zasto menjas kanal, u nama postoji bezbroj licnosti a ne samo jedna...ne postoji nista sto vidimo ili osudjujemo a da to nismo mi, svako od nas je i svetlost i tama, i svetac i gresnik i u svima nama lezi svaka osobina poznata ludskom rodu.... ne moramo ih biti svesni ali te licnosti mogu da isplivaju bilo gde i bilo kada... ako ne priznamo to sebi, ne spoznamo svoju tamnu stranu i umesto da je potiskujemo i da se krijemo iza maski, ne pocnemo da je lecimo vremenom cemo postati najgori neprijatelji sami sebi i izblamiracemo se
....blam je stid zbog nekog aspekta nase licnosti koji se otrgao kontroli... od detinjstva nas uce da odbijamo i potiskujemo neke delove svoje licnosti umesto da se suocimo sa njima... govore nam_ne lazi, ne kradi, ne budi besan, sebican, pohlepa, ne budi ovakav, budi onakav... iako je vecina ovih poruka upucena u nameri da nam pomognu da se uklopimo i odrastemo mnogi poveruju da je njihova prava priroda nedostojna ljubavi, gresna, bezvredna, neprihvatljiva pa nesvesno steknu predstavu o sebi da su losi i da sa njima nesto nije u redu i pocinju da kreiraju maske kako niko to ne bi primetio .... iako nastaju kao odbrambeni mehanizam te maske se vremenom pretvore u nase tamnice... nije lako suociti se sa svojim demonima i pobediti ih... bez obzira koliko smo uspesni u kreiranju maski nase potisnuto ja uvek ispliva na povrsinu i izblamira nas... tako ljudi koji preziru ceo ljudski rod postaju lideri, patoloski lazovi se maskiraju pricama o casti i postenju, bezosecajni i nemarni postaju sarmeri.... zato je blam postao najprodavanija roba i zato su tako popularne parade blama, posebno na tv-u gde ljudi i svojim glasovima u nekim rialiti showima odlucuju ko se najvise izblamirao.... razmisljamo - ok i ja imam problema ali ovoliko los nisam...postajemo voajeri koji osete olaksanje dok gledaju druge kako se blamiraju, posebno ako se radi o uspesnim, bogatim, poznatim,onima od kojih se to ne ocekuje jer su nas naucili da cemo biti takvi samo ako sledimo pravila i uputstva - pop koga navataju da je pedofil, politicar koji laze, menadzer koji krade, javne licnosti ******, alkoholicari, narkomani, kockari, zastitnici ljudskih prava umesani u afere trgovine oruzjem....
.... razlupacu ovu tastaturu, 2 sata mi je trebalo da ovo napisem a ni smajli ne mogu da nadjem