Ovo sto je opisano je nekultura.
I nije najveci problem danasnjeg drustva.
Nedavno je covek u Parizu pao na ulici, cini mi se zbog pritiska.
Lezao je na ulici 9 sati i smrzao se.
Niko nije nazvao hitnu pomoc, niti probao da mu pomogne.
E to je nedostak osecaja.
A pitanje iz naslova teme je sasvim na mestu, ali za odgovor treba vremena.
Meni se cini da ljudi previse tonu u potrosacko drustvo...
a ne, ne...
ovo što si opisao je nešto drugo...
da skratim priču, u inostranstvu su mi savetovali da ne pomažem nikog na ulici ako ga ne poznajem... ne znaš da li je iza tog pada mafija ili policija... a ti uleteo ko Tarzan sa Čitom... pa pomažeš ko ti najbliži...
ovo što mi radimo je možda nekultura ako gledamo naočarima iz 80-ih ili ranije
medjutim, kultura nema obrazac
pa ćeš tako naše ljude prepoznati po prelasku na crveno ili po dizanju nogu u vis po prevozu i obaveznom otvaranju prozora (dase neguše) ili zatvaranju (promaja ubiva, kovid19 je izmišljotina)...
... a turiste iz inostranstva po ladjenju nogu u gradskim fontanama makar to bila fontana pored hrama Svetog Save..
Bosance ćeš prepoznati na svakom moru po galami i svadjanju sa recepcionarom zašto nemaju pravo na doručak sa last minute aranžmanom dok onaj golja donjih ima a platio full?
Takodje zapadni turisti ne mogu da shvate zašto nije došlo do tuče posle žestoke svadje oko guranja po autobusu gde su sve pripadnice ženskog pola familija oba aktera svadje bile usrećene izmedju dve stanice, brzinski što bi se reklo
Turisti iz istočne Evrope već znaju za taj model i nastavljaju da rešavaju sudoku...
dakle kultura nema obrazac a Beograd je spoj raznih kultura - istočnih, evropskih, holivudskih (trčanje u uniformisanom dresu ali po bulevaru krcatom kolima a Košutnjak pust, Lunja i Maza nejebi koji bi da se kresnu preko kučića a dvoje su se smuvali) tako i provincijsko proleterske.
Molim lepo
za Krstaricu narodni samonikli sociopatolog
Stojkov Menidjer