Ja nisam ljubitelj skadarlije, iako sam jedno vreme tamo stanovao odmah na pocetku skadarlije kod zenskice...
Jesam osetio taj duh skadarlije, nije da je neprijatan, narocito u donjem delu , gore su promoterke i elita, na pocetku ulice je predsednik stomatologa Srbije, sta reci vise, doduse hvaljen kao zubar..
Ali nije to skadarlija da ti mozes da se opustis i dobijes kvalitet hrane i ponude...nije to to....
Moras da znas Beograd da bi to mogao da odradis...
Cak nije ni carevina tamburica, jedno vreme mi je bila simpaticnija kafanica ili par kafanica, jos nisam nacisto jel jedna ili pet tamo kod kolarcevog zdanja u dvoristu , da me ubijes ne znam jel to jos postoji
BG je dinamican, i stvarno lep ali moras da znas bukvalno mnogo toga u duhu i vlasnicima beogradskih usluznih delatnosti..
Za strance je najbolje ove nase grebatorke kad se zakace za stranca i moze da ih ima za 10 20e, dobro svima...one se provode, navode i zavode, a nisu gold digerke nego onako , malo se provedu , animatorke...
Ima stranaca vodica pored Beogradjana koji znaju bolje i vise, ali stranci imaju slif da organizuju i lakse im je da naplate, ima tip turcin naplacuje 50 ili 60e 4h degustacionu turu po BG, i ne zale se, vodi ih na pekare, slasticare i na kraju i neka jela i meso i tako probaju sve pomalo i zadovoljni su , i meksikanac i spanac i argentinac jedan isto tako vode kao turisticki vodici po bg..
Imaju bolju ponudu od domacih vodica...ne znam tacno detalje zasto..