Zasto Kurdi nemaju svoju drzavu? Zasto se na kurdskom jeziku ratnik kaze Srbin?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
U kurdskom jeziku ima puno srbizama - musterija, buranija, nana
Poreklo Kurda je prilicno nejasno, zato sto nije istrazivano iz odredjenih razloga.
Između 25 i 35 miliona Kurda naseljava planinski region koji se prostire na granicama Turske, Iraka, Sirije, Irana i Jermenije. Oni čine četvrtu najveću etničku grupu na Bliskom istoku, ali nikada nisu dobili stalnu nacionalnu državu.
U 20.veku nema ko nije dobio drzavu i Kurta i Murta, ali Kurdi nisu , zasto ?

Srpska autohtona skola polazi od toga da su Kurdi blisko istocni Srbi, i da gospodori iz senke nikako ne bi mogli da dozovole da postoji isrpska tj kurdska drzava u Aziji. Ali Kurdi nisu zaboravili svoje poreklo zato se i na kurdskom ratnik kaze Srbin,
Slucajnost ?
:think:
Kurden.jpg

Kurdi tvrde da imaju isto poreklo kao i Srbi.​

Kurdska devojka koja ima jako slicne rasne karakteristike kao i srpska devojka
télécharger (2).jpg

Ne znam za kurdske djevojke,ali kurdski muskarci uopste ne lice na Srbe.
I zar nisu te rijeci musterija,boranija...turcizmi?
Naravno da jesu i Kurdi nemaju veze s nama. Nemaju državu zato što imaju tu nesreću da se prostiru u nekoliko velikih zemalja tako da bi to izazvalo opšti rat, što niko ne želi.

Poreklo Kurda je prilicno nejasno, zato sto nije istrazivano iz odredjenih razloga.
Između 25 i 35 miliona Kurda naseljava planinski region koji se prostire na granicama Turske, Iraka, Sirije, Irana i Jermenije. Oni čine četvrtu najveću etničku grupu na Bliskom istoku, ali nikada nisu dobili stalnu nacionalnu državu.

Srpska autohtona skola polazi od toga da su Kurdi blisko istocni Srbi, i da gospodori iz senke nikako ne bi mogli da dozovole da postoji isrpska tj kurdska drzava u Aziji. Ali Kurdi nisu zaboravili svoje poreklo zato se i na kurdskom ratnik kaze Srbin,
Slucajnost ?
Pogledajte prilog 1336976

Pogledajte prilog 1336977
У принципу Курди припадају иранским народима. Велик су народ, и требали би да имају своју државу, ал можда не би било ни погрешно да постану део Ирана. Имаш Заза курде, Курманџи Курде итд... Индоиранска породица језика је најсличнија балтословенској па отуда и доста заједничких речи, а муштерија и тако те речи су или турцизми, или иранизми у нашем језику

Slucajnost ?
Pogledajte prilog 1336976

Pogledajte prilog 1336977
🐈 🐈 🐈

,,Ратник" се на курдском каже шарвáн, а ,,српска аутохтона школа" је нешто непостојеће, измаштано. Није то никаква школа нити струја унутар српске историографије, него шачица полупоразованих и необразованих међу којима има и залуђеника и профитера.

Nemaju državu zato što im je glavni saveznik već 50 godina Amerika
Bila im je pre, mene su molili da ne pricam na engleskom, na srpskom sve razumeju,
Ne mogu jos da dobiju drzavu, iako su drugi narod od Turaka, nisu dovoljno organizovani niti ujedinjeni.

L. mi je prosle godine zbog njih poslao rodjeno brata da mu kaze da sam nasla decka, ja sam bratu morala da kazem da su iz Sirije (nisam to rekla MUP-u, prosli su pored) I zabrani mi je imigrante odatle.
I meni brat objasnjavam da mi zna ukus da taj Sirijac (Kurd) ima oziljke I da mi zna ukus I njegovu istoriju. Bas me I zanima o tome, kao da ja ne znam.
Bio je bez majcice zato sto sam htela da skinem fleke, imala sam odlican sapun od njegove devojke sam dobila na poklon. On je bar pogodio kog bih muvala, L. nesto I nije.
Nisam ih videla posle, naravno da su dobili SNS material (taj kog bih muvala), imam I ja poklon.

Tog jutra je I trebalo da dodjem u Zemun gde L. radi ne na toliko dobroj poziciji kao sto bi hteo, I ja sam se obukla pristojnost za posao, ali mi se pojavio prece, to su bili kurdski agenti, Ukrajina je blizu, iz Sirije ih ima gomila, oni kod nas I rade, nova radna mesta koliko ih Ina stalno po celoj Srbiji,
A ja Sam agente, poslala na Ledine, I ako kazete da su Vam Srbi, licemerni ste, njima bi svi rekli da su Romi,
L. - ov stariji brat nije hteo da se pojavim na njihovom poslu, a mogu uvek, I onda mi je poslao sta me zanima vise.
A drugi moj rodjeni brat, (onaj ozenjeni) je dobio ispunjenje zelje, on ih je spasavao dalje, dala sam I'm njihov kontakt.
Ne smeta meni za L. - a ako je zuti od bilo cega, Ali ako je to samo da bi bio protiv sopstveni porodice, meni je to smesno.

Moja sestra za razlikuje od nas po opredeljenju kaze Djilas I Marina ima 17 sa sve Ponosem.
Ona I ja imamo dil, jednom je glasala za SRS da neko kao Dveri preko koalicije udje u Parliament I rekla mi za sledece izbor, ja sam ovo po tvom, sad ti glasa za Sapica. Odavno je to bilo, ko nam je gradonacelnik sada I za koju stranku, tada je bilo za Nbg.

Back