Zašto naši ljudi ne ostaju u Rusiji?

Мистер НО

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.451
Može li mi neko objasniti, kad naši ljudi odu na rad na zapad najčešće tamo i ostanu trajno ili se vrate u srbiju tek kad ostare. A kad odu na rad u rusiju, zarade nešto para i brže bolje se vrate nazad. Čak i ako se ožene ne ostaju da žive kod tazbine već i ruskinju dovedu u ovu propalu zemlju. Ona šaka srba što i ostane u rusiji ostane isključivo u moskvi, dok nas po evropi i americi ima praktično svuda. Zašto Srbi ne vole da žive u rusiji kad je to prijateljska zemlja koja je pride još sudeći po ovom forumu u ekoñomskom procvatu?

Može li mi neko objasniti, kad naši ljudi odu na rad na zapad najčešće tamo i ostanu trajno ili se vrate u srbiju tek kad ostare. A kad odu na rad u rusiju, zarade nešto para i brže bolje se vrate nazad. Čak i ako se ožene ne ostaju da žive kod tazbine već i ruskinju dovedu u ovu propalu zemlju. Ona šaka srba što i ostane u rusiji ostane isključivo u moskvi, dok nas po evropi i americi ima praktično svuda. Zašto Srbi ne vole da žive u rusiji kad je to prijateljska zemlja koja je pride još sudeći po ovom forumu u ekoñomskom procvatu?

Сутра бих се спаковао И ОТИШАО ЗАУВЕК што се тиче мојих схватања и погледа на веру, језик, културу, историју.....

али то је мени немогуће ЗБОГ КЛИМЕ...... НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСЕМ ЗИМУ..... ***.........на саму помисао на
хладноћу и на плус 40 степени ме прође језа.........

Сутра бих се спаковао И ОТИШАО ЗАУВЕК што се тиче мојих схватања и погледа на веру, језик, културу, историју.....

али то је мени немогуће ЗБОГ КЛИМЕ...... НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСЕМ ЗИМУ..... ***.........на саму помисао на

Soči...

E pa evo nesto za tebe sine Eremito. Dva puta sam vec bio ovde a ako Bog da bice i treci:

http://www.360cities.net/image/ouvea-paradis-beach-surf#12.80,3.60,60.0

Otkud znam. Nisam svestan svoje nesvesti. Ovde gde radim u Minhenu, od 300 zaposlenih su 80 Rusi, original. Pomazu mi da povratim davno zaboravljeni Ruski (posto ga gotovo govorim kao Srpski).

Razlog je (valjda) sto su ovde placeni prosecnih 3000 ojra monatlishe, a u Rusiji 1000 na mesjac, za isti posao. Interes je jaci od Patriotizma, Mister NO, sinak. :ok:

_nobody_

zato što je rusija jako loša za život. u svakom smislu.

Obojica pricate gluposti! Mister No ,jesi li ziveo i radio u Rusiji?

Мислим да је одговор у типу људи који одлазе на рад у Русију или западне земље.
У Русију одлазе људи који би тренутно да зараде више пара, али не би остављали своју земљу. Такве послове и налазе.
Људи који нису задовољни својом земљом и не виде више никакву наду, одлазе да остану. А традиционално се верује да се на Западу зарађује више пара и боље живи. Такве послове и траже, тако праве и концепцију живота, са куповином аутомобила, станова итд.

Obojica pricate gluposti! Mister No ,jesi li ziveo i radio u Rusiji?

U pravu si da su to gluposti.

Ja sam radio u Moskvi i mogu reci da ima mnoooogo nasih ljudi koji su ostali da tamo zive.
A da ostaju u manjem procentu nego na zapadu to je jasno da je zbog standarda, koji je ipak bolji na zapadu nego u Rusiji. A kad neko planira da ode u beli svet, onda mu je to najvazniji parametar za izbor zemlje.

U pravu si da su to gluposti.

Ja sam radio u Moskvi i mogu reci da ima mnoooogo nasih ljudi koji su ostali da tamo zive.
A da ostaju u manjem procentu nego na zapadu to je jasno da je zbog standarda, koji je ipak bolji na zapadu nego u Rusiji. A kad neko planira da ode u beli svet, onda mu je to najvazniji parametar za izbor zemlje.

Е, па, зато си ти и дошао бициклом. Радио си у Русији :zper:

Шалим се, слажем се са твојим постом, отприлике, то је оно што сам и сама написала.

Par prijatelja i prijateljica su jos 90 ih otisli u Rusiju ( gradjevinski inzenjeri , ekonomisti , farmaceuti ) - i tamo su i ostali ... verovatno ce raditi do penzije ... U isto vreme su neki otisli u ameriku ... Ove sto su otisli u Rusiju vidjam svako malo i super su se snasli - ovi koji odose u ameriku nemaju ni za kartu ... :confused:

Sestra mog prijatelja , inace farmaceut , je otisla u Moskvu negde 93 , u isto vreme kad i njen brat , inace medicinar u Njujork ... Sad mu ta sestra placa kartu da dodje u Beograd jednom 2-3 godine ... a ona je fulll ... i svakih par meseci skokne ovamo - plus sto obidje pola planete ...

Poslednja izmena:
Problem je da u Rusiji postoje samo dve destinacije sa pristojnom infrastrukturom ( Moskva i St,Petersburg), a na Zapadu, ali i USA, Kanadi, AU mozes da zivis
i u selu , a da imas pristup civilizaciji. U Rusiju se uglavnom ide samo u "pecalbu", ziv covek ne zeli tamo da zivi duze.

Back