Зашто је пет српских родољуба обешено на Теразијама на данашњи дан ?

Seselj i njegovi Radikali sa bedzom i ovi danasnji bez bedza su tako dobro branili Srbe, da na onim teritorijama gde su ih oni branili danas ima vise Kineza nego Srba.

Tudjman je porterao oko 250.000 Srba iz Hrvatske, dok je Vucic za samo 7 godina svoje vladavine proterao vise od 400.000 Srba iz Srbije. Pa ti vidi ko je efektivniji. Ako dobije jos jedan mandat, u Srbiji vise nece biti Srba ni za pod jednu sljivu.

Ne laži! Da je Šešelj tada bio na vlasti srpska vojska bi odavno sredila Hrvate. Drzga stvar je to što se Šešelj promenio tokom godina, ali tada je bio drugačiji.

A to što je Tuđman uspeo da pretera toliko Srba bio je dogovor između njega i Miloševića.

Споразум је у Сремској Митровици наводно потписао Миле Будак, који је тада био у Италији и вратио се у Југославију тек 1936 године.Будак није уопште био у затвору у С.Митровици 1935 године, већ је од стране званичника Стојадиновићеве владе умољен да се врати у Југославију, где је слободно издавао проусташке новине све до пред почетак Другог светског рата 1940 године.

Обичан фалсификат.

Уплашен покушајем убиства, емигрирао је у Италију, где се придружио усташама и постао командат у усташком кампу за обуку. Почетком 1934. године је у Будак је у Берлину постао шеф усташког уреда и заједно са Бранимиром Јелићем је издавао недељних Независна хрватска држава. У мају исте године у издању Хрватског кола у САД му је објављена књига Хрватски народ у борби за самосталну и независну Хрватску државу. После убиства свог ривала Густава Перчеца, Павелић је себе прогласио за поглавника, а Будака за свог доглавника. После атентата на краља Александра, Италија је под међународним притиском интернирала већину усташа на Липарска острва, а Будак, сада већ други по важности члан покрета, је од почетка 1935. дошао на Липаре и као командант био задужен за тамошње логоре.

Verovatno je greška u godini, ali tokom boravka u zatvoru potpisan je taj sporazum.

Ne laži! Da je Šešelj tada bio na vlasti srpska vojska bi odavno sredila Hrvate. Drzga stvar je to što se Šešelj promenio tokom godina, ali tada je bio drugačiji.

A to što je Tuđman uspeo da pretera toliko Srba bio je dogovor između njega i Miloševića.
I tada i sada Seselj nije bio na vlasti, ali je bio u/uz vlasti.
Tako da ti argumenti ne piju vodu. Drugo Seselj je uvek pretio javnosti nekakvim tisucama "ljutih ( valjda pijanih ) Cetnika" koje bi on mogao u svakom momentu naoruzane da izvede na ulice.
Sta ga je sprecavalo da preuzme vlast? Nije valjda da su svi oni kontigenti "Thompson Sub Machine Gun" koristeni iskljucivo za slikanje?

I tada i sada Seselj nije bio na vlasti, ali je bio u/uz vlasti.
Tako da ti argumenti ne piju vodu. Drugo Seselj je uvek pretio javnosti nekakvim tisucama "ljutih ( valjda pijanih ) Cetnika" koje bi on mogao u svakom momentu naoruzane da izvede na ulice.
Sta ga je sprecavalo da preuzme vlast? Nije valjda da su svi oni kontigenti "Thompson Sub Machine Gun" koristeni iskljucivo za slikanje?

Šešelj je legalista nije bandit kao vi.

legalista iz kuhinje antisrpskog DB-a

Šešelj je u to vreme bio idealista i ja sam bio zato uz njega. Verovali smo u Veliku Srbiju. Danas Šešelj kakav je ja nikada ne bi bio uz njega. Ja sam ostao dosledan ideji Velika Srbija dok je Šešelj postao zagovornik da Srbija postane ruska vojna baza i ruska gubernija.

Šešelj je u to vreme bio idealista i ja sam bio zato uz njega. Verovali smo u Veliku Srbiju. Danas Šešelj kakav je ja nikada ne bi bio uz njega. Ja sam ostao dosledan ideji Velika Srbija dok je Šešelj postao zagovornik da Srbija postane ruska vojna baza i ruska gubernija.
uloga vojislava šešelja, bila je da minira i obesmisli...bilo kakav početak srpskog preporoda...da ismeje sve što ima predznak da je srpsko...bio je protiv stvaranja srpske vojske, imaš i snimak o tome, nastao u RSK...čak se i zajebava, on nije nikakav rusofil, već običan klovn...sam je izjavio, da ima ušteđevinu u američkim dolarima i da to čuva u američkim bankama

ha, ha...promenili se i aleksandar vučić, toma nikolić i ostali lopovi..uvek su to bila đubreta, koja žive na grbači srpskog naroda...pri tome, uvaljujući ga u tragedije

Жртве које смо поднели 1941-1945 године нису мале, али су се вишеструко исплатиле.Земља је ослобођена уз помоћ Црвене армије, након чега је уследила обнова и изградња система који је трајао неколико деценија, и у којем је српски народ доживео до тада невиђени привредни, социјални, културни и демографски препород.

У периоду од 1948-1991 године број Срба у Југославији се увећао са 6 и по милиона на 8 и по милиона, за читавих 2 милиона.Поред демографског напретка, уследио је и велики напредак на пољу просвете, културе, привреде, комуналне инфраструктуре.

Све је то почело у лето 1941 године.

Back