Zasto mi stoji kilaza?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.779
Posle operacije gastricnog baj pasa smrsao sam 25 kg. Ne unosim vise od 1500 cal dnevno, ali zadnja dva meseca uopste ne mrsam. Da li negde gresim ili mora postojati period gde kilaza stoji neko vreme pa opet krene da pada?

Lecim se od hipotireoze, slabo mi radi stitna zlezda, ali je TSH u normalnim granicama. Zadnjih 15 dana vozim po 30 km sobni trenazer za nekih 70 minuta. Nego me cudi, kako sam smrsao 25 kg a sad nece, iako isto jedem kao pre. Imao sam 136 sad 111 kg. Jos sam krme.

Lecim se od hipotireoze, slabo mi radi stitna zlezda, ali je TSH u normalnim granicama. Zadnjih 15 dana vozim po 30 km sobni trenazer za nekih 70 minuta. Nego me cudi, kako sam smrsao 25 kg a sad nece, iako isto jedem kao pre. Imao sam 136 sad 111 kg. Jos sam krme.

Promeni unos hrane. Kalorije nisu toliko bitne ako unosis zdrave kalorije. 400 kalorija dobijenih is secera su daleko gore nogo ista kolicina dobijena iz mesa recimo.
Pitaj lekara kod kog si odradio operaciju dal smes neke suplemente, vitamine ili nesto slicno. Ako imas vise godina organizam ti proizvodi daleko manje svega, pocev od insulina koji je veoma bitan za skupljenje masti i koriscenje istih prilikom vezbi, tj za energiju. Pa pogledaj nivo insulina i dal ti pankreas radi kako treba. Recimo ako zelis moze da kupis puet od kukirikija, ima kvalitetnog u prodavnizama koje prodaju proteine i slicno, koji ima jako nizak nivu secera. Takodje postoji mogucnost da ti se organizam privikao na takav rezim rada, pokusaj da promenis nesto, dane koje vezbas, kada ustajes, lezes na spavanje, kolicinu vode koju unosis u sebe...

Ušao si u safe mode preživljavanja jer si naglo srezao kalorije. 1500 kcl na tvoju kilažu plus 70 min kardia dnevno je katastrofa malo i metabolizam ti je usporio u panici.
Ako hoćeš da smršaš, povećaj unos kalorija toliko da ukupan unos bude maksimalno 500 kcl manji od onoga što ukupno u toku dana potrošiš.
Tek kada središ metabolizam i kada on proradi, a proradiće kada počneš da jedeš kako treba, krenuće kile dole.

Takođe, ukoliko ti zdravstveno stanje dozvoljava, trebalo bi da poradiš na izgradnji mišića iliti vežbama snage, jer mišići su najveći potrošači, a u ovoj tvojoj fazi safe moda verovatno propadaju, jer ih telo kao najveće potrošače isključuje u situaciji preživljavanja, dok zalihe (salo) čuva.

Poslednja izmena:

па јеси :lol:

што не напишеш шта то једеш, и кад тераш тај бајс.
можеш да га тераш пре јела колико оћеш џаба ти, ако се после опет накркаш па седнеш, или легнеш.

са 25 година сам годину дана скидала неких 13 кг. вишка, и од тада могу да се угојим коју килу,
али их могу брзо и скинути.

мој је рецепт да се никада не наједем, не напуним свако цревце, а да се преједем је немогућа мисија.
сад сам баждарена, ти очигледно ниси :lol:
једно мораш да знаш, а то је да се киле не могу брзо изгубити;)

Trebalo bi da povecavas i smanjujes unos hrane ciklicno.

Znam neke koji su imali tu operaciju, ali ne vidim da je to neko cudesno resenje ako i pored toga moras da drzis dijetu i vezbas... Kog vraga se onda operisete, ali dobro, to nije pitanje.

Trebalo bi da povecavas i smanjujes unos hrane ciklicno.

Znam neke koji su imali tu operaciju, ali ne vidim da je to neko cudesno resenje ako i pored toga moras da drzis dijetu i vezbas... Kog vraga se onda operisete, ali dobro, to nije pitanje.

па нису му операцијом скинули вишак кг., само су мало смањили желудац.
и треба времена да среди главу, прилагоди клопу, а повећа друге активности ;)

па јеси :lol:

што не напишеш шта то једеш, и кад тераш тај бајс.
можеш да га тераш пре јела колико оћеш џаба ти, ако се после опет накркаш па седнеш, или легнеш.

са 25 година сам годину дана скидала неких 13 кг. вишка, и од тада могу да се угојим коју килу,
али их могу брзо и скинути.

мој је рецепт да се никада не наједем, не напуним свако цревце, а да се преједем је немогућа мисија.
сад сам баждарена, ти очигледно ниси :lol:
једно мораш да знаш, а то је да се киле не могу брзо изгубити;)

Bre zeno.....izvadili mi skoro ceo zeludac....ostavili samo sto grama zapremine......kako to mislis da mogu da zderem ko stoka :) U toku dana pojedem 250 gr integralnog dvopeka i tanjir npr. krompir corbe, a posto mi voda ima ukus "belog luka i cokolade" popijem jedno litar multivitamina ili nekog soka. Takodje mi i banane dobro promicu kroz creva.

Bre zeno.....izvadili mi skoro ceo zeludac....ostavili samo sto grama zapremine......kako to mislis da mogu da zderem ko stoka :) U toku dana pojedem 250 gr integralnog dvopeka i tanjir npr. krompir corbe, a posto mi voda ima ukus "belog luka i cokolade" popijem jedno litar multivitamina ili nekog soka. Takodje mi i banane dobro promicu kroz creva.

па шта ако су ти оставили 100 г желуца?
написала сам ти да су мом супругу извадили цео, због рака желуца, и
јео је најнормалније, мислим осми дан након операције у болници.
клот супицу, и барени пилећи батак са пире кромпиром.
мислили смо да су се зјбл., па сам га терала да провери код сестрица.

дошавши кући избегавали смо само храну која надима, и која је тешка за варење
типа пасуљ, грашак, мауне, купус, или би грашак и мауне пропасирала, ослободила оне опнице.
остало је јео најнормалније уз пуно жвакања, наравно распоређено у више оброка током дана.
а шетали смо километрима, дословно километрима, а са шетњама је почео још у болници.

теби је скраћен само желудац, њему је одстрањен желудац, жуч, слезина и питај бога колико лимфи,
а успео је у нешто више од два месеца, уз хемо терапију, добити 3-4 кг.,и без желуца. толико је изгубио током испитивања и операције.

види, ти твоје киле ниси набио за шест месеци, и рачунај да требаш најмање дупло времена да почнеш
да се лагано топиш, а да сачуваш здравље.

немам појма одакле ти тај укус, ни мој муж, а ни остали које сам упознала у том периоду нису се жалили на то :confused:

Ккранп, мораш бити стрпљив,и дисциплинован. ЈЕДЕШ ДА БИ ЖИВЕО, мерак у јелу заборави ;)

Back