Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ама човече, војна крајина је створена касније, пре тога су Турци пустошили тадашњу средњовековну Хрватску уздуж и попреко, па за рнису 1526. победили на Мохачу, зар нису 1683. опсели Беч, зар нису после тога враћени ја југоистоку опет преко територија тадањше Хрватске, и добрим делом Србије?
Када се граница у 18. веку колико толико стабилизовала на Сави и Дунаву, Аустрија је почела са стварањем утврђеног пограничног појаса и насељавањем српског становништва у опустеле крајеве северно од Саве и Дунава...

Zar sam ja rekao nešto drugo? :dontunderstand:

Vojna krajina je napravljena kad su se Turci počeli povlačiti južno od Save!

I kasnije nije bilo nikakvih ozbiljnih bitaka protiv Turaka!

I sad ti reci sam, koliki je doprinos Vojne krajine u borbi protiv Turaka?

Koliko je tebi inteligencija slabija strana, jasno si pokazao u ovom postu !
To sto pored tebe prolazi, a da ti to nisi u stanju da primjetis, definise tvoju naivnost !
Medjutim tvoja drskost da tumacis pojave kojima nisi dorastao, svrstava te u
jeftinije **********ske propagatore !
Фениксе, знаш ли ти да треба гледати да не дођеш у ситацију да се треба дизати из пепела?
Знам да ти је је криво што су Хрвати бранили Вуковар како су га бранили, али шта је ту је, истину треба рећи и кад боли..

Фениксе, знаш ли ти да треба гледати да не дођеш у ситацију да се треба дизати из пепела?
Знам да ти је је криво што су Хрвати бранили Вуковар како су га бранили, али шта је ту је, истину треба рећи и кад боли..

Istina oko Vukovara ne treba da boli ni jednog Srbina !:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Tebe treba da boli tvoje neznanje :per::per::per::per::per::per::per::per:

Zato sto ti ne znas sustinu vukovarske podvale, jer to je ta "bitka" ?:per::per:

Poslednja izmena:
Zar sam ja rekao nešto drugo?

Vojna krajina je napravljena kad su se Turci počeli povlačiti južno od Save!

I kasnije nije bilo nikakvih ozbiljnih bitaka protiv Turaka!

I sad ti reci sam, koliki je doprinos Vojne krajine u borbi protiv Turaka?

Хбт, јел се ми разумемо?
Уопште ми није била поента да лицитирам око јуначких битака било кога (то су приче за малу децу), већ сам хтео да кажем да је територија средњовековне Хрватске била опустошена, а народ расељен, те да су ти крајеви касније попуњени људима из предела јужно и источно, који су се такође померали пред Турцима, а касније их је Аустрија и плански насељавала, а католика црква католичила.
Према томе, хтео сам да кажем да велики део данашањих Хрвата има српско порекло, било некоме драго или не...

Istina oko Vukovara ne treba da boli ni jednog Srbina !

Tebe treba da boli tvoje neznanje

Zato sto ti ne znas sustinu vukovarske podvale, jer to je ta "bitka" ?

Оно што мене боли је да неко ко малтене праћкама може да брани положаје са висова Велебита и Динаре капитулира за 7 дана, е то мене боли.

Хбт, јел се ми разумемо?
Уопште ми није била поента да лицитирам око јуначких битака било кога (то су приче за малу децу), већ сам хтео да кажем да је територија средњовековне Хрватске била опустошена, а народ расељен, те да су ти крајеви касније попуњени људима из предела јужно и источно, који су се такође померали пред Турцима, а касније их је Аустрија и плански насељавала, а католика црква католичила.
Према томе, хтео сам да кажем да велики део данашањих Хрвата има српско порекло, било некоме драго или не...

:hahaha: :hahaha: :hahaha:..hoćeš da kazeš MI smo evoluirali a Vi ostali na nivou...:whistling: :whistling: :whistling:...

Оно што мене боли је да неко ко малтене праћкама може да брани положаје са висова Велебита и Динаре капитулира за 7 дана, е то мене боли.

Idemo na daljnje skolovanje, mozda te i izljecim od ustasokomunizma !:per::per::per:

Pali, kapitulirali, pobjegli. kako god hoces, smo za jedan dan !
Nisi li nikad cuo za taktiku povlacenja, predaje cjelokupnog prostora neprijatelju, to ne lazi,
nikakvih 7 dana, 1dan je bio dovoljan !:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

У извесном смислу да, ви сте еволуирали пошто су вам римокатолички попови нежење кроз буљу ушприцали неке идеје којих се држите и дан данас...

jel ti znaš kad su na srpskom dvoru jeli sa viljuškama i nožem da su po evropskim jeli sa rukama

Idemo na daljnje skolovanje, mozda te i izljecim od ustasokomunizma !

Pali, kapitulirali, pobjegli. kako god hoces, smo za jedan dan !
Nisi li nikad cuo za taktiku povlacenja, predaje cjelokupnog prostora neprijatelju, to ne lazi,
nikakvih 7 dana, 1dan je bio dovoljan !

Аха, могуће да је то био и генијални маневар кретања на исток, како бисте непријатељу дошли иза леђа са запада, пошто је земља наравно округла..
Вероватно и твој ник има везе с тим, чим их изненадите слеђа, васкрснућете ко твој ник...

Postavio si ovu temu ocigledno je sa namjerama provokacije !
Treba tome dorasti momcicu, jer batina ima dva kraja !

evo ti drugi kraj : naravno pobjeci ces sa teme.

Istina oko Vukovara ne treba da boli ni jednog Srbina !

Tebe treba da boli tvoje neznanje

Zato sto ti ne znas sustinu vukovarske podvale, jer to je ta "bitka" ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back