Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve veze NATO ima sa nacionalnim identitetom, ratovima za srpstvo, i kada sam ja rekao da sam hipi-pacifista? Ko je protiv ratova za nekakve nacionalne identitete, taj je protiv ratova generalno?

Super ti je zakljucivanje.

Pa zbog cega ce neko da ratuje, ako ne zbog interesa svog naroda?

Sta je uzviseniji cilj - da ratujem da bi se u Avganistanu odrzali na vlasti heroinski bosovi ili da bi industrija oruzja imala od cega da zivi?

Mozda i bih, da sam Amerikanac, ali kao Srbin... :dontunderstand:

Nije u pitanju 15 stoljeće!!!

Hoćeš reći da u Istri i Dubrovniku nije živjelo večinsko hrvatsko stanovništvo...

Hoces reci da u Krajini nije zivelo vecinsko srpsko stanovnistvo .... Za Dubrovnik je diskutabilno,po meni oni nisu ni Hrvati ni Srbi vec jednostavno slovenizirani Vlasi...no to i nije tema....moja poenta je da su Srbi i istorijski gledano a i po nacionalnom sastavu imali pravo na autonomiju u SR Hrvatskoj..imali su je u vreme Habzburske monarhije a i cinili su vecinsko stanovnistvo (naravno ne 100%,al barem 70% na toj teritoriji,jer su prilicno proredjeni u ww2)

Krajina je pala, isključivo i samo zbog gluposti srpskih vlasti u Krajini.
Ni zbog čega drugog.

I mogla je da padne znatno ranije. Svakom iole dobrom generalu trebala bi sami jedna jedina divizija da slomije SVK i odbranu.

Hrvati su u stvari pokazivali ogromnu nesposobnost prilikom vodjenja operacija, trebalo im je 150,000 ljudi i masovno korišćenje artiljerije.

Jedan jedini skoncentrisani napad sa jednom jedinom divizijom bi slomio odbranu.
Da ne pričam koliko mladića iz Krajine je bilo po Srbiji, po beogradu i ladili yaya.
Civilne vlasti imbecilno nesposobne zatupavljene nekim idejama o nekakvim velikim četničkim podvizima, vojne vlast su bile obezglavljene i pod političkim diktatom raznih vojvoda i kvazi političara.

Sve me to podseća na sudbinu Momčila Djujića i njegovih.

prosecna starost boraca govori puno o spremnosti i zelji za odbranom---prosek godina oko 50...trecepozivci....
drugo ---cini mi se da je iz tih krajeva 45 otisla vecina koja je podrzavala partizane...oni sto su ostali su mrzeli komuniste...bili su vecina privrzenih idejama djica...zato nisu ni dozvoljavali skolovanim oficirima da preuzmu komandu nad jedinicama....kasnije je formiran samo vrh vojske od oficira JNA...nize komande su bile uzas zivi...subordinacija-kordinacija nezadovoljavajuca...samovolja...nedisciplina...crna berza...

Da nije možda pripadao Srbiji!!!!:hahaha:

То и јесте била моја поента колико хрватско толико и српско.
Али проблем код Хрвата јесте када се каже да тај део који, сложили смо се има(о је) исти број Хрвата и Срба, Срби сматрају својом територијом то је великосрпска идеологија а када то исто говоре Хрвати то је нормално и легитимно
То је лицемерје пар екселанс.

prosecna starost boraca govori puno o spremnosti i zelji za odbranom---prosek godina oko 50...trecepozivci....
drugo ---cini mi se da je iz tih krajeva 45 otisla vecina koja je podrzavala partizane...oni sto su ostali su mrzeli komuniste...bili su vecina privrzenih idejama djica...zato nisu ni dozvoljavali skolovanim oficirima da preuzmu komandu nad jedinicama....kasnije je formiran samo vrh vojske od oficira JNA...nize komande su bile uzas zivi...subordinacija-kordinacija nezadovoljavajuca...samovolja...nedisciplina...crna berza...

Da sasvim tačno.
Svi koje sam sretao su to pričali.
U stvari retko ko je želeo da priča o tome, samo su odmahivali glavama...
I još ne zaboravi koliko je front bio dubačak!? oko 500 km.
Za to ti trba dve armije a ne jedva jedna diviziaj koliko su mogli da sakupe.

Zato je bio plan o gerilskom ratu.
To je moglo da se održi, ali ne i nekakav frontalni sukob.
Nemojmo zaboraviti da je Hrvatska imala 6 miliona stanovnika a RSK oko 150,000

ma ljudi krajina je pala zbog vrhovnih vlasti u srbiji koji su postavili ludake na celo krajine ,pod 2,zato sto im nikod nije cilj bio da naprave drzavu krajinu ,pod 3 .pa ni srbija nije priznala krajinu ,kako ce neko drugi ....i opste je poznato sta je sloba rekao marticu ,tako da je tema istrosena ...:bye:

Ne. Vrh niej bio problem koliko sve ostalo.
Politikanstvo je bilo nemormalno- disciplina na nivou nule.
Trabunjali su o četnicima i slavili vojvodu Djujića a Slobu pljuvali da je *********- a od nejga im zavisio život.

Da sasvim tačno.

Svaka cast na SNS izvorima :hahaha::hahaha::hahaha: , to ti ostalo iz radikalskih arhiva,update :hahaha::hahaha::hahaha:

То и јесте била моја поента колико хрватско толико и српско.
Али проблем код Хрвата јесте када се каже да тај део који, сложили смо се има(о је) исти број Хрвата и Срба, Срби сматрају својом територијом то је великосрпска идеологија а када то исто говоре Хрвати то је нормално и легитимно
То је лицемерје пар екселанс.

Samo si zaboravio da nikakva srpska teritorija nikad nije postojala u ovim krajevima, dok je prostor Krajine Habzburška monarhija izdvojila iz hrvatske cjeline, koju je Hrvatska nakon prestanka turske opasnosti uspjela vratiti i integrirati natrag.

Dakle, nema govora o licemjerju, nego o povijesnoj pripadnosti tog prostora.

Ne. Vrh niej bio problem koliko sve ostalo.
Politikanstvo je bilo nemormalno- disciplina na nivou nule.
Trabunjali su o četnicima i slavili vojvodu Djujića a Slobu pljuvali da je *********- a od nejga im zavisio život.

ma ja vec vidim da ti slavis slobu i tita ...al sta da ti kazem ,svakako je sloba kriv prihvatali vi to ili ne ...Izdao nas je ,pogledaj i da hrvati se smeju kako nas je izdao ,a imas i dokumentarac

Samo si zaboravio da nikakva srpska teritorija nikad nije postojala u ovim krajevima, dok je prostor Krajine Habzburška monarhija izdvojila iz hrvatske cjeline, koju je Hrvatska nakon prestanka turske opasnosti uspjela vratiti i integrirati natrag.

Dakle, nema govora o licemjerju, nego o povijesnoj pripadnosti tog prostora.

Лицемерје пар екселанс...

Da sasvim tačno.

Kako sad 150.000, a priča se da je u koloni bilo 250.000 ljudi??? :think:

Ама какав народ човече, тенкови војске РСК су газили тракторе бежећи ка РС...
Ја не говорим о цивилима, говорим о војсци под оружјем, која се распала за 7 дана... Нити једна јединица није пружала дужи отпор, срамно...

Nije 7 dana, zasto LAZES, u danu je vojska napustila polozaje !

Vidim imas i potrebu da povecavas duzinu odbrane, zasto ?

ma ja vec vidim da ti slavis slobu i tita ...al sta da ti kazem ,svakako je sloba kriv prihvatali vi to ili ne ...Izdao nas je ,pogledaj i da hrvati se smeju kako nas je izdao ,a imas i dokumentarac

Ma svi su vas izdali, uvek izdaja, uvek neka svetska zavera- ali nikako da ste sami krivi za nešto.

A na kraju- što bi vas Sloba pomogao?
Kenyali ste o Srpstvu, krali, krijumčarili, i onda očekivali da neki Janoš ode da ostavi glavu na Dinari!?

Ni jedan predlog o odbrani RSK nije prihvatila. Megalomanija, korupcija i neposotojanje discipline su uništile RSK.
Nikakva "Oluja" tamo nije bila potrebna. Jenda jedina divizija bi slomila RSK.

ako nije kriva vlast ,zasto nismo mogli da koristimo artiljeriju ,zasto rakete nisu mogle da budu ispaljene ,cak je i preceno kada su ovi nasi hteli da ih iskoriste ,rekli su ako vi gadjate njih mi cemo vas ...toliko o tome da je vlast bila prosrpska ..tema smara ,odoh:bye:

Šta da gadjaš raketama!?
jeli imaš imalo ideje kako se vode operacije na frontu!?
Artiljerija nikad ništa ne rešava- nego pešadija- a Srbi je- nisu imali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back