Zašto je život u Beogradu ozbiljan?

Meliot

Elita
Poruka
22.303
Zašto su mnogi ljudi u Beogradu ozbiljni, retko se smeju i imaju ozbiljan mrki pogled? Po čemu je Beograd toliko "žestok" grad i zašto i u drugim većim gradovima širom Evrope ljudi nisu tako ozbiljni i namrgođeni? Postojile ljudi koji su opušteni ali mislim da su generalno ljudi u Beogradu jako ozbiljni. Šta mislite o ovome?

Zašto su mnogi ljudi u Beogradu ozbiljni, retko se smeju i imaju ozbiljan mrki pogled? Po čemu je Beograd toliko "žestok" grad i zašto i u drugim većim gradovima širom Evrope ljudi nisu tako ozbiljni i namrgođeni? Postojile ljudi koji su opušteni ali mislim da su generalno ljudi u Beogradu jako ozbiljni. Šta mislite o ovome?
Ziveo sam jedno vreme na Vracaru, sta znam....ima i prijatnih ljudi a ima i ovih koji gledaju samo da te zeznu.

Zato sto su nesrecni i nezadovoljni..

Ozbiljan je blaga reč. Beograđani su besni, nervozni, eksplozivni. Uvek spremni na svađu. U radnjama/trafici skroz neljabuzani, gledaju samo kako da izbace mušteriju. Mrgudi gde god se okreneš. Ne znam zašto je to tako...
Zato sto je prenatrpano, i sta god da radis i gde god da ides moras da cekas nesto. Cekas zaglavljen u saobracaju, trazis parking pola sata, cekas u posti red pola sata, cekas kod lekara 3 sata, cekas u opstini, kod notara, cekas lift u zgradi, uvek je ispred tebe 100 ljudi, sta god da radis. A mi Srbi smo generalno nestrpljiv narod, pa kad se spoje ta nestrpljivost i guzva, dolazi do eksplozije. U manjim mestima zavrsis 20 stvari u toku dana, a u Beogradu dve.

Потпуно си у праву.
Зашто је тако ?

Ко нема ништа, хоће нешто бар.
Ко има све, хоће 2х све.

Преживљавање и отимачина,
лаж и мимикрија,
нема љубави, све је блазирано.

Zato sto je prenatrpano, i sta god da radis i gde god da ides moras da cekas nesto. Cekas zaglavljen u saobracaju, trazis parking pola sata, cekas u posti red pola sata, cekas kod lekara 3 sata, cekas u opstini, kod notara, cekas lift u zgradi, uvek je ispred tebe 100 ljudi, sta god da radis. A mi Srbi smo generalno nestrpljiv narod, pa kad se spoje ta nestrpljivost i guzva, dolazi do eksplozije. U manjim mestima zavrsis 20 stvari u toku dana, a u Beogradu dve.
Evo ti direktno iskustvo iz malog grada.
Nema parking nigde, svako stane gde hoce, svi se psuju i mrze ( ko zna zast sve ne )
Kod lekara se ceka isto tako, a nekad nema ni guzve, ali lekari otisli "negde"
posta, ostale drzavne ..to me bolje ne pitaj
Losija stvar za nas je jer se licno svi znamo, pa bude zaebano nekad
ima ulizivanja na vise levela, da ti se smuci
van svake te price sam , sem kad bas bas moram .. a svako nekad mora da ide tamo kod njih alavih i besnih
Kazu, sto manje selo bog veci, i to je istina ...

Грађани Београда су љубитељи озбиљне музике. Зато је и живот у нашем великом граду такав.

Evo ti direktno iskustvo iz malog grada.
Nema parking nigde, svako stane gde hoce, svi se psuju i mrze ( ko zna zast sve ne )
Kod lekara se ceka isto tako, a nekad nema ni guzve, ali lekari otisli "negde"
posta, ostale drzavne ..to me bolje ne pitaj
Losija stvar za nas je jer se licno svi znamo, pa bude zaebano nekad
ima ulizivanja na vise levela, da ti se smuci
van svake te price sam , sem kad bas bas moram .. a svako nekad mora da ide tamo kod njih alavih i besnih
Kazu, sto manje selo bog veci, i to je istina ...
Pa onda iz naslova teme izbaciti rec "Beograd" i ubaciti rec "Srbija"...

Пострауматски синдром.......ратови и остало.... Свуда је по Србији тако само што је у Бг највећа концентрација људи на једном месту па испада да су они највише отишли са живцима. Млађи нису прошли ратове али фенотип је неизбежан, покупили су од старијих лудило

Стање духа целог нашег народа је такво да нема града у коме је све "љубазно и насмејано". Људи су постали охоли, безосећајни за другог, без опште културе, елементарне логике у размишљању. О недостатку елементарне правне свести да и не говорим. Што се Београђана тиче.....умеју да буду надрндана муда од људи, али не сви. Једном код теразијске чесме сретнем клинца 19-20 година шета пит була.....рек'о...."јел могу мало да га помазим по глави" ! Он ме прво гледа пет секунди нешто са висине и пита ме: "а што да га мазиш" !! Рек'о: "Ај' нећу" а мислим се: "бежи млатикурче балави у пиччку материну" !! А овде код мене сам гледао кад је у бус ушао средњошколац који је заборавио месечну карту. Кондуктер му каже да изађе одмах напоље а овај неће јер жури у школу. И сад ту фрка, паника, свађа. И овај кондуктер почиње да галами: "губи се напоље из аутобуса да те ја не бих избацивао" ! Ја га питам да ми цитира члан закона по којем кондуктери имају овлашћење да хапсе, приводе, легитимишу и избацују лица из градског превоза. Питам га има ли статус службеног лица. Он ми као теле само понавља: "нема карту....нема карту". Ма рек'о: "Добро, него ми ти реци да ли теби закон и правила службе дају ова овлашћења". Кад он поче да ми се нешто приближава, да подиже тон. Дођем ја на одредиште и хоћу да изађем, кад неки деда стао на врата и неће да се помери. Питам га јел излази на идућој станици, он каже да не излази. Ја му кажем "Што стојиш на средњим вратима где сви ми излазимо, помери се да прођем". Он развуче неки кез преко лица и каже:....."заболе ме куррац што ти 'оћеш да изађеш" !! Ја га гледам.....да га одвалиш шамаром, не вреди....нећеш га променити. Зваће полицију. Најтеже ми пада то што не увиђа да цео аутобус треба да изађе ту где он стоји на вратима. Затим што тера намерно инат само да би задовољио свој его. Затим што користи простачке речи и притом ти се смеје у лице. И сви ми морамо да се провлачимо испод његове руке и рукохвата, уз гурање са њим да би изашли. Ово је само један пример а има их МИЛИОН које видим у току нпр. једног месеца. Јуче зовем клијента организације који дугује 15 000 дин. пола године да ми донесе новац јер морам да имам благајну "на нули" на крају године.....она ме пита: "Јел могу да ти дам нов проточни бојлер за кухињу немам паре МОРАЛА САМ ЋЕРЦИ ДА ПОШАЉЕМ ЈЕР СТУДИРА У БЕОГРАДУ" !! Ја је питам: "Јел то исто кажеш ТЕЛКОМУ и ЕПС-у кад ти пошаљу рачун" !!

Back