Zasto ne treba ici na proteste?

Nase je da sprecimo i 200 puta, drugo nemas sta da uradis jer je vise nego ocigledno da se Rio Tinto mota ovde od vremena Djindjica, pa i svih ostalih. Oni se nece okaniti, ali nase je da ne damo i drago mi je da vidim da su gradjani vrlo radi da brane gole zivote.

Sprecavajte! Bez obzira ko zeli da prisvoji politicke poene za to. Ovo nije cirkuska ritualna borba izmedju pozicije i opozicije ovo je buducnost jedne zemlje i njenog naroda.

Tvoje vredjanje policije je konstantno , svakodnevno.

Koliko god ti prezirao policiju, cinjenica je da je ta polcija odradjivala posao na Kosovu 1998 i 1999 koji bi trebalo da vrsi vojska. Rat na kosovu je besneo tokom 1998 , od proleca. Policija je bila konstantno slana dole, tri meseca polozaja pa mesec dana sluzbe u maticnoj jedinici.
Nije ni tu bilo bas posteno, ima svakako onih koji su bili mimoilazeni te obaveze i koji nisu prismrdeli Kosovu a ima onih koji su skoro citavu 98mu proveli dole u borbi sa šiftarskim teroristima. Bili su iz svih redova policije. Kkao javni proedak tako i saborajna policija tako i pripadnici PJP i SAJ...

to je samo zavrsetak price tj rata na Kosovu. I za vreme bombardovanja najveci deo je odradjivala policija izuzevsi samo siturena mesta tj karaule i pastrik dok citav pogranicni predeo recimo djakovica i slicno je odradjivala policija.

Branila je svoj narod i svoju otadzbinu. Dok smo po pricama tada za vreme bombardovanja ne prije imali kazu 100 000 pusaka, rezervista. Koji su bili na Kosovu u pripizdini i dalekoj pozadini gde je etren vec odavno ocistila policija tokom 98me.
Da ne govorim o onima sirom srbije . Istim tim rezervistima nije smetalo da potrce da tuze srbiju toboz jedinu majku , sudu u strazbir kako bi iskukukali odstetu i toboz zakinute dnevnice nadoknade..

Tuziti svoju drzavu koja je bila u ratu ?
A sta da kazu oni koji su dobrovoljno isli u r srpsku iz srbije recimo tri godine tokom rata zarad svog srpskog naroda ?

Pljujes ljude koji su krvarili grace za srpski narod.
Dok realno gledajuci je vojska od samog raspada pa do kraja price 1999 bila go k.uracda oprosti ovaj narod...
Pun izdajnika , dezertera od 1991 pa nadalje...
Cast onima na kosarama golobraidm decacima ,njih 300 je ocito zrtvovano dok su ostali prduckali duboko u pripizdini umesto da im je poslato pojacanje...

Nema smisla da vise svaku temu trujes vredjajuci mene ali to aj na stranu, no vredjajuci mnoge cestite policajce koji su ratovali i one mnoge koji su polozili zivot za srbiju.
Policija je išla dole da bi reketirali civile, a posle da bi ih ubijala odmah na početku rata. Za ovo prvo sam svedok, a za ovo drugo tu je net.

Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu danas su trojica optuženih za ratni zločin ubojstvo 14 civila u Podujevu marta 1999. godine osudjena na po 20 godina zatvora, a jedan na 15 godina zatvora. Na dvadeset godina zatvora osuđen je Željko Djukić, Dragan Medić i Dragan Borojević, a na 15 godina zatvora Miodrag Šolaja. Kako je nevedeno u obrazloženju presude, utvrdjeno je da osudjeni kao pripadnici jedinice "Škorpioni" koja je djelovala u sastavu MUP Srbije, 28. marta 1999. godine u dvorištu obitelji Gaši u Podujevu pucali u 19 civila s namjerom da ih ubiju. Iz grupe 19 žena i djece, sa teškim ranama je preživjelo petoro djece koja su svjedočila u procesu. Sudjenje četvorici pripadnika "Škorpiona" počelo je u septembru prošle godine, a za isti zločin pripadnik te jedinice Saša Cvjetan je 2005. godine pravomoćno osudjen na 20 godina zatvora.

https://www.slobodnaevropa.org/a/1757228.html

Bila.
Mogu skoro svakom svom doktoru da držim predavanja. Hajde, znaš pa provociraš.
Pred svaki ugovor u inostranstvo sam radila detaljno pregled jer ne želim da naškodim nigde.
Daju mi mnogo manje godina i sl.
Ja kod doktora, a ja školovana uz najbolje doktore na svetu??? Pa, to ne biva!
Travari... to volim. Travuljine... to jedino i može da me održi u životu.
I ja sam to povremeno voleo

Ово потписујем и електронски, хемијском, пенкалом (нисам нешто вичан) и графитном. Како год али мој ПОТПИС ИМАШ.

Nisam politicar niti sam clan nikakve stranke od komunizma na ovamo. Samo jedan obican covek koji ima stav koji je nastao i niza godina proucavanja sistema. Samo pokusavam da otvorim oci i pomenem ono sto smatram da je bitno. Smatram da je nama potreban alat da se dogovorimo - to naravno nece nista uraditi ako ne zelimo da se dogovorimo

Evo ima tona dece koja zavrsava IT - sta rade? Prave shopping cartove za strane trgovce na domacem terenu.

Umesto da se neko seti pa da napise platformu za glasanje za drustveni dogovor.
Aj ne mora cak ni to, nek samo zapocne dijalog kako to treba da izgleda takva platforma. Ja to ocekujem od foruma.

A ocekujem i hvala ti sto si otvoreno izrazio podrsku - to mnogo znaci, to znaci da ima jos ljudi koji imaju stav - ne mora da nam bude isti ali mozemo da krenemo od neke osnove.

Hvala!

Nisam politicar niti sam clan nikakve stranke od komunizma na ovamo. Samo jedan obican covek koji ima stav koji je nastao i niza godina proucavanja sistema. Samo pokusavam da otvorim oci i pomenem ono sto smatram da je bitno. Smatram da je nama potreban alat da se dogovorimo - to naravno nece nista uraditi ako ne zelimo da se dogovorimo

Evo ima tona dece koja zavrsava IT - sta rade? Prave shopping cartove za strane trgovce na domacem terenu.

Umesto da se neko seti pa da napise platformu za glasanje za drustveni dogovor.
Aj ne mora cak ni to, nek samo zapocne dijalog kako to treba da izgleda takva platforma. Ja to ocekujem od foruma.

A ocekujem i hvala ti sto si otvoreno izrazio podrsku - to mnogo znaci, to znaci da ima jos ljudi koji imaju stav - ne mora da nam bude isti ali mozemo da krenemo od neke osnove.

Hvala!

Како да покренемо тако нешто макар и одавде?

п.с. Ја сам нажалост техмолошки лаик.

Pitanje da li izaci na proteste / ili ne je u ovoj kontroverznoj situaciji sa Rio Tintom vrlo podmuklo.

Podmuklo je zato sto politicka klima u kojoj opozicija zeli vlast samo da bi uradila isto sto i pozicija, a sto je protivno onome za sta se veruje da narod misli sa namerom da iskoristi izbore za svoju politicku opciju. Tako svi protesti dobijaju obojenost jedne ili druge strane.

Ako se izlazi na protest na ulicu, jer drugacije ne mozemo da se dogovorimo, onda treba da bude jasno da to nije ni pozicija ni opozicija nego jedan odredjeni stav o tome da li je predlozen projekat dobar za nas ili nije.

Ja sam protiv da na ovo malo preostale zemlje se radi rudarstvo (vec je dovoljno rudnika po srbiji koji su unistili prirodu). I to je moj stav. Niti podrzavam poziciju niti opoziciju, samo imam stav da sam protiv toga da se jos rudari po srbiji. Sa svim opravdanim i neopravdanim razlozima za to sa licne strane.

Naravno svestan sam cinjenice da ce i pozicija i opozicija pokusati da iskoriste i otmu takve proteste za svoje agende - i to je ono sto je najpodmuklije u ovoj situaciji - time se unosi dilema zbog politicke obojenosti.

Sad vi treba da odlucite iz vase perspektive za dublje razloge zasto da izadjete na proteste ili ne. Jeste li ovce koji slusaju svog cobanina ili imate svoj stav?

Како да покренемо тако нешто макар и одавде?

п.с. Ја сам нажалост техмолошки лаик.

Vidi, nije prvi put da se takva inicijativa pokrece - pre jedno 10+ godina razgovarao sam sa nekim likom koji je predlozio da svi imaju digitalni kljuc (na osnovu licne karte) i da se svi predlozi i glasacke liste drze u blockchainu (ovde ide teshnicko objasnjenje zasto je to bitno - ali laicki - kad su u tom sistemu glasovi ne mogu da se prepravljaju kad su jednom zabelezeni - tehnologija te sprecava da varas na listama).

Ceo sistem je usao u predlog za vladu i cela stvar je odbacena vremenom - mislim da je jasno i zasto (da bi kao sto to sada svi rade muljaju sa listama).

Ruku na srce to je bio predlog direktnog digitalnog glasanja preko interneta za politicke izbore. Ono sto ja ovde sada predlazem jeste da nama ne trebaju digitalni izbori, jer se nece desiti, ceo sitem izbora srmdi od vrha do dna i tu se nece nista promeniti zato sto to nije ni u cijem politickom interesu.

Ali bi mogli da imamo platformu za drustveni dogovor - barem da se dogovorimo oko onoga sto je vazno (svajcarci bi to jednostavno prosledili kantonima, kantoni u direktnoj demokratiji referendumom odlucili sta je njima bitno - sve bi se skupilo na jedno mesto - i dobijes stav naroda. Tu se prica zavrsava - znamo sta smo odlucili)

Sto se samog sistema tice on bi mogao da lici na neki redit stil - redit ima glasanje po temama i iz toga se lako da zakljuciti da li neko postavljeno pitanje ima bezuslovnu vecinu stavova (pozitivnu ili negativnu), ili je kontroverzno t.j. da ima jedan deo ljudi koji smatra jedno a drugi deo koji smatra nesto drugo. Onda je to tema za forum - da se raspravi i da moze opet da se glasa.

Ako misliš na upload videa, to se ne može. Mislim da ga svejedno mogu pogledati bez naloga...
ne moze ni da se pogleda bez naloga.

da zakljucimo -
ti ne mozes da okacis video u nekom drugom smislu
ja ne mogu da ga vidim bez naloga
rezultat:
deo populacije nece biti obavesten iako onaj koji postavlja video zdusno veruje da su svi obavesteni (ili mogu da budu obavesteni)

to svi rade: i X, i Linkedin, Facebook, TikTok itd - svi navlace na svoju vodenicu - ali to nazalost ne radi uvek, niti cu ja postati clan fb ili bilo kojih od ovih samo zato sto tamo imam sadrzaj koji treba da vidim, niti ce platforma da dozvoli da se sa nje ode za razmenu informacija. Tako ce to da bude sve dok postoji profit, biznis model i nakaradna razmena informacija.

Zbog ovoga ne treba ići

Ћута најавио упад у Палату Србија: Овде ће да лете главе, Вучића би могло много да кошта​

Čije bre glave će da lete seme li ti???

U svakoj normalnoj drzavu za pretnju letenje glava bio bi već ćorkiran

Ovi žele napraviti krvavi sukob

Zbog ovoga ne treba ići

Ћута најавио упад у Палату Србија: Овде ће да лете главе, Вучића би могло много да кошта​

Čije bre glave će da lete seme li ti???

U svakoj normalnoj drzavu za pretnju letenje glava bio bi već ćorkiran

Ovi žele napraviti krvavi sukob

I treba ..

autorska tema

Litijum i projekta jadar dovodis rbiju do usijana. sijaset informacija dezinformacija, raznih teorija zavera sa svih strana

Jedna strana , opoziciona , iskljucivo zeli ulicu i neposlusnost gradjana. referendum gradjana odbijaju. Time pokazuju da njih litijum u stvari ne interesuje vec neposlusnost gradjanja i nemiri u državi

U mnogim temama je pricano zasto bi trebalo izaci na proteste ?

Ova tema neka bude za primer zasto ne treba ici na proteste ?

Ko kaze da ne treba?
"Kada zavrese sa nama koji protestujemo znajte
da dolaze i po vas koji cutite"
Mila Aleckovic

1722599934000.png

Back