Zašto je Nikola Tesla gotovo izbačen iz knjiga?

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
79.600
Njegove hrabre izjave koje se nisu uklapale u njegovo vreme, niti su se uklapale u vojne zahteve, niti su se uklapale u bankarsku konstrukciju civilizacije...
Opsednutost vanzemaljcima, letećim tanjirima ali i tvrdnjama da mu ideje za pronalaske zapravo dolaze iz "centra u svemiru" a da je njegov mozak "samo receptor koji može da pročita ali ne i da pristupi toj bazi znanja" učinilo je mnoge nesigurnim kako zapravo sve ovo funkcioniše.
Daleko od crkvenih i bankarskih modela koji se serviraju običnom svetu...

Njegove hrabre izjave koje se nisu uklapale u njegovo vreme, niti su se uklapale u vojne zahteve, niti su se uklapale u bankarsku konstrukciju civilizacije...
Opsednutost vanzemaljcima, letećim tanjirima ali i tvrdnjama da mu ideje za pronalaske zapravo dolaze iz "centra u svemiru" a da je njegov mozak "samo receptor koji može da pročita ali ne i da pristupi toj bazi znanja" učinilo je mnoge nesigurnim kako zapravo sve ovo funkcioniše.

' Зато што сам то тражио'

Томас Едисон

On jednostavno nije prijao celoj toj pojavi američkog sistema, niti je voleo da se gura gde mu nije mesto. On je samo radio i gledao kako drugi kradu i uzimaju zasluge za njegova otkrića. Zvuči mi kao da je to totalno u skladu čoveka koji je svoj odnos prema majci i Pravoslavlju gledao kroz prikaz golubice i broja tri, što su amerikanci i njihovi mediji uvrstili u nekakav uvrnuti seksualni manifest i podlo mu nakačili ekscentrizam kao sinonimnu crtu karaktera.

Radio je stvari koje su drugima bile nemoguće.

Ipak, u poslednje vreme, a pogotovo na internetu kao i kod većine mladih umova Nikola Tesla je IZUZETNO popularan i cenjen kao jedan od najvećih, ako ne i najveći izumitelj 20og veka!

Oni koji se razumeju u čitav taj proces sa sigurnošću znaju da je njegov doprinos svetu bio ogroman i nedovoljno cenjen, što deluje poražavajuće i tera čoveka da se zapita koliko li je samo takvih umova sada prisutno među nama koje su drugi kinjili ili koji ne mogu da zaista dođu do izražaja zbog ovog ili onog simbola statusa ili novca koji je potreban da bi se bilo šta postiglo u društvu.

Sebe smo unazadili idoveli u stanje konstantnog hendikepa jer mlade umove oblikujemo već od malih nogu da budu praktično robovi društa u kom samo nekolicina uspeva da dođe do izražaja jer poseduje onu vrstu kvaliteta koji se najviše potšuju u društvu, dok sve druge odbacujemo k'o da su pileća kost. To zna biti tužno, ali takve stvari znaju da poraze.

Mentalitet ljudi, kolektivan, je teško izopačen.

' Нема њега .. нема нас ... межутим то о чему смо писали није нестало'

Маркс и Енгелс

Dokle god "Kurir", " Alo" i "Informer" budu objavljivali naučne radove Jelene Karleuše po naslovnim stranama (onaj fudbaler se razveo) a radove Nikole Tesle objašnjavali nemuštim superlativima (jer ni oni ne znaju šta je Džoni radio zapravo) ovom narodu neće biti boljitka.

Menadžer kvaliteta SNS sendviča za veće mitinge

Isti problem kao sa svim ljudima koji ne podilaze mediokritetima, a njih tako zabole uvo za misljenje malih ljudi....
Medjutim, problem je sto u Srbiji nije u vecoj meri zastupljen u udzbenicima i naucnim radovima....Problem je i sto tek kada drugi pocnu da pisu o nekom Srbinu....Neka Srbija se seti da taj postoji....jer mali srpcici iskljucivo sluze da kopiraju svapska i engleska naucna dostignuca...tacnije u srbiji su uvek glupi na vlasti....jer tako glupi najbolje sluze gospodaru...

Iako su mu mnogi u svetu,ne samo u Americi pozavideli na njegovom umu,ali Tomas Edison i njegovi sledbenici nisu hteli da dozvole da jedan covek iz nepoznate drzave,zna vise od njega i moze mnogo vise da pomogne svetu,svojim umom,a plus nije mari za nikakvo bogatstvo,vec sam da ima novca za svoja istrazivanja.Pojavljivace se Tesla kao i dosad,pomalo u knjigama,ali ce ga biti zauvek.

Stojkov Menidjer
"... упитали сте се како смо ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, ушли у Просветљење. Ваша запитаност је разумљива, јер смо ми били — и даље смо, познати као врхунски научник на пољу електро-техничких наука, док о духовности и процесу Просветљења нисмо ништа публиковали у јавности. То је пре свега из разлога што у време када смо ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, живели у Сједињеним Америчким Државама јавно мнење није било спремно за такву врсту информација. Када кажемо «за такву врсту информација», то се пре свега односи на нас који смо имали велики углед као врсни научник и проналазач на пољу електро-техничких наука.

Стога би објављивање информација о нашим духовним искуствима у то време — време када наука још није била пустила дубоке корене на тлу Сједињених Америчких Држава, било контрапродуктивно, односно произвело би одређену — можда и катастрофалну, штету нашим напорима да научним проналасцима побољшамо услове живота и рада свих становника планете Земље.

Из тог разлога ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина, прећутали смо наша духовна искуства која су била веома обимна и богата — да се тако изразимо. То свакако не значи да смо ми тиме нешто сакрили од вас — Деце Земље, јер је у питању наш лични духовни развој у који друге особе немају никаквог права да се мешају. Свака особа која ходи путем духовног развоја, представља зачетак новог Универзума са чијим креирањем ће почети када досегне стање свести познато под називом Нирвана. До тада, док га не досегне, она спонтано креира основе на којима ће се заснивати Универзум који ће бити створен од њених енергија-свести.

То даље значи да ми — Никола Тесла рођени у телу једног Србина и поред жеље да помогнемо Деци Земље у духовном развоју, у том тренутку нашег живота и развоја дали смо предност нашим научним проналасцима, сматрајући да ће они успети да на један квалитетнији и обимнији начин унапреде квалитет живота све Деце Земље, него што бисмо то успели са објављивањем наших духовних искустава. Разлог за овакву нашу одлуку јесте веома низак ниво свести људске врсте у тренутку, тј. времену када смо ту одлуку донели..."

"Једног дана док сам лутао по планини потражио сам склониште од олује која је наилазила. Небо је било прекривено тамним облацима, али киша никако да падне, док изненада није севнула муња, а неколико тренутака касније настао потоп. Овај призор ме је подстакао на размишљање. Било је очигледно да су ове две појаве тесно повезане као узрок и последица. После мало размишљања, закључио сам да је електрична енергија која је изазвала толико проливање воде, била незнатна, док је муња одиграла улогу неке врсте осетљивог окидача. То је била дивна могућност за подвиг. Кад бисмо могли да произведемо електричне ефекте потребног квалитета, читава планета и услови живота на њој могли би да се промене. Сунце подиже воду из Океана, а ветрови је носе до далеких крајева где остаје у стању изузетно деликатне равнотеже. Да је у нашој моћи да је пореметимо кад год и где год пожелимо, ову снажну бујицу, неопходну за живот могли бисмо да контролишемо својом вољом. Могли бисмо да наводњавамо пустиње, да стварамо језера и реке и да добијамо покретачку снагу воде у неограниченим количинама. Ово би био најделотворнији начин да се Сунце искористи за потребе човека. Остварење овога зависи од наше могућности да развијемо електричне силе исте као и у природи. Такав подухват се чинио безнадежним, али ја сам се одлучио да покушам и одмах по повратку у Сједињене Државе у лето 1892. године отпочео сам рад који се чинио још привлачнијим, пошто су уређаји истог типа били потребни за успешан бежични пренос енергије.
Прве задовољавајуће резултате добио сам у пролеће наредне године када сам помоћу свог калема остварио напон од око милион волти. То није било много у поређењу са данашњим могућностима али се тада сматрало подвигом. Стално сам напредовао у овом послу, све док 1895. године ватра није уништила моју лабораторију, што може да се закључи из чланка Мартина (Т. С. Martin), објављеног у априлском броју часописа ”Century Magazine”. Ова велика невоља уназадила ме је у многочему и готово целе те године морао сам да се посветим планирању и реконструкцији. Ипак сам се вратио задатку чим су околности то допустиле. Мада сам знао да би се већа електромоторна сила постигла апаратом већих димензија, интуитивно сам осећао да се то може постићи одговарајућим пројектовањем релативно малог и компактног трансформатора. Док сам вршио испитивања са секундаром у облику равне спирале, као што је приказано у мојим патентима, изненадило ме је одсуство стримера и недуго потом открио сам да је то због облика и међусобног положаја намотаја спирале. Користећи се овим запажањем, одлучио сам да употребим високонапонске проводнике са калемом великог пречника а довољно раздвојеним да би расподељена капацитивност била мала, чиме се у исти мах спречава велика концентрација набоја у било којој тачки. Применом овог принципа успео сам да остварим напоне од четири милиона волти, а то је било близу горње границе коју сам могао да остварим у својој новој лабораторији у улици Хјустон, где сам остварио варнице дужине 16 стопа. Фотографија овог предајника појавила се у часопису ”Elektrical Review” новембра 1898. године. Да бих могао даље да напредујем у овом правцу, морао сам да изађем из лабораторије и пошто сам окончао припреме за подизање станице за бежично емитовање, отпутовао сам у пролеће 1899. године у Колорадо, где сам се задржао дужe од годину дана. Ту сам постигао друга побољшања и усавршавања што ми је омогућило добијање струја било ког напона. Они које то занима могу наћи неке податке о експериментима које сам тамо изводио у мом чланку Проблем повећања људске енергије објављеном 1900. године у јунском броју часописа ”Century Magazine”, на који сам се већ раније позивао. Уредник часописа ”Elektrical Experimenter” ме је замолио да будем сасвим јасан у објашњавању, тако да и моји млади пријатељи међу читаоцима часописа могу јасно да схвате и конструкцију и рад ”високонапонског предајника”, као и његову намену. Према томе, као прво, то је резонатни трансформатор са секундаром чији је сваки део под високим напоном, има велику површину и намотаје распоређене у простору дуж идеалне цилиндричне површине великог полупречника кривине, и на одговарајућем међусобном растојању што обезбеђује свуда малу површинску густину струје, тако да не долази до пробоја чак и када је проводник без изолације. Он може да ради на било којој фреквенцији од неколико до много хиљада циклуса у секунди и може се користити за генерисање јаких струја и умерених напона. Максимални напон зависи првенствено од кривине површина на којима су распоређена електрична оптерећења и димензије ових површина. Ослањајући се на своје претходно искуство сматрам да је савршено могућно произвести чак и сто милиона волти. С друге стране, у антени се могу добити струје од више хиљада ампера. За остваривање таквог циља потребан је уређај доиста скромних димензија. Теоријски, довољно је имати калем од 90 стопа у пречнику да би се развила електромоторна сила те величине, док за производњу антенских струја између 2000 и 4000 ампера на уобичајеним фреквенцијама уређај не треба да буде већи од 30 стопа у пречнику. Прецизније речено, енергија радијације у виду Херцових (Gustav Hertz) таласа у том бежичном предајнику представља сасвим занемарљиву компоненту у односу на укупну енергију, због чега је фактор пригушења врло мали и велика количина електрицитета се акумулира у издигнутом капацитивном терминалу. Такво коло може се побуђивати импулсима било које врсте, чак и ниске фреквенције, и оно ће производити синусоидалне непригушене осцилације слично као и алтернатори.
У најширем смислу речи, то је резонантни трансформатор, који је осим тога што располаже поменутим својствима, тачно одмерен како би се прилагодио Земљиној кугли и њеним константама и специфичностима. Захваљујући таквом обликовању, он врши бежични пренос енергије изванредно ефикасно и делотворно. Уз то растојање нема значаја јер се интензитет пренетог импулса не смањује. Чак је могуће повећање деловања са удаљењем од емисионе станице, што је у складу са егзактним математичким законом."
http://www.teslinavizijainterneta.rs/download/Moji-izumi_Nikola-Tesla.pdf

Klasika

Scalar Energy
Tesla's name for this new type of energy was "Scalar Energy" or "Zero-Point ..... cloud-seeding, weather weaponization, solar obscuration, climate change.

502 Bad Gateway
f.png

ERROR 403 - FORBIDDEN

Neverovatno, zasto ne pisu novine o ovome https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=11&dd=16&nav_id=1618077
Beograd -- Izgradnja tornja i naselja "Nikola Tesla" na planini Rtanj u fazi je projektovanja, a početak gradnje se očekuje na proleće.
Projekat će realizovati ruski Institut za fiziku i tehnologiju i Međunarodni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle.
"Kupili smo pet hektara zemlje i nadamo se uskoro svim dozvolama, kako bi počeli na proleće gradnju", kaže direktorka centra Milka Kresoja.
Toranj će biti izgrađen na uzvišenju i tu će ruski naučnici vršiti eksperimente onako kako je Tesla radio.
4912466015dd010ea5acde294092519_w640.jpg

Овом методом сваки се полупроводник у арсеналу америчких система наоружања може учинити потпуно бескорисним променом квантно механичких параметара електронике. То значи да би један руски даљински утицај могао да целокупној америчкој ратној машини учини толико скупим металним отпадом. Амерички даљински утицаји сада се рутински имплантирају и због тога их узнемиравају или чак полуде у присуству торзијских поља; што значи да ће Руси имати мало ефикасних противника у овом новом облику ратних дејстава. http://www.rexresearch.com/torsion/torsion7.htm

Dramatičan stepen ekološke katastrofe, te neodgovarajući medicinski tretmani,ozbiljno dovode u pitanje svrsishodnost i delotvornost vladajuće paradigme. Globalna povezanost putem elektronskih tehnologija, vrlinom demokratičnosti samog medija, omogućava lak pristup informacijama širokog spektra. Tako se ljudi XXI veka susreću sa drevnim metodama lečenja, i spiritualno-energetskim aspektima psiho-habitualnog kontinuuma. Otuda progrediraju razne alternativne metode i diskursi, od reiki tehnike, preko bioenergetskih tretmana, do rekonekcije.
Nećemo se previše baviti mnoštvom novih mogućnosti koje se danas rađaju, već ćemo se vratiti fenomenu životne sile, i njenom pozicioniranju u polju ’informatičke revolucije’. http://kpv.rs/?p=2210

Back