Zašto kupiti stan, a ne kuću?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Živjela sam i u stanu i u kući. Kuća pojede svo slobodno vrijeme.
Dok si mlad, stvaraš porodicu dobro je živjeti u kući. Ne opominješ djecu za vrisku i ciku, imaš dvorište, možeš imati kućne ljubimce, svoju malu baštu i koju voćku. Ne moraš ići na izlet da roštiljaš, možeš u hladu u dvorištu. Aktivniji si, jer moraš održavati dvorište.
Stan je za samce ili parove bez djece. Na brzinu pospremiš, imaš više privatnosti, slobodnog vremena, udobnosti.

Živela sam i u kućama i u stanovima. Nisam kupovala, nego iznajmljivala.
Jednu od tih kuća sam mnogo volela, bila je ogromna, na sprat a raspored prostorija savršen.
Imala je i dvorište, ne znam tačno koliko kvadrata u prizemlju za garažu u koju je mogao da stane još jedan auto.
Crkla sam kad sam morala da odem odatle.
Jesu stanovi lakši za sve, ušuškani između drugih pa je zimi toplije, ima lift, veća privatnost, ali mali mi je svaki...ko navikne na 2 nivoa od po barem 100 kvadrata, u stanu je kao u kutiji. Skockano je to i lepo, ali džabe sve kad se gušiš.

Nemam pravo na glasanje jer sam podstanar, ali da kojim slučajem kupujem nekretnine, da imam love do krova, otišla bih pravo na vrata te kuće, pozvonila i pitala šta košta da košta.
Znači kupila bih kuću, ali konkretno tu kuću.
I nijednu drugu.
Ako ne bih mogla nju, platila bih da je naprave :D

Samo kuća. Nisam lenj i nesposoban da mi treba majstor za svaku sitnicu. Održavanje doma je nešto sasvim prosto i jednostavno i ne vidim nauku u tome. Platiti 1500 do 3500 evra za kvadrat stana je debilno do bola. Još ova novogradnja gde se ugradio i kurta i murta. Propast. Za oko 600 do 700 evra po kvadratu moze da se napravi kuća iz snova.Stan je za ljude koji u istom ne provode mnogo vremena i nemaju nekog slobodnog vremena. Za decu i veliku porodicu kuća je pravo rešenje. Imam svoj prostor, privatnost i svoje resurse na zemlji da mogu da odjebem ovaj sistem.

Back