Zašto ljudi ne izlaze na izbore?

U cijelom svijetu, u cijelu Europi ljudi manje izlaze jer su političari postali plaćenici krupnog kapitala i imaju osjećaj da su sve stranke iste. Kao rekcija ne status quo zapadnog svijeta, nastale su ekstremne desne stranke i privukle legije glasača.

U slavenskom svijetu vladajuće stranke imaju mreže glasača koji ovise o vladajućoj garnituri (Hrvatska, Mađarska koja nije formalno slavenska, ali). U Srbiji je Vučić doveo stranačku hobotnicu na razinu svake mjesne zajednice i svakoga tijela i organa uprave. Svaki sportski klub ima svoga SNS komesara.

Dio ljudi pred 100 godina su bili čobani bez zemlje u svakom kutku Europe, a sada žive u toplim stanovima. Političke promjene su teške.

Zašto nisu zainteresovani
Зато што је демократија испрофанисана до те мере да је све јасније да је инсталирана од стране крупног капитала, и да нема никакве везе са изворним смислом те идеје.
Контрола маса преко контроле медија и токова новца.

Zašto nisu zainteresovani ? Da li zato što nemaju motiv ili im je sasvim dobro ovako kako je ?
Ili su nezainteresovani i ne tiče ih se tudja sudbina ? Ili se plaše maskiranih lica koji su maskota svakih izbora ?
Више од 30 година постоје избори у Србији. После сваких је било горе.

Zašto nisu zainteresovani ? Da li zato što nemaju motiv ili im je sasvim dobro ovako kako je ?
Ili su nezainteresovani i ne tiče ih se tudja sudbina ? Ili se plaše maskiranih lica koji su maskota svakih izbora ?
Ne izlazim na izbore jer kod nas ne vidim opciju koja mi ima nekog smisla.
Što se situacije u zemlji tiče generalno je meh tako da se snalazim najbolje što mogu i kada sumiram stvari ok mi ide. Nisam ni toliko nezainteresovan za stanje u državi/tuđe sudbine, samo što primećujem da se čak ni lokalno ne pokreće nešto što bi dalo pozitivne promene.

Davno se sve svelo na to da realne promene nema. Političari prelaze iz jedne u drugu stranku kako bi zadržali fotelju i narod to vidi, naročito sada kada je sve lako dostupno.
Svrha izbora je izgubljena, sve je skupa predstava.

Šta znam u teoriji bi glasao za neku opciju čiji je program nešto tipa:
- reforma celog sistema tako da postane transparentan
- ukidanje kapitalističnog monopola
- smanjenje stranog uticaja
- pokretanje državnih preduzeća koja su produktivnog tipa (domaća industrija)
- subvencionisanje ili neki program pokretanja malih privatnih biznisa koja rade u sklopu države. Tipa poljoprivrednik si i država otkupljuje od tebe po korektnoj ceni, i da ako neko proba tu nešto da muva - crno mu se piše
- češljanje i brutalno kažnjavanje svih dosadašnjih političkih figura, oduzimanje krivično stečene imovine i naravno duga robija/rad (u nehumanim uslovima)

Meni su, kao i većini, dolazili promiteri raznih stranaka i nidili progtame, ovo, ono. Sve ih pitam koji je program da ja i moja firma poslujemo bolje, zaradimo više, uposlimo više. Uvek su uopšteni ili nikakvi odgovori. Niko od njih pojma nema osim dosta je ovih, daj da njih skinemo i sl. Meni je dosta svih. Kalav je to program daj da ove skinemo. Zašto ako ćemo i vas morativda akidamo za godinu jer nemate pojma?!

Ја ипак верујем да ће Студентска Листа да однесе. Победу.
Јер да није тако,не би тренутни Велеиздајник пролонгирао Изборе,не би мењао Мандатара и Владу(у покушају да умири Бунт),не би толике СИЛНЕ ПАРЕ трошио на његове Скупове,Ћациленде и Пропаганду да је уверен у Победу него би уштедео сву ту силну потрошену Кинту и расписао Изборе,али не...он је и даље,веома,веома уплашен.
Магаре се товари док је у Блато! :)

Sad Sam prico sa nekim makedoncem kaze izglasalo su protiv NATO I da se zovu Makedonija ppnisten je referendum I zovu se s.makedonija mimo rezultata referenduma

Back