Zašto je život u Beogradu ozbiljan?

Život u ostatku Srbije zna biti naporan zbog raspoloženja drugih ljudi ali je daleko od ozbiljnog. U manjim mestima ljudi dosta opuštenije razmišljaju i manje se bave temama "biti ili ne biti".
Kako ti je lepo receno, to nije tacno.

U celoj Srbiji su ljudi namrgodjeni, osim u nekim slucajevima gde su slave i proslave, gde se foliraju, posto su pod tolikim stresom da mora da se izduvaju.

Srbija je bolesno patolosko drustvo, najbolesnije u Evropi uz Belorusiju i Rusiju.

Стање духа целог нашег народа је такво да нема града у коме је све "љубазно и насмејано". Људи су постали охоли, безосећајни за другог, без опште културе, елементарне логике у размишљању. О недостатку елементарне правне свести да и не говорим. Што се Београђана тиче.....умеју да буду надрндана муда од људи, али не сви. Једном код теразијске чесме сретнем клинца 19-20 година шета пит була.....рек'о...."јел могу мало да га помазим по глави" ! Он ме прво гледа пет секунди нешто са висине и пита ме: "а што да га мазиш" !! Рек'о: "Ај' нећу" а мислим се: "бежи млатикурче балави у пиччку материну" !! А овде код мене сам гледао кад је у бус ушао средњошколац који је заборавио месечну карту. Кондуктер му каже да изађе одмах напоље а овај неће јер жури у школу. И сад ту фрка, паника, свађа. И овај кондуктер почиње да галами: "губи се напоље из аутобуса да те ја не бих избацивао" ! Ја га питам да ми цитира члан закона по којем кондуктери имају овлашћење да хапсе, приводе, легитимишу и избацују лица из градског превоза. Питам га има ли статус службеног лица. Он ми као теле само понавља: "нема карту....нема карту". Ма рек'о: "Добро, него ми ти реци да ли теби закон и правила службе дају ова овлашћења". Кад он поче да ми се нешто приближава, да подиже тон. Дођем ја на одредиште и хоћу да изађем, кад неки деда стао на врата и неће да се помери. Питам га јел излази на идућој станици, он каже да не излази. Ја му кажем "Што стојиш на средњим вратима где сви ми излазимо, помери се да прођем". Он развуче неки кез преко лица и каже:....."заболе ме куррац што ти 'оћеш да изађеш" !! Ја га гледам.....да га одвалиш шамаром, не вреди....нећеш га променити. Зваће полицију. Најтеже ми пада то што не увиђа да цео аутобус треба да изађе ту где он стоји на вратима. Затим што тера намерно инат само да би задовољио свој его. Затим што користи простачке речи и притом ти се смеје у лице. И сви ми морамо да се провлачимо испод његове руке и рукохвата, уз гурање са њим да би изашли. Ово је само један пример а има их МИЛИОН које видим у току нпр. једног месеца. Јуче зовем клијента организације који дугује 15 000 дин. пола године да ми донесе новац јер морам да имам благајну "на нули" на крају године.....она ме пита: "Јел могу да ти дам нов проточни бојлер за кухињу немам паре МОРАЛА САМ ЋЕРЦИ ДА ПОШАЉЕМ ЈЕР СТУДИРА У БЕОГРАДУ" !! Ја је питам: "Јел то исто кажеш ТЕЛКОМУ и ЕПС-у кад ти пошаљу рачун" !!
Eto, konkretnim primerima si sve objasnio.... sebicluk cist. Osecaj za druge kod velikog broja ljudi je 0%.

Zašto su mnogi ljudi u Beogradu ozbiljni, retko se smeju i imaju ozbiljan mrki pogled? Po čemu je Beograd toliko "žestok" grad i zašto i u drugim većim gradovima širom Evrope ljudi nisu tako ozbiljni i namrgođeni? Postojile ljudi koji su opušteni ali mislim da su generalno ljudi u Beogradu jako ozbiljni. Šta mislite o ovome?
Cini ti se.svuda u svetu u velikim gradovima je tako,samo ne uvek.znas zasti?zato sto je milionski grad i ljudi zive 100 na sat i napeti su!

Zašto su mnogi ljudi u Beogradu ozbiljni, retko se smeju i imaju ozbiljan mrki pogled? Po čemu je Beograd toliko "žestok" grad i zašto i u drugim većim gradovima širom Evrope ljudi nisu tako ozbiljni i namrgođeni? Postojile ljudi koji su opušteni ali mislim da su generalno ljudi u Beogradu jako ozbiljni. Šta mislite o ovome?
verovatno zato sto im je zivot u BGD lep.

Screenshot_20241220-145750_X.jpg

Evo ti direktno iskustvo iz malog grada.
Nema parking nigde,
Делом заузму зелену површину која служи да се игра кошарка или пролази а на њеном делу направе паркинг и тако комшије малтретирају дрчањем превозних средстава под прозором на пример.Такође је то индиректна порука "не може нам нико ништа,да имаш паре и ти би овако" а заобилазиш расправе са таквима ~ људи знају ко је ко и не могу да се зову надлежни баш због тога док у граду могу.
svako stane gde hoce,
Једносмерна улица где стане неко да прича са неком на тротоару или у кафићу те задржава саобраћај а не сме нико ништа да каже да се не замера.
svi se psuju i mrze ( ko zna zast sve ne )
Неки ал' колико тога има те још викања око овога или онога,те неких свађи у пролазу пред непознатим људима,крајње непријатно.
Kod lekara se ceka isto tako, a nekad nema ni guzve,

Ал' седење у празном ходнику и чекање,сестре бесне или бар тако делују уплашеним несигурним људима који су ту да нешто закажу.
ali lekari otisli "negde"
Кад их нема а људи чекају и онда одеш кући,зовеш приватно а ако не знаш лекара приватно онда чекање у чекаоници,чекање.....
То како~кад зависи ко ради.....
ostale drzavne ..
....исто као и ово а људима лоше,папирологија предуга,несигурност,згураност у мали простор,агресивни људи,мрзовољни они што раде а кад народу забрањују мобилне а они зову кући да траже шта од хране да се направи то је посебна прича.....
to me bolje ne pitaj
Ух!
Losija stvar za nas je jer se licno svi znamo, pa bude zaebano nekad
Ијаој,не само да се знају већ пазити шта се прича,коме,кад јер људи могу да се замере и докаче ако треба било шта урадити,да се свете бар ту .....
ima ulizivanja na vise levela, da ti se smuci
van svake te price sam , sem kad bas bas moram ..
Далеко било :pop: хајде да прораде надлежни и нормално да све иде :pop: .
a svako nekad mora da ide tamo kod njih alavih i besnih
Далеко било :pop: хајде да прораде надлежни и нормално да све иде :pop: .
Kazu, sto manje selo bog veci, i to je istina ...
Главобоља јер не можеш да имаш свој став своју мисао да се бориш за нешто своје јер има тих људи који сматрају себе незаменљивим и богохуле тако.

Ozbiljan je blaga reč.
Screenshot_20241005-051027_Instagram.jpg

Beograđani su besni, nervozni, eksplozivni.
Агресија између града Земуна и општине НБГ,агресија између Земуна и Дорћола а како мрдну ван градова не умеју да комуницирају углавном то је осећај,где год да иду.
Uvek spremni na svađu. U radnjama/trafici skroz neljabuzani, gledaju samo kako da izbace mušteriju. Mrgudi gde god se okreneš.
Невероватно колико је то њима уобичајено.
Ne znam zašto je to tako...
?

Back