Zašto je to tako ? tartufi :) prodaja?

siju i miju

Poznat
Poruka
8.157
Gde se nezvanično prodaju tartufi ? ili možda zvanično(a ja ne znam) ?

Srbija je jedno od najvećih nalazišta najskupocenije pečurke na svetu - tartufa! Koliko ljudi u našoj zemlji to zna ?
Što znači da bismo mogli i lepo da živimo :) z:shock:

Kilogram ove gljive košta od 1.000 do 5.000 evra. :sanke:

Srbija je, međutim, jedno od velikih nalazišta ove skupocene i retke gljive, ali bez legalnog tržišta.
Zašto ?

Kod nas se, naime, ljudi u izuzetno malom broju bave branjem tartufa. Skupocene gljive do sada su iskopavane u zapadnom Sremu (okolina sela Platičevo i Morović), južnom Banatu, okolini Pančeva, Valjeva, Bele Palanke, Bora i Rogota kod Batočine.

Da li bi se neko od vas odlučio za iskopavanjem i pronalaženjem ove skupe gljive ?

zato sto je verovatno to nelegalno ... onako bash im je lepo pa ne bi menjali :P

ima mozda u hipermarketima, u radnjama zdrave hrane... toga ima u hrvatskoj u istri pa mozhda u idei
z:p Jeste,ima ih u Ideji ! ne zezaj !

Prodaju se u Sloveniji,ovo je izgleda mafijaški posao ! niti može svako da ih kopa(ili bere) ,niti znaš gde da ih prodaš.A bez psa tragača ništa,a košta Boga oca.Ali vredi svaki evrić.

Pa šta me briga da li nekome može da se digne ili ne,nisu samo afrodizijak,mene to ne interesuje,nego zašto ne postoji legalno tržište ?
Ako ih već ima dosta na našim prostorima,zašto to nije prilika da dodjemo do nekih para?

Čak najbolji poznavaoci gljiva kriju gde je najveće nalazište ,šta je to,neka misterija ? zašto ?

Kada bi stranci znali,bar bi bile turističke atrakci :) šalim se.

treasure-map.jpg

Back