Zašto je SPC i kompletno pravoslavlje nemoćno pred Erdoganom?

Битно је да Србија није против Христа, а за околицу баш нас Бог нешто и неће питати зашто смо то дозволили...

Ми уместо у Бога да полажемо наду и тражимо савезништво, од нејаких људи очекујемо да ће да нам помогну у битци са сатаном и сатанистима НСП...
To si u pravu ali u Simvolu Vere pri kraju stoji: " Во једину свјатују соборнују и апостолскују Церков. "

To si u pravu ali u Simvolu Vere pri kraju stoji: " Во једину свјатују соборнују и апостолскују Церков. "
Екуменизам је еклисиолошка јерес (црквоборачка, аутомато-благодатачка), која напада учење о цркви, да је могуће да правиш компромис у поимању цркве и останеш црква, што је нонсенс.

Иначе, нису екуменисти изврнули православно схватње само о цркви већ и о благодати (тј. светости) тако да је то опасна хула на Духа Светога, зато нема млако против тога...

Очистиш црвку од трулих владика и попова, и остали опет могу да дишу како треба..

ДАНАС АЈА СОФИЈА СУТРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ! Турци преко Албанаца запретили Србима
Турци сматрају да је сасвим оправдано мачем ширити сопствену веру и културу, и да су плодови таквих освајања, агресија, геноцида сасвим легитимни.

Turska je velika zemlja,velika vojna sila. To sto je Predsednik G.Erdogan,opet vratio Aja Sofiji,njenu pravu namenu,tj.ponovo je Velika Dzamija,to je
epohalan cin za narod turske.Mislim da je svakom postenom coveku,lako da zakljuci,da je bolje da tako monumentalno zdanje,sluzi svom narodu
za molitve Alahu,nego da bude Muzej sa placenim ulaznicama.Neverovatno je drsko,da neke pravoslavne Crkve,zameraju jednom cestitom Predsedniku,
sto je omogucio svom velikom narodu,posle cetiri stotine i kusur godina,da ponovo klanjaju u svojoj velikoj velicanstvenoj Dzamiji !!!

ИПX
Izvinjavam se jer se u te pojmove ne razumem i nisam kompetentan , tako da ne mogu da dam licni stav dok ne bi video na papiru potpisano od glavnih sta jedni hoce i traze i na papiru potpisano sta drugi hoce i traze.
Onda bi imao nekakav stav .
Zato nemam komentar na cuo sam ovo ili ono
Mogu da dam komentar da odnos Drzave Kraljevine Jugoslavije prema nasoj Crkvi nije bio nimalo razuman za
vreme konkordat-ske krize , jer tu postoji dokument ko sta trazi.

Ако тако смирено наставиш да размишљаш о свом степену знања, заиста може доста да напредујеш, изненађен сам овим за форум крижарица несвојственом смиреном сагледавању својих моћи.

Бог те благословио брате, и нек ти да све добро што тражиш да нађеш.

Back