covece, ce da me biju ameri... veruj mi da americke neprijateljie nazivaju mojim "rodjacima", licno putina zovu mojim rodjakom... sutra ako udjemo u rat, pa mene ce da hapse, kao japance za vreme ww2, nece tebe... pa i srbija je "neutralna"... ja bas mislim da sam maksimalno kritican - sve koji su protiv rata podrzah, tulsi gabard, keri lejk itd... pa i tramp je skrajnut samo zato sto nije lud da zapocinje ww3... sta ja jos treba da uradim da dokazem da sam ispravan? - ja jedini nisam ispranog mozga, veruj ili ne, tvoja stvar.
odgovorio sam ti, bar ja mislim da jesam.. sve ovo od bajdena je propast, ne kazem da nije i ranije... sa trampom smo imali sansu da glas razuma prevlada,a sada nisam optimista
Možda za tebe nije najbolje rešenje da vreme provodiš na srpskom forumu, gde te tvoji nekadašnji sunarodnici zbunjuju.
Na ovom forumu ima mnogo dijaspore i to ljudi koji već godinama žive u inostranstvu i njihova percepcija se promenila. Kada si stalno izložen tuđem uticaju, vremenom mu podlegneš. Dođeš i do zaključka da su neke stvari u tvojoj novoj sredini bolje od onoga odakle si potekao. Počneš da razumeš nešto što ranije nisi. Vremenom ti tvoja stara otadžbina deluje sve dalje i sve više strano. Tim pre što se naša dijaspora informiše preko naših blesavih i senzacionalističkih portala (koje, recimo, ja uopšte ne čitam) i stiče iskrivljenu i izvitoperenu sliku srpske realnosti.
Vama nije lako. Rođeni Amerikanac može slobodno da kritikuje svoju državu i njenu politiku, ali vi ste tamo ipak stranci (uprkos dokumentima, promenjenom imenu, znanju jezika) i ne možete sebi dopustiti istu slobodu koju imaju njihovi ljudi. Na kraju krajeva, ta država (kakva god da je) vas je prihvatila i pružila vam brojne mogućnosti i morate da osećate i zahvalnost prema njoj.
Kada dođeš na srpski forum i ovde sretneš Srbe koji žive u Srbiji i koji imaju sasvim drugačiju percepciju Amerike od tebe - to te samo zbunjuje. Mi stvari vidimo drugačije, a i na naš život utiču različite stvari.
Ako Amerika ne bude više kolonijalna sila, popustiće stravičan pritisak koji vrši na nas, a koji moramo trpeti nakon sveg zla koje su nam počinili. Odahnućemo i dobiti više samostalnosti u odlučivanju i saradnji sa drugima. Nećemo stalno živeti u strahu od njihove odmazde i pretnji. Biće nam bolje.
Ako Amerika ne bude više kolonijalna sila, vi koji živite u Americi ćete osetiti posledice u vidu pada standarda, goreg i nesigurnijeg života, itd. Vama će biti gore. Zato vi i jeste u takvoj konfuziji. Želeti zlo Americi vama znači želeti zlo samom sebi.
Možda bi za tebe najbolje bilo da prihvatiš da si ti sad Amerikanac, jeste srpskog porekla, ali ipak Amerikanac i da se tome prilagodiš. Tim pre ako ne nameravaš ovde da se vratiš. Pusti ti nas da mi brinemo svoju brigu, a ti uživaj u američkom snu dok traje.