Zasto je muskima sve vise biti u braku biti otac forma bez sustine?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.470
Potpisu se kod maticara da drugi vide kako su se potpisali i eto "uspeli" .
Naprave decu da pokazu drugima kako "oni to mogu" .

Beze od sustine potpisa (onaj deo bicu tu u dobru i zlu sto se cita),beze od sustine ocinstva (nema ih kada zaista trebaju ali pred svetom pokazuju kako su "divni ocevi" ) .

Naprave laznu sliku sebe pred svetom da se prica kako su eto "uspeli" (fina zena,fina deca) a oni apsolutno nisu sposobni da se zaista posvete tome ili ih ne zanima - u sustini nisu tu ali se predstavljaju ljudima kao da jesu,uvek.

Zasto ljudi nalaze zadovoljstvo u laganju drugih kako su oni sjajni?

Pa jel ti draze da te vole nego da te mrze,dal ti je draze da misle o tebi lepo makar ti to ne zasluzio ili ne.Svi ljudi imaju makar podsvesnu zelju da se prikazu boljima nego sto jesu jer svi zele da budu prihvaceni.E sad..forma bez sustine u braku dolazi i kod muskaraca i kod zena samo sto se to kod zena teze primeti jer one htele ne htele budu sa decom vise,jer dete je fizicki zavisno od majke.A i drustvo je takvo da se od majki odnosno zena ocekuje da budu sa decom dok muskarci borave van kuce cesce.Ali to ne znaci da i te zene ispunjavaju sustinu a ne formu.Ljudi ulaze u brak da bi ispunili ocekivanja drustva familije itd.Ulaze nespremni i odatle sve krece.Oba pola.

Beze od sustine potpisa (onaj deo bicu tu u dobru i zlu sto se cita),beze od sustine ocinstva (nema ih kada zaista trebaju ali pred svetom pokazuju kako su "divni ocevi" ) .

Naprave laznu sliku sebe pred svetom da se prica kako su eto "uspeli" (fina zena,fina deca) a oni apsolutno nisu sposobni da se zaista posvete tome ili ih ne zanima - u sustini nisu tu ali se predstavljaju ljudima kao da jesu,uvek.

To bi morao takav profil muškarca da ti odgovori, pretpostavljam da bi bilo najmerodavnije.
Ne msm da treba generalizovati muški rod i žigosati ovakvom temom, zarad nekih kretena koji to jesu. Takve teme opstaju na pdf-u muškadija, gde je hit pljuvanje po ženskom rodu i etiketiranje u tako nekom globalnom fazonu.

To bi morao takav profil muškarca da ti odgovori, pretpostavljam da bi bilo najmerodavnije.
Ne msm da treba generalizovati muški rod i žigosati ovakvom temom, zarad nekih kretena koji to jesu. Takve teme opstaju na pdf-u muškadija, gde je hit pljuvanje po ženskom rodu i etiketiranje u tako nekom globalnom fazonu.

Netacno.

Znam mnostvo takvih oceva,muzeva kojima je bitno da okolina vidi kako su oni "divni ocevi,divni muzevi" a privatno su totalno nezainteresovani za oba.

Ako dodje do razvoda,kad dodje velika vecina je na strani njih i zene su u veoma velikom problemu jer stalno nailaze na napade sa svih strana "sta uradi divnom coveku" .

On nije divan ali se tako predstavljao i svi ga takvim smatraju.

Samo jedan primer je kod mene na poslu zena dolazila sa decom i muzem jer je on ginuo da ostavi utisak "sjajnog partnera i oca" - ostanemo tu,ja radim,on jede,pije,deca gledaju ne da ne nudi vec ne da jer to je njegovo.

Netacno.

Znam mnostvo takvih oceva,muzeva kojima je bitno da okolina vidi kako su oni "divni ocevi,divni muzevi" a privatno su totalno nezainteresovani za oba.

Ako dodje do razvoda,kad dodje velika vecina je na strani njih i zene su u veoma velikom problemu jer stalno nailaze na napade sa svih strana "sta uradi divnom coveku" .

On nije divan ali se tako predstavljao i svi ga takvim smatraju.

Samo jedan primer je kod mene na poslu zena dolazila sa decom i muzem jer je on ginuo da ostavi utisak "sjajnog partnera i oca" - ostanemo tu,ja radim,on jede,pije,deca gledaju ne da ne nudi vec ne da jer to je njegovo.

Znamo svi mnogo takvih likova, ali to nije razlog da tvrdimo da je svaki takav.

Vrlo jednostavno, rec je o braku radi forme bez ljubavi, emocija a takvi brakovi su najcesci kod nas. Dvoje se i ne vole, usli su u brak jer nisu imali nekog izbora, brak ciji je cilj samo da se radi forme i drustva oformi porodica je ubedljivo najgori.

Da li bi mogao ovo boldovano da mi pojasniš? Gde to dvoje ljudi živi? Koje pleme je u pitanju?

Da li bi mogao ovo boldovano da mi pojasniš? Gde to dvoje ljudi živi? Koje pleme je u pitanju?

Vrlo jednostavno, nisu imali izbor kada je u pitanju partner, vecina ljudi nema velikih mogucnosti niti opcija a mnogi zbog pritiska okoline ili im je to licni motiv da oforme porodicu i imaju decu, izmedju loseg izbora i samovanja izaberu prvo i naravno da ce tu biti posledica.
U Srbiji i dalje oformiti porodicu za mnoge predstavlja imperativ i pritisak drustva nije mali .

Vrlo jednostavno, nisu imali izbor kada je u pitanju partner, vecina ljudi nema velikih mogucnosti niti opcija a mnogi zbog pritiska okoline ili im je to licni motiv da oforme porodicu i imaju decu, izmedju loseg izbora i samovanja izaberu prvo i naravno da ce tu biti posledica.

Meni je otužno razmatrati brak u takvom kontekstu, zaista...kakav god epilog tog braka bio.
I pojedinca prvenstveno, koji sebi sopstvene postupke i odluke pravda takvim načelima.
Onda je zaista sreća kada se dva takva jadnika ,,sretnu".

Znamo svi mnogo takvih likova, ali to nije razlog da tvrdimo da je svaki takav.

To i ne tvrdim nigde niti sam napisala niti sam osoba koja generalizuje.
Sve je vise tih koji sve na zenu svale a oni se predstave sebe kao sjajne i uzivaju u tome sto ih ljudi hvale.

Treba dete do Hitne - zovi taksi,vodi ga ako se ne javljaju.
Treba u skolu -idi ti zeno.
Trebaju pare - uzmi,ne zovi zbog besmislica.
Lik koji nije prisutan osim kada su pohvale u pitanju i to da se on prikaze kao uspesan .

Treba na proslavu detetovog uspeha - idemo zajedno,da ljudi da vide.
Dodela diploma - odmah ima vremena,idu zajedno da pokaze kako je eto on sjajan cale.
Familija na okupu,proslava - naravno idu svi.

Sve je vise tih koji sve na zenu svale a oni se predstave sebe kao sjajne i uzivaju u tome sto ih ljudi hvale.

Lik koji nije prisutan osim kada su pohvale u pitanju i to da se on prikaze kao uspesan .

Dodela diploma - odmah ima vremena,idu zajedno da pokaze kako je eto on sjajan cale.

To može biti stav muškarca, ali nije moguće da se realizuje ako ne postoje potvrdni odgovori i te žene s druge strane. Očigledno da je onda to i izbor žene: imaću muža na papiru, bolje takav nego nikakav.
Jad i beda.

To je zbog fasade, spolja treba prikazati skladnu i uspesnu porodicu koja to zapravo nije. Brakovi se u Srbiji najredje sklapaju iz ljubavi, najcesce radi forme potom sledi interes, brak iz interesa ima jaci stepen kohezije u startu nego radi forme jer interes odrzava partnere + imaju i porodicu ali onga trenutka kada interes nestane onda pucaju i to se cesto desava.

To je zbog fasade, spolja treba prikazati skladnu i uspesnu porodicu koja to zapravo nije. Brakovi se u Srbiji najredje sklapaju iz ljubavi, najcesce radi forme potom sledi interes, brak iz interesa ima jaci stepen kohezije u startu nego radi forme jer interes odrzava partnere + imaju i porodicu ali onga trenutka kada interes nestane onda pucaju i to se cesto desava.

Koliko god pričali da je popularan brak iz interesa danas u Srbiji, nemojte zanemariti činjenicu da su ustvari brakovi iz prethodnih vekova i veka (u koje se svi kunu i pominju babe, dede, prababe, askurđele, bele pčele i njhove vajne brakove...) ustvari bio jedina varijanta braka skoro. I opstajao je, naravno, jer žena nije imala mogućnost izbora u tim vremenima u smislu odluke da li zajednica treba da opstane. Ako uzmemo u obzir da oboje mladih ljudi ( a češeće velika razlika u godinama) nisu imali ni mogućnost izbora, jer su roditelji odlučivali umesto njih zbog interesnih sfera, onda je jasno da su u prethodnim vremenima brakovi uglavnom nastajali i opstajali kao proizvod bolesnog društva.
Ne znači da društvo danas nije bolesno, ali pojedinac ima mogućnost odluke. Ako neko odluči da se proda, to je stvar ličnog izbora ili patologije, a ne porodice (izuzećemo slučajeve gde neke porodice i dan danas imaju uticaj na odluke sopstvenih potomaka, što doduše nije egzotika, ali je jadno i mnogo ređe nego ranije).

Pa jel ti draze da te vole nego da te mrze,dal ti je draze da misle o tebi lepo makar ti to ne zasluzio ili ne.Svi ljudi imaju makar podsvesnu zelju da se prikazu boljima nego sto jesu jer svi zele da budu prihvaceni.E sad..forma bez sustine u braku dolazi i kod muskaraca i kod zena samo sto se to kod zena teze primeti jer one htele ne htele budu sa decom vise,jer dete je fizicki zavisno od majke.A i drustvo je takvo da se od majki odnosno zena ocekuje da budu sa decom dok muskarci borave van kuce cesce.Ali to ne znaci da i te zene ispunjavaju sustinu a ne formu.Ljudi ulaze u brak da bi ispunili ocekivanja drustva familije itd.Ulaze nespremni i odatle sve krece.Oba pola.

:amen:Eto objasni ti devojka moze lok,dok nije stigla pobuna sa muskog pdfa kako su zene #*&*#*#!:lol:

- - - - - - - - - -

Ево данас на Ади, све мушкарци у води са децом, уче их да пливају, забављају се...

Udri eko:lol:

- - - - - - - - - -

Jeste. Ljudi su tamo veseli i opusteni, u vodi plivaju delfini.

:lol:

opet si spavala bosa ?

Back