu zivota ukljucujuci i ishranu.Moderna disciplina ne poznaje ovakvu podelu ali je najpribližnije reći. Nego nemoj ponavljati u krug isto. Daj nove argumente ako još nešto ima.
Cini se da si ti nekako opterecen mojim... hajde da ne budme vulgaran.Anatomski ti se ni kožura nije promenila pa rušiš savez s Bogom jer ti je to ispunio, ne znam kako?
A što se posvećenja tiče ne vidim da postaješ sličniji Hristu tako što ograničavaš mesnu ishranu iz propisa koji je ukinuo. Niti proces ima veze sa onim što neko jede. Zapravo Hristos je apostolima rekao "jedite sve što vam iznesu" što je lako moglo biti i neko prasece među nejevrejskim narodima.
Ako ti kazes onda...Jeste, samo sama ishrana nema apsolutno nikakav uticaj. I u SZ videli smo, je od sanitarnog značaja a ne verskog. Zato u propisu nema sankcije jer je čisto zdravstveno-savetodavne prirode.
Ne nego je tebi problem što ne praviš razliku između zapovesti i zakona. Zapovesti su i dalje na snazi, zakon ne. Nije imao ko da te nauči.Aaaaa,dakle to je tebi problem - ne mozes prihvatiti cinjenicu da osim 10 Bozje zapovesti postoje i druge koje je Bog dao,kao sto su recimo zapovdi o ishrani,o zabrani incesta,o zabrani zoofilije,o zabrani homoseksualnosti i t.
Tebi ovo sve nelogicno i nemoguce jer nisu deo onih 10 ???
Eeee moj prijatelju,cini se da si propustio puuuuno lekcija kod tvojih verskih ucitelja.
Naravno...Dakle to cisto ili necisto je u kontekst higijene...!?
Badava sam ti citirao Bozju rec...
U redu ,kako hoces,tvoje pravo izbora
Od "smrtne pretnje" sa "nezamislivim posledicama" zbog "nečiste" mesne ishrane ništa... Veruješ u to samo zato što te to neka tvoja baba tako loše učila i slagala.Nije MALO nego je zabranjeno pod smrtnom pretnjom,sa nezamisljivih posledica koja obuhvataju i spasenje.
Sve dokle ne okrenes drugi obraz...Daklke Hristos je ISTINA stoga se Njega drzi i nikada neces pogresiti !
Od "smrtne pretnje" sa "nezamislivim posledicama" zbog "nečiste" mesne ishrane ništa... Veruješ u to samo zato što te to neka tvoja baba tako loše učila i slagala.Nije MALO nego je zabranjeno pod smrtnom pretnjom,sa nezamisljivih posledica koja obuhvataju i spasenje.
Рецимо по мени је хула прогласити себе Божјом гласницом у чија дјела се не смије сумњати иначе је то побуна на Духа Светог.
Maki!:
Naravno da smo svi pozvani da budemo glasnici i vjernici dobre vijesti jevanđelja ali nismo pozvani da sebe uzdižemo i govorimo da su naše izjave od Boga i da se u njih ne smije sumnjati.
Ti znas sta je meni centralno verovanje?pozivaš se stalno na njega a centralno verovanje ti subota.
Tamo stoji dolina hinom ne pakao.ma oni su ekskluzivni mikseri, oni ne tumače bibliju kako piše u njoj već kako bi oni hteli. zamisli večna muka je po njima uništenje. ili šta misliš kako tumače ovo
5:30 I ako te desna ruka tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih negoli sve telo tvoje da bude bačeno u pakao.
pošto pakao za njih ne postoji već grob, odsečeš ruku ona ide u grob a telo? gde telo ide u memoriju, spava
ma strašnoća žešća.
čitaj rimljanima 14Ti znas sta je meni centralno verovanje?
A kako moze da ti je centar Hristos kada radis protiv njegovog zakona?
Nikako.
i ti si vernik, samo da još saznaš u šta veruješ.Tamo stoji dolina hinom ne pakao.
Crkva je ti prevela kao pakao kao kula sto radi jer nema dokaza u bibliji za pakao.
Vidis kako te tvoji varaju, isto kao kula...
A sto je jos gore ti to znas pricali smo o tome vise puta i opet govoris ne istinu?
I to vernik?
Nije pakao tema ove diskusije...
A citaj u delima 10 i 11 glava 4 god posle toga sto kazes u Rimljanima.čitaj rimljanima 14
onaj ko je čitao nz ima pojma.A citaj u delima 10 i 11 glava 4 god posle toga sto kazes u Rimljanima.
Niko ne zna to sto ti pominjes u rimljanima 14.
Ne moze se to videti bez DS jer je skrama na ocima.
A pogotovo kada se nece.
Poštenjačino a šta sam napisao u drugom dijelu poruke. Jesam ja rekao ikad da je ono što pišem nepogrešivo i da se ne smije osporiti?Ovo se zove licemerje sto pokusavas.
Toliko mutis okreces izokreces da ne znas vise ni sta pises.
To je tako kada istine nemas
Jesi indirektno ko i apostoli a u biti pojma nemate o nicemu.Poštenjačino a šta sam napisao u drugom dijelu poruke. Jesam ja rekao ikad da je ono što pišem nepogrešivo i da se ne smije osporiti?
A ko zna? Tvoji rabini?Jesi indirektno ko i apostoli a u biti pojma nemate o nicemu.
Osim gladi kako biti na polozaju.
Trebaš sam naći sebe.A ko zna? Tvoji rabini?
Nemoj da iznosis ne istine i tako trolujes temu.i ti si vernik, samo da još saznaš u šta veruješ.
umeš li da protumačiš stih?
Od silnog muljanja i iskrivljavanja istine, ne znas vise ni sta si muljao pa sam sebi protivurecis.Poštenjačino a šta sam napisao u drugom dijelu poruke. Jesam ja rekao ikad da je ono što pišem nepogrešivo i da se ne smije osporiti?