- Poruka
- 13.083
... izazivaju toliko oprečnih i raznolikih mišljenja (postova)? Šta to toliko škripi u takvim temama?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako smešan? kao podrugljiv? ili nekako drugačijePa sad to ne znam, ali mi je nekako pojam infeligencije danas smesan.
tu obično ide opaska: 'vaše dete je posebno, kao i sva ostala deca.'Kao da su gomila mama i tata pricali decama kako je mowe malo pametno, moje genijalce, a ono prosek jel te. I onda izvire toliko tema i prica o inteligentnim ljudima.
Smesan koliko je popularan i postao kao nekakav standard poput toga da cerku moras da upise na klavir. Neka vrsta i pomodarluka. Wow ti si inteligentan/na...kako smešan? kao podrugljiv? ili nekako drugačije
tu obično ide opaska: 'vaše dete je posebno, kao i sva ostala deca.'
Ne znam jeli baš do inteligencije, nekako u naslovu teme imaš višak zareza... izazivaju toliko oprečnih i raznolikih mišljenja (postova)? Šta to toliko škripi u takvim temama?
Ako pod time misliš Najvažniji resurs u svemiruInteligencija je qoli qurac u svojoj naravi![]()
promena značenja, capisce - primetio sam toSmesan koliko je popularan i postao kao nekakav standard poput toga da cerku moras da upise na klavir. Neka vrsta i pomodarluka. Wow ti si inteligentan/na...
Općenito se inteligencija previše naglašava kao pozitivna crta.Inteligencija je qoli qurac u svojoj naravi![]()
Više sam mislio na inteligetne ljude koji se ne snalaze u životu, nezaposlene inženjere ili profesore, ili jako pametne ljude koji nemaju prijatelje, obitelj i sl.Općenito se inteligencija previše naglašava kao pozitivna crta.
Naravno da inteligencija ima pozitivnih elemenata, ali i mnogi političari, šefovi vojske i slično su službeno inteligentni, a s druge strane zlonamjerni, manipuliraju i huškaju mržnju.
Ja imam neke poznanike, skoro pa i prijatelje koji nisu baš inteligentni, ali barem nemaju loše namjere.
I ja bih za sebe rekao da sam vjerojatno manje inteligentan od prosjeka, financijski su mi neki ljudi i dalje prilično dužni, ali što mogu kad imam dobre namjere.
Moguće.Više sam mislio na inteligetne ljude koji se ne snalaze u životu, nezaposlene inženjere ili profesore, ili jako pametne ljude koji nemaju prijatelje, obitelj i sl.
Ne mogu, prekvalificiraniMoguće.
Mada biti nezaposlen inženjer je posve nelogično. Čovjek treba ponekad prihvatiti poslove ,,ispod svoje zone" pa makar značilo i buđenje u 4:30 ujutro za rad u prašnjavom skladištu.
Ma mogu, ako želeNe mogu, prekvalificirani![]()
Koje teme o inteligenciji?... izazivaju toliko oprečnih i raznolikih mišljenja (postova)? Šta to toliko škripi u takvim temama?
bilo ih je nekolikoKoje teme o inteligenciji?
Škripi podela na inteligentne i one koji to nisu.... izazivaju toliko oprečnih i raznolikih mišljenja (postova)? Šta to toliko škripi u takvim temama?
Jedno sasvim sigurno stoji a to je da je svako dete posebno i specifično u odnosu na svu drugu decu. Ipak, treba biti jasan pa reći da ta specifičnost dolazi iz dva razloga. prvi je što smo Mi, Duša, jedinstveni još kod same kreacije a drugo je što smo mi tokom prethodnih života imali jedinstvena iskustva i dosegli svest, kao Duša, koja je jedinstvena i zbog samih iskustava.... izazivaju toliko oprečnih i raznolikih mišljenja (postova)? Šta to toliko škripi u takvim temama?
Odlična opservacija i još bolji šlagvort za razna pitanja, na primerŠkripi podela na inteligentne i one koji to nisu.![]()
Onaj ko otvara temu o inteligenciji je inteligentan ili nije ?Men' se čini da je ovde kod nas podela jasna: neko je inteligentan, a svi ostali nisu.
To je slično onoj situaciji kad vam neko zvoni na interfon, vi uzmete slušalicu, i pitate 'ko je?' a osoba koja zvoni vam kaže 'kako ko je? pa, JA sam!'
Moguće je. Sasvim je dovoljno biti prosečno inteligentan.Odlična opservacija i još bolji šlagvort za razna pitanja, na primer
kako je moguće da neko nije intrligentan?
koja granica i čega treba da se zadovolji da bi neko bio inteligentan (odnosno da se ne zadovolji pa da se kaže da taj neko nije inteligentan)?
Ali nikako nije da nije, svejedno razumeo sta si kazalaMoguće je. Sasvim je dovoljno biti prosečno inteligentan.
Pošto nije da nije, onda nekakav inteligentan otvara temu o inteligenciji. Šta će mu takva tema? nemam pojma.Onaj ko otvara temu o inteligenciji je inteligentan ili nije ?
Pa to ti pričam! Dođosmo u apsurd !Pošto nije da nije, onda nekakav inteligentan otvara temu o inteligenciji. Šta će mu takva tema? nemam pojma.
ali mi je žao nekih ljudi koje niko ne razume.