Зашто људи гласају за ДС?

Зато што :

• вјерују у политику ове странке

• због претњи "изолацијом"

• друго

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ja sam 2000te godine ziveo u beogradu .prosecna palta je bila nekih 200-300 maraka dobro se secam. danas je mozda 400 eura . 200 maraka onda vredi 10 puta vise nego danas 400 eura u beogradu tako da se sa prosek platom zivi gore.

mozes da pricas sta hoces u beogradu je 2000te moglo fino da se zivi sa 300 maraka prihoda dok danas ti ni 1000 nije dovoljno koliko je sve skupo. u kaficu 2 kafe i 2 soka kosta u proseku 400-500 dinara.
:worth::super:

@Markowac: Iako se to tebe uopste ne tice, evo reci cu da radim u jednoj finansijskoj instituciji, platu ne otkrivam, zaradim svaki dinar. Ajd sad ti nama otkri sta ti radis i sto je jos vaznije, sta imas od skole? Ja imam visoko obrazovanje+postdiplomsku specijalizaciju i veliko radno iskustvo, ponekad radim po 16 sati bez prestanka, kao i subotom i nedeljom. I bas ne volim ljude kojima je svako drugi kriv sto njima u zivotu nije dobro, pa bi svakog da povuku na dno bez obzira sto njima od toga nece biti bolje.

pa radis u banci predpostavljam ili nekoj slicnoj firmi . ja sam zavrsio ekonomiju imam privatnu firmu i bavim se trgovinom i uslugama . veoma je tesko jer su marze male a davanja drzavi neverovatna. i meni nije lose . zivim solidno. al opet pored toga ne mogu da okrenem glavu da budem egoista kao ti i da se pravim da ne vidim kako je ogromnoj vecini ljudi veoma lose. u mom gradu ogromna vecina pogotovo mladih ljudi nema nikakav posao , niti ima perspektivu da ga nadje a i ako ga nadje to je za neke minimalne parice. za svako bolje radno mesto potrebna je ili veza ili stranacka podobnost. sve u svemu u srbiji se veoma tesko zivi i to samo neko ko je glup lud ili zlonameran - ne vidi.

@gospodjica14

Slazem se sa tobom. Isto tako imam zavrsena dva fakulteta. Nemam ni mamu ni tatu bogatase, '90. smo jedva prezivljavali. Mislili smo da li cemo sutra imati uopste za hranu. Fakultete ni sam ne znam kako sam uspeo i s kojim finansijama da zavrsim. Radio sam i studirao. Par godina unazad zaradjujem i vise nego dovoljno a od prosle godine imam svoju firmu i mogu da kazem da zaradjujem veoma dobro a do toga sam dosao sam i sa svoje dve ruke i radom nekad i po 20h dnevno verovao ili ne. Nikad nisam nista ukrao niti radio ilegalne stvari. Sve radim po zakonu, uredno placam porez i dobro zaradjujem prema tome nemam na sta da se zalim osim na to da hocu da prosirim posao a otvaranje vrata ka EU mi to omogucava.

Ne podsecaj me. Toliko je bilo strasno da sam u jednom trenutku pomislila "ma zasto ja uopste studiram, zasto da ucim po vascele noci i dane kad prodavacica u butiku vlasnika krimosa-svercera zaradjuje vise nego moji roditelji sa zavrsenim fakultetima?! - skoro da sam odustala, nisam imala para sebi dezodorans da kupim, ali se nisam predala ipak... I eto, isplatilo se na kraju:D A sad bi oni sto su zaradjivali mufte kombinacijama, sverc komercom, kradjama i kriminalom opet da se vrate "zlatna vremena" kad si mogao da jedes hleba bez motike...

@Markowac

A koliko ljudi ti zaposljavas da bi im bilo bolje? Ja sam za godinu dana sa 3 radnika dosao na nesto preko 150 zaposlenih. Niko od mojih radnika se ne buni i svi su zadovoljni. Nisam postavljao uslove stranacke opredeljenosti nikada. Bitno je da imaju obrazovanje, da su komunikativni i iznad svega da znaju dobro da rade svoj posao.

@Markowac

A koliko ljudi ti zaposljavas da bi im bilo bolje? Ja sam za godinu dana sa 3 radnika dosao na nesto preko 150 zaposlenih. Niko od mojih radnika se ne buni i svi su zadovoljni. Nisam postavljao uslove stranacke opredeljenosti nikada. Bitno je da imaju obrazovanje, da su komunikativni i iznad svega da znaju dobro da rade svoj posao.

kao i svaki poslodavac - onoliko koliko to sebi mogu da priustim. trenutno 3. ti ako imas 150 zaposlenh ti si neki baja sa velikom firmom .e vidis da bi u srbiji imao veliku firmu moras da si u strankama . ti si verovatno u ds-u oni ti namestaju poslove a ti im za uzvrat dajes pare. zato si i njihov . kapiram . al to nije princip trzisne vec burazerske privrede . tako je na zalost danas u srbiji.

I ko je ovde od nas rekao da se u Srbiji zivi dobro? Dobro se zivi u Svici, Holandiji, Danskoj... Igor i ja zastupamo tezu da se zivi bolje nego 90tih za vreme vladavine radikala. Tad se nije zivelo, nego se prezivljavalo, pa ko je preziveo, preziveo. I sada kada uporedim to vreme kada su oni bili vlast a DS opozicija, i ovo vrema kada su oni opozicija, ovo vreme mi je neuporedivo bolje i ne zelim povratak radikala

моје мишљење:
већина су уплашени од стране ЕУ и ДС-а да ће Србија остати у некој "изолацији" ако побједе патриоте
Zbog toga što bolje prodaju šarene laže mlađoj populaciji i onima koji bi da se identifikuju s njima.Činjenica je da u periodu koji je DS proveo na vlasti ima malo rezultata,a mnogo priča i populizma...ali kad se neko od DS funkcionera našminka,uskoči i Armani ili neko još skuplje odelo i kamere dobro odrade posao,naivci uopšte ne razmišljaju o tome šta je rekao nego misle da će jednog dana i oni imati para kao taj što priča.:)

Pa zasto onda pljujes po privatnicima kad si i ti jedan od nas i znas kako to ide?

uopste nisam pljuvao po privatnicima .privatnici su svuda najzdraviji deo privrede i srce svakog drustva. svugde sem u srbiji. u srbiji pod demokratama privatnici su ovce za sisanje. kad god nekom cati ili sluzbeniku zafali para on ode kod privatnika da mu nadje neku nepravilnost i zatrazi mito ili razreze kaznu .

porezi i davanja drzavi su ogromni. 63% na platu koju dajes radniku dok ej ta cifra u hrvatskoj recimo 35% . ovde su kao sto sam rekao pod demokratama u srbiji privatnici ovce za sisanje.

radikali nama privatnicima nude bolje uslove poslovanja pre svega smanjenje dazbina , i smanjenje poreza na profit sa 10% na 8% . demokrate ubise privatnike.

Zbog toga što bolje prodaju šarene laže mlađoj populaciji i onima koji bi da se identifikuju s njima.Činjenica je da u periodu koji je DS proveo na vlasti ima malo rezultata,a mnogo priča i populizma...ali kad se neko od DS funkcionera našminka,uskoči i Armani ili neko još skuplje odelo i kamere dobro odrade posao,naivci uopšte ne razmišljaju o tome šta je rekao nego misle da će jednog dana i oni imati para kao taj što priča.:)

O tome smo vec nesto postovali na nekoj drugoj temi i mozda cak na nekoj prethodnoj strani (mrzi me da pogledam). Ali moj cilj nije da imam koliko i oni nego vise...

uopste nisam pljuvao po privatnicima .privatnici su svuda najzdraviji deo privrede i srce svakog drustva. svugde sem u srbiji. u srbiji pod demokratama privatnici su ovce za sisanje. kad god nekom cati ili sluzbeniku zafali para on ode kod privatnika da mu nadje neku nepravilnost i zatrazi mito ili razreze kaznu .

porezi i davanja drzavi su ogromni. 63% na platu koju dajes radniku dok ej ta cifra u hrvatskoj recimo 35% . ovde su kao sto sam rekao pod demokratama u srbiji privatnici ovce za sisanje.

radikali nama privatnicima nude bolje uslove poslovanja pre svega smanjenje dazbina , i smanjenje poreza na profit sa 10% na 8% . demokrate ubise privatnike.

Slazem se da su dazbine ogromne, ali jednostavno ne verujem da ce radikali uspeti da se izbore za bolje iz prostog razloga sto ipak svet oko nas diktira pravila a mi smo tu samo da igramo po njima jer smo suvise mali. Mozda smo kurceviti ali i dalje smo mali i niko nas nista ne pita vec smao svira a mi moramo da igramo ili placemo. Na nama je da izaberemo.

Slazem se da su dazbine ogromne, ali jednostavno ne verujem da ce radikali uspeti da se izbore za bolje iz prostog razloga sto ipak svet oko nas diktira pravila a mi smo tu samo da igramo po njima jer smo suvise mali. Mozda smo kurceviti ali i dalje smo mali i niko nas nista ne pita vec smao svira a mi moramo da igramo ili placemo. Na nama je da izaberemo.

ne diktira nama svet uopste bilo sta sve je ot do nas . jednostavno demokrate su pozaposljavale u drzavne institucije sve svoje svastike, jetrve, bratance , ostalu siru, blizu i dalju rodbinu, kumove, prijatelje, kumove kumova i tako dalje. svaki posao rade po 3 lika i ako to moze 1 . ne znam dal si bio recimo skorije u poreskoj sluzbi , tamo u svakoj kancelariji imas 4 lika koji sta rade maltene po ceo dan igraju igrice na kompjuteru. sve to placamo mi privatnici . drzava uzme tj otme nama a da njima . taj birokratski apart treba prepoloviti i smanjiti . recimo ja se secam da je do 2000te u ministarstvo spoljnih poslova radilo 3000 ljudi a godinu dana nakon 5 oktobra preko 10.000 .

sve u svemu demokrate su pantljicara u organizmu ove drzave. deru nas na sve strane kako stignu i gde stignu.

ne diktira nama svet uopste bilo sta sve je ot do nas . jednostavno demokrate su pozaposljavale u drzavne institucije sve svoje svastike, jetrve, bratance , ostalu siru, blizu i dalju rodbinu, kumove, prijatelje, kumove kumova i tako dalje. svaki posao rade po 3 lika i ako to moze 1 . ne znam dal si bio recimo skorije u poreskoj sluzbi , tamo u svakoj kancelariji imas 4 lika koji sta rade maltene po ceo dan igraju igrice na kompjuteru. sve to placamo mi privatnici . drzava uzme tj otme nama a da njima . taj birokratski apart treba prepoloviti i smanjiti . recimo ja se secam da je do 2000te u ministarstvo spoljnih poslova radilo 3000 ljudi a godinu dana nakon 5 oktobra preko 10.000 .

sve u svemu demokrate su pantljicara u organizmu ove drzave. deru nas na sve strane kako stignu i gde stignu.
Dobar deo ovog je istina...broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama se ne smanjuje,već nas vlast pljačka da bi njima podelila plate,s druge strane mali privrednici ne mogu da uvoze ništa,nego samo da budu šesta ruka nekom Miškoviću,Koletu,Peconiju,Jevrosimoviću i sličnima koji se tale sa žutom mafijom.:rotf::super:

Ма тамо неки. Већ сам раније писао да су људи који немају посао и стан до 25. године живота, по мени, неспосбни. Да видимо шта имају демократе овде :)

Ako covek studira medicinu i upisao je sa 19 godina a zavrsava u najboljem slucaju u 25-oj (traje 6 godina) kada je taj covek mogao da zaradi za stan?Jedino da ga nasledi od roditelja...i sada je takav covek nesposoban kako ti kazes?

Dobar deo ovog je istina...broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama se ne smanjuje,već nas vlast pljačka da bi njima podelila plate,s druge strane mali privrednici ne mogu da uvoze ništa,nego samo da budu šesta ruka nekom Miškoviću,Koletu,Peconiju,Jevrosimoviću i sličnima koji se tale sa žutom mafijom.:rotf::super:

jedan moj prijatelj koji se bavi trgovinom je poceo da uvozi pampers pelene iz turske po osetno nizoj ceni. Glavni uvoznik za Pampers je firma NELT verovatno si cuo za njih. I cim je on poceo malo bolje da radi tj zahvatio neki deo t rzista sto je smesno mozda jedva 1% ovi su mu poslali svoje placene ubice da mu zaprete i rekli su mu da mu "prijateljski" savetuju da prestane sa time jer moze detetu nesto da mu se desi kad prelazi pesacki prelaz na putu za skolu. On je otisao i prijavio ih je u policiju, policija naravno nije preduzela nista i nekih 15 dana nakon toga zapeljen mu je auto i poruceno mu je da se uozbilji .

Sve u svemu u ovoj drzavi svi krupni igraci imaju uspostavljene monopole na svaki uvoz u sprezi za ljudima iz vlasti iz DS-a i G17+ koji ih pokrivaju u zamenu za %te . Ja zato glasam radikale da se ta banda mafijaska demokratska pohapsi i da konacno u Srbiji zazivi trzisna privreda i da bude bitno da li si konkurentan i kvalitetan a ne koga imas u kojoj stranci i koliko si procenata provizije da dobijes posao spreman da das.

jedan moj prijatelj koji se bavi trgovinom je poceo da uvozi pampers pelene iz turske po osetno nizoj ceni. Glavni uvoznik za Pampers je firma NELT verovatno si cuo za njih. I cim je on poceo malo bolje da radi tj zahvatio neki deo t rzista sto je smesno mozda jedva 1% ovi su mu poslali svoje placene ubice da mu zaprete i rekli su mu da mu "prijateljski" savetuju da prestane sa time jer moze detetu nesto da mu se desi kad prelazi pesacki prelaz na putu za skolu. On je otisao i prijavio ih je u policiju, policija naravno nije preduzela nista i nekih 15 dana nakon toga zapeljen mu je auto i poruceno mu je da se uozbilji .

Sve u svemu u ovoj drzavi svi krupni igraci imaju uspostavljene monopole na svaki uvoz u sprezi za ljudima iz vlasti iz DS-a i G17+ koji ih pokrivaju u zamenu za %te . Ja zato glasam radikale da se ta banda mafijaska demokratska pohapsi i da konacno u Srbiji zazivi trzisna privreda i da bude bitno da li si konkurentan i kvalitetan a ne koga imas u kojoj stranci i koliko si procenata provizije da dobijes posao spreman da das.
Znam,tu su mi u komšiluku,na Vilinim vodama.Mafija.Uvoze sve i svašta i za sve dobijaju dozvole.Ništa se nije po tom pitanju promenilo od vremena Miloševića,čak je onda bilo i bolje za sitnu ribu.Jednostavno,ako hoćeš nešto da uvoziš moraš da budeš naoružan do zuba i da daješ procenat mafijašima,što sa ulice,što na vlasti.

Znam,tu su mi u komšiluku,na Vilinim vodama.Mafija.Uvoze sve i svašta i za sve dobijaju dozvole.Ništa se nije po tom pitanju promenilo od vremena Miloševića,čak je onda bilo i bolje za sitnu ribu.Jednostavno,ako hoćeš nešto da uvoziš moraš da budeš naoružan do zuba i da daješ procenat mafijašima,što sa ulice,što na vlasti.

pa da. a onda taj koji ima monopol nabije cene jednim delom zato sto mu se moze a drugim delom zato sto mora od te svoje marze da namiri ne samo sebe nego i parazite tj mafiju na vlasti. a cenu svega toga placaju naravno sami gradjani.

То је чиста пропаганда. Ако се присетимо, само ДС и Г17 су имали 101 мандат пре неколико година. Сада је наравно популарност обе партије пала, па тако ДС има 67, а Г17 25. Још мало, па ће отићи у заборав тотално.

ovo je najveca glupost koju si izrekao,i voleo bi da mi navedes kad su to DS i G17 imale 101 mandat zajedno?

nije dobila najvise mandata to je cista laz to je rekao i vucic juce na b92

DS je u toj koaliciji dobila 69 ili 67 mandata dok SRS sama ima 78 . Tako da je ovo najobicnija propaganda. SRS je i dalje pojedinacna stranka sve dok se vi iz ZES ne ujedinite u jednu partiju.

Ako je to rekao bivsi ministar informisanja onda to nikako ne treba dovoditi u sumnju!
Ne bitno je za koju stranku je narog glasao ali je bitna ideja tj program te stranke! A uzasavam se svake ideje o udaljavanju od EU i priblizavanju Rusiji! A DS podrzavam jer su bar kulturniji nego ovi radikalni fasisti kojima smetaju svi koji nisu Srbi! Glasam jer zamisljam Srbiju kao civilizovano gradjansko drustvo! Glasam jer u njima vidim sve ono sto SRS nije!

Back