Зашто "македонци" краду грчку историју???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Сви врло добро знамо за Александра Македонског, једног од највећих и најпознатијих ликова античког света. Човека који је широм познатог света преноссио грчку културу, грчко име, грчку државност....Једна од најпознатијих историјских личности...е онда, неких 1000-1500 година касније на земљу славног грка се досељавају неки Словени...Словени који немају никаквих додирних тачака са Александром...и ОК...нормална ствар. Све је било у реду 1500 година...Онда део тих Словена, под утицајем комунизма, смисли да је део неке посебне словенске хорде ...ОК...њихов проблем.
У неком тренутку се словенска држава распада и та новооснована Словенска хорда напрасно и ничим изазвана добија државу....нешто на шта нису навикли и што не разумеју. Наравно, свака држава има неке корене са којима са идентификује, на које се ослања...али авај...."македонска држава" те корене не може да нађа...И шта раде сви мали и слаби који морају да измисле своју историју?
-КРАДУ!!!!
Решили су да искључиво на основу географске одреднице себе лажно прогласе наследницима Александра македонског...корак са којим се спрда цео образовани свет....Аеродром су назвали његовим именом, улице, тргови...ауто пут (онај са закрпама) се зове Александар Македонски.....Чак су подигли и предимензионирани споменик човеку који би их, да је жив, вероватно оковао у ланце и продао на истоку због крађе - Александру Македонском.....
Разумем ја њих. Мали су, окружени арбанасима, нико их не схвата озбиљно (Чувени глумац Павле Вујисић је својевремено рекао "Јеб'ш земљу којој је Албанија запад") па морају да измисле неку своју причу, легенду, историју...али чему та потреба за крађом туђе историје и туђег наслеђа'?

Poslednja izmena:
na ulazu u zemlju dobijes 3 sms

jedan te izvestava da si dosao u kolevku civilizacije :eek:

oni shvatili da sto vece ludilo izvodis bolje prodjes

Pazi, Teh to je potpuno smisleno.

Kad ideš u laž onda kreni sa najkrupnijom, pola ljudi će biti više nego zbunjeni . Mnogi neće verovati da je neko sposoban za takvu krupnu manipulaciju.

Ono što mene čudi je da se ceo narod uključio u to ludilo. Od akademika do običnog sveta. Tu bi odgovor morali dati mnogo kompetentniji od nas.

. . .

Da.. delom krvno, vise kultoroloski, od helenske Grcke, do Rimske imperije koja je okupirala Grke i usput preuzela dobar deo kulture, do pojave Istocnog R. Carstva, hriscanstva, potom velike sizme i definisanja pravoslavlja, do
oslobadjanja od Turaka negde 182o i neke... da sve je to jedan niz i sve na istom mestu...

Poslednja izmena od moderatora:
Da.. delom krvno, vise kultoroloski, od helenske Grcke, do Rimske imperije koja je okupirala Grke i usput preuzela dobar deo kulture, do pojave Istocnog R. Carstva, hriscanstva, potom velike sizme i definisanja pravoslavlja, do
oslobadjanja od Turaka negde 182o i neke... da sve je to jedan niz i sve na istom mestu...

Хајде ти га питај пошто мени није у стању да одговори "какве везе имају "македонци" са Александром"?

Ko nema svoje,krade tudje.

ocigledan primer su i Bosnjaci.

Evo hvatam ovde kod mene onu njihovu televiziju RTV satro regionalna, i juce na televiziji neki organizovani sunet kako ga oni zovu tj obrezivanje par stotina deecaka u organizaciji turske i ok sve to , nego muzika kao satro "njihova" koja se svira su bile sve srpske i makedonske pesme. Izmedju ostalih pesma "More Sokol Pije" i "Nizamski rastanak" koji su oni preradili u tzv sehidski rastanak.

Kao sto neko rece male novokomponovane nacije nemaju svoje zato kradu tudje.

Мене више забрињава што ме сваки дан пљачкају у Максимиру, а за то ко кога и ко коме ме нешто боли к.
Хвала на питању.

П.С. Ви који и даље причате о српској окупацији Маћедоније:

“Добро, благо ујаку, а што ми онда љубисмо земљу? Зашто ми онда отимасмо ту земљу од Турака дванаесте?
Мислим се, синовче: имадосмо ли ми нека друга посла, него да по Македонији гинемо?
Јесу ли, благо ујаку, велим, јесу ли ти чија је земља знали раније да је њина?
Ако јесу, што је не освајаше и не ослобађаше, како се тек сад сетише чија је?

A zasto su samo Grci potomci Starih Grka? Je li to stvarno mislis da je nacija koja je nastala u 19-om veku u nacionalnoj drzavi, danas potomak nekog naroda od pre vise od 2 milenijuma? Aha, super. Mada, u krajnjem slucaju, svi mi imamo iste pretke kao i majmuni, tako da mu sve dodje na isto.

ко је још потомак старих Грка?

A zasto su samo Grci potomci Starih Grka? Je li to stvarno mislis da je nacija koja je nastala u 19-om veku u nacionalnoj drzavi, danas potomak nekog naroda od pre vise od 2 milenijuma? Aha, super. Mada, u krajnjem slucaju, svi mi imamo iste pretke kao i majmuni, tako da mu sve dodje na isto.

Ima jedne krajnosti ti si druga. Naravno da su danasnji Grci potomci starih Grka. A i stari Grci nikad nisu bili Nacija u modernom smislu reci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back