Zašto mrziš muškarce ?

I ja da se upis(a)m,nemam bonicu da ti je dam...ali dobices je sutra..:ok:nazalost grupa je suvise velika i uticajna sto bi rekao DLOA..ali ne daj da te to obeshrabri,dokle god je njih hejterki sa jedne strane,dotle ce biti i nas alfa-muzjaka sa druge...:ok:

Mda, biju se partizani i Nemci vasceli dan u šumici, a onda ih majke pozovu kući na večeru....:roll:
Tabori, grupacije, šovinisti, feministkinje, bla, bla, truć, truć...Ne spajaju i razdvajaju žene i muškarce fizičke razlike (mi imamo vaginu, vi penis, vi pravite decu, mi ih rađamo...) već individualne različitosti....u karakteru, vaspitanju, društvenoj sredini u kojoj odrastamo, načinu na koji posmatrao svet oko sebe (od oblaka na nebu.....ona vidi ovna, ti vidiš tortu...do političke situacije u zemlji i svetu).
Generalizacije "sve su žene fufe i lažljivice" ili "svi su muškarci štrokave svinje" služe da se na neki način prevaziđe strah od suprotnog pola. Ono što ti je nepoznato, svedeš na klišee i šablone da bi se osećao sigurno. A to je glupost. Čoveka gledaš širom otvorenih očiju....kao individuu, neponovljivo biće, unikat....i voliš ga sa svim vrlinama i manama...nevezano za uzrast ili pol..... A sve te stavke "muškarci piju pivo, igraju fudbal, štipkaju devojčice za guzu....." su modeli ponašanja koje nameće sredina. Da su odrasli u nekom afričkom plemenu verovatno bi nosili minđušu u nosu i parče krzna oko pasa.....

Mda, biju se partizani i Nemci vasceli dan u šumici, a onda ih majke pozovu kući na večeru....:roll:
Tabori, grupacije, šovinisti, feministkinje, bla, bla, truć, truć...Ne spajaju i razdvajaju žene i muškarce fizičke razlike (mi imamo vaginu, vi penis, vi pravite decu, mi ih rađamo...) već individualne različitosti....u karakteru, vaspitanju, društvenoj sredini u kojoj odrastamo, načinu na koji posmatrao svet oko sebe (od oblaka na nebu.....ona vidi ovna, ti vidiš tortu...do političke situacije u zemlji i svetu).
Generalizacije "sve su žene fufe i lažljivice" ili "svi su muškarci štrokave svinje" služe da se na neki način prevaziđe strah od suprotnog pola. Ono što ti je nepoznato, svedeš na klišee i šablone da bi se osećao sigurno. A to je glupost. Čoveka gledaš širom otvorenih očiju....kao individuu, neponovljivo biće, unikat....i voliš ga sa svim vrlinama i manama...nevezano za uzrast ili pol..... A sve te stavke "muškarci piju pivo, igraju fudbal, štipkaju devojčice za guzu....." su modeli ponašanja koje nameće sredina. Da su odrasli u nekom afričkom plemenu verovatno bi nosili minđušu u nosu i parče krzna oko pasa.....
sve je to tačno, ali...

p.s.najzad posle dužeg vremena i dilajt da pročita ovoki post...

Znam DLOA...ma zabole me tuki..uostalom..:ok: u globalu se slazem sa onim sto je rekla,ali samo u globalu,pa i komunizam je zamisljen kao idealno drustvo,socijalna pravda,tandarmandarabroc,sto bi rekla doticna gospodja moderato,ali znamo kako se taj experiment zavrsio..;)

Ono o čemu je pile pričala (barem po meni) se i odnosi na sve nas kao individue.
I kako bi zaista bilo divno kada bih ja, felix the cat, rekla za osobu x.y. da je čovek neponovljivih i vrlo interesantnih stavova, ali i opet pun ogorčenja zbog svojih prethodnih iskustava i stava sredine i okoline njegove. A ne da ga, odmah ni ne razmislivši nazovem 'balkančinom' + 'maminim sinom' + 'koznakakojoš'.
I da sam ja uplašena, npr. opet zbog nekog stereotipa koji vlada ovom zemljicom da svi muškarci treba da budu takvi i takvi, pa čak i ako upoznam nekog ko to apsolutno nije, moram mnoge stvari da porušim u sebi da bih ga mogla prihvatiti kao zapravo zaista divno biće i kao apsolutni 'izuzetak od pravila'.
A čim postoji jedan, sigurno ih postoji još. Možda čak toliko da su oni zapravo pravilo, koje iz ko zna kog razloga ipak to nije....

Da smo svi samo malo otvoreniji i osobeniji, možda do svega ovoga ne bi ni dolazilo...

Pa to je ok..

Samo, tome bih pre dao naziv, prezir.. kao onaj bend Veliki prezir.. Pod uslovom da nisam to upravo smislio, bend mislim..
Mrznja je prejaka rec za takve "sitnice"..

I sad, da budem iskren, sinoc sam skapirao da mozda i postoji razlog. Mislim, realno, vecina muskaraca zvuci jadno dok donja pamet dominiria njihovim poimanjem stvari oko sebe. Ali, covek, to zvuci zaista jadno..
E sad, ne znam, vidim da i vecina zena zvuci jadno po istom principu. Da li je to moderna kopija vecinsko muskog zargona, ili sta vec, nemam pojma..

I opet, naglasak da je to meni jadno..
Ne ocekujem da i vama bude, ali, mislim, zaista..

A opet, ovo je mali uzorak, mada solidan po svojoj strukturi..

Back