Zasto je Srbija protiv Ibera,najekonomicnijeg taksi prevoza u svetu?

zemunski kej

Elita
Poruka
21.903
Imate aplikaciju Iber tj uber sa dve tacke iznad u,cita se Iber, Ukucate destinaciju npr, Zemun Robna kuca ,narodni muzej trg Slobode BGD. Izadje vam koliko je iber vozila blizu vase kuce ,za koliko minuta ce doci,koliko je put dugacak,kojom trasom se ide i na kraju koliko ce to da vas kosta, Imate 5 informacija pre nego sto ste i seli u automobil, Zasto to ne dozvoljavaju ovde? Mislim da se to ovde zove car go,

Imate aplikaciju Iber tj uber sa dve tacke iznad u,cita se Iber, Ukucate destinaciju npr, Zemun Robna kuca ,narodni muzej trg Slobode BGD. Izadje vam koliko je iber vozila blizu vase kuce ,za koliko minuta ce doci,koliko je put dugacak,kojom trasom se ide i na kraju koliko ce to da vas kosta, Imate 5 informacija pre nego sto ste i seli u automobil, Zasto to ne dozvoljavaju ovde? Mislim da se to ovde zove car go,

Лобији и синдикати раде своје, нама на штету.

Ja rentam u Beogradu autic za 13 evra dan. Kada sam u njemu. Sa aerodroma. Dakle, taxi od aerodroma do grada je 15 evra u dinarima, a nazad mozda i vise.

Treba se umeti snalaziti.

_nobody_

Na dan. Vidi imam kucu u Surcinu voznja u jednom pravcu do grada je od 1200 dinara pa navise ,nize nisam platio zadnjih 3 godine,Dnevna tarifa,

Na dan. Vidi imam kucu u Surcinu voznja u jednom pravcu do grada je od 1200 dinara pa navise ,nize nisam platio zadnjih 3 godine,Dnevna tarifa,

http://avaco.rs/

Evo promo cena. 3 dana Puntic 45 evra (15 evra na dan + PDV). Dakle, 20% PDV, 18 evra dan, na tri dana. 54 evra total. Ja dobijam autice jeftinije. Godinama rentam kod njih (kada sam u BGDu, obicno se skupi oko 60ak dana godisnje), pa kao VIP imam popust. ;)

_nobody_

Mozda zato sto smo inertna nacija sa cvrsto ukorenjenim interesnim grupama?

Svaka promena ovde nailazi na otpor, a svima bi koristio jeftiniji prevoz.

http://avaco.rs/

Evo promo cena. 3 dana Puntic 45 evra (15 evra na dan + PDV). Dakle, 20% PDV, 18 evra dan, na tri dana. 54 evra total. Ja dobijam autice jeftinije. Godinama rentam kod njih (kada sam u BGDu, obicno se skupi oko 60ak dana godisnje), pa kao VIP imam popust. ;)

_nobody_

9 maja mi dolazi familija iz Vankuvera, Vec su me pitali za rent a car, Nemam pojma o tome, ali ovo tvoje deluje prihvatljivije, Reci cu im .Ostaju mesec dana, Uglavnom Zemun i N,Bgd preko Save ne zivi niko iz familije.

bonesawAD2jpg.jpg

Valjda zato sto legalni taksisti moraju da izvade 1001 papir i plate namet drzavi.
Dok bi ovi vozili bez ikakvih nameta,dozvola,pravila,barem sam cuo da je tako,neko je objasnjavao na jutarnjem.
Da sam taksista prvi bi se pobunio,posto ispada da onaj ko postuje zakon ispada budala...

Ali Petre stvar je obrnuta Iber postuje zakon ,placa porez po km ima zabelezene sve voznje ,sve je sa PDVom,Sve namete koje trazi drzava placaju, Dok taksisti umeju da voze i bez ukljucivanja taksimetra, Ako ovi imaju 1001 papir ovi neka imaju 1002 .Ali nije to resenje,

9 maja mi dolazi familija iz Vankuvera, Vec su me pitali za rent a car, Nemam pojma o tome, ali ovo tvoje deluje prihvatljivije, Reci cu im .Ostaju mesec dana, Uglavnom Zemun i N,Bgd preko Save ne zivi niko iz familije.

11 evra dan, iznad 15 dana. za 30 dana 330 + 20%, 13x30 ~ 390 evra mesecno, Punto Classico (1.2 benzinac). Benzin vash. Jedini dodatni trosak. :ok:

http://avaco.rs/cenovnik/

I da, 200 evra depozit, vraca se u celosti po povratku rentala.

_nobody_

11 evra dan, iznad 15 dana. za 30 dana 330 + 20%, 13x30 ~ 390 evra mesecno, Punto Classico (1.2 benzinac). Benzin vash. Jedini dodatni trosak. :ok:

http://avaco.rs/cenovnik/

I da, 200 evra depozit, vraca se u celosti po povratku rentala.

_nobody_

Mislim da je to za njihove plate prihvatljivo, Uostalom koliko ih kosta avion .Par hiljada evra za njih troje,

Pa jeste ali cuo sam podatak da nije uspeo ni u Rusiji ni u Kini? Slican model vladavine i u Srbiji?

Пре пар година ,чини ми се 2015., користио сам га у Русији.У С Петербургу је свака вожња,без обзира на удаљеност,била 100 рубаља ,тада око 1.1€ ,што би се рекло џабе.И знам да се масовно користио.Не знам каква је ситуација данас.

Mi nemamo nista protiv, bune se taksisti.

Pa sta reci kada oni vec decenijama ne dozvoljavaju da se poveca broj taksi vozila!! Kao, ne mogu da rade/zarade u tom slucaju. Pazi logiku. Znaci treba svako zanimanje da ogranicnimo da bi ta bransa mogla da zaradjuje. Umesto da spuste cene i da taksira ko hoce (po pravilima i propisima, naravno) pa da se mnogo vise ljudi vozi taksijem, cime bi i oni vise zaradjivali (ali bi i mnogo vise radili) oni dignu cene i bune se da se ne dozvoli vise taksija u gradu.

Ista prica ovde.

A recimo za Moskvu znam da je pre 7-8 godina vazilo da samo dignes ruku, stane ti neko ko ima mesta i hoce, pitas gde ide i ako mu je usput poveze te, mislim da je bilo nesto tipa 200 rubalja. Nije legalno, ali se masovno koristi(lo). Ne znam da li to vazi i dalje. (znaci nije u pitanju nikakav taksi ni Iber ni nista slicno, prosto obicni vozaci prevoze zainteresovane ako idu na istu stranu za neku manju lovu).

Back