Zašto je letovanje na istom mestu svake godine najbolja odluka

Na svetu postoji toliko dobrih mesta za letovanje da je šteta negde ići dva puta.

Pa sad naravno da ima, jedna je bila 3 sedmice u koreji
Pitam je kako je bilo kaže bila jednom i nikad više sem sto se za male pare na svakom ćošku možeš botoksirati, ostala sam gladna mislila sam da tamo ima voća i povrća u izobilju medjutim nema , hrana grozna smrsala sam 3 kg

Eto

Letovanje na istom mestu možda zvuči dosadno, ali nauka i iskustvo pokazuju suprotno: to je jedan od najzdravijih i najopuštajućih načina da provedete godišnji odmor. Evo zašto bi trebalo da razmislite o tome da svake godine idete na isto mesto – možda čak i u isti apartman, hotel ili kuću.

1. Manje stresa – više odmora

Poznata destinacija znači manje planiranja i manje iznenađenja. Znaš gde ideš, šta te čeka i kako da se najbrže opustiš. Manje stresa znači bolji odmor.

2. Emocionalna veza sa mestom (Place Attachment)

Ponavljani boravci na istom mestu stvaraju osećaj pripadnosti i sigurnosti. To pozitivno utiče na mentalno zdravlje i stvara lepe uspomene koje traju.

3. Više pažnje, manje napora

Kada ne moraš da se snalaziš u nepoznatom okruženju, možeš da se fokusiraš na sadašnji trenutak. A to je suština pravog odmora.

4. Lakša organizacija putovanja

Bez stresa oko rezervacija, bez razočaranja zbog loših recenzija. Znaš šta voliš i znaš šta funkcioniše. Planiranje postaje rutina, a ne napor.

5. Efikasnije trošenje novca

Znaš gde su najbolje cene, izbegavaš turističke zamke i precizno planiraš budžet. Odmor bez finansijskih iznenađenja.

6. Prijateljstva i lokalne veze

Redovni dolasci omogućavaju da stekneš poznanstva sa lokalnim stanovništvom i drugim gostima. To stvara osećaj zajednice i topline.

7. Porodične tradicije

Isto mesto svake godine znači i stvaranje porodičnih rituala: ista pesma u kolima, ista pasta prvog dana, ista stanica za pauzu na povratku. To su uspomene koje se prenose generacijama.

8. Lični razvoj i samoposmatranje​

Vraćanje na isto mesto omogućava da pratiš sopstveni razvoj kroz godine. Mesto postaje ogledalo tvoje lične priče.

Da pi volite da letujete na istom mestu ? Ili da li imate tako destinaciju gde se rado vracate ?

Pogledajte prilog 1751805
То је много добра одлука. Моја породица тако летује годинама у истом месту и у истом хотелу са истим пријатељима.
Додатак на твоје одличне разлоге:
9. Предност у избору апартмана:
- власници хотела нас лично познају, знају име сваког од нас, као што нас познаје власник туристичке агенције преко које идемо годинама у исти хотел, па нам увек, чим добије од власника хотела број и врсту апартмана прво нас позове да бирамо. Немам бојазан да ће ми неко "увалити" неки апартман са погледом на базенски wc, магацин од кухиње....
10. Паркинг место:
- увек нас чека паркинг место у кругу хотела, не испред хотела. Не морам да се сналазим по тесним улицама да паркирам или да тражим место на неком јавном паркингу удаљеном 2 дана јахања. 2023 радили су на сређивању паркинга унутар хотела и нису стигли да га среде до сезоне, власница хотела нашла ми је паркинг место буквално преко пута хотела са гаражом и капијом и дала ми кључ и од гараже и од капије те куће и није ништа наплатила. Можемо било где колима а да се не секирам где ћу да паркирам после.
11. Увек имамо добро место у бару поред хотелског базена:
- када се вратимо са плаже, било да смо ишли колима било да смо користили њихову, на туширање, спавање и после у бар. Чека нас одлично место за обе породице (летујемо са истим пријатељима, у истом месту у истом хотелу годинама). Ту наручујемо храну и пиће у поприличним количинама па нам се од 2022 године дешава да на крају летовања дођемо само код газдарице са издатим рачунима и платимо све одједном. Не морамо да носимо новчаник и паре са собом када наручујемо храну у базенском бару или хотелском ресторану.
12. Предност познанства са власницима хотела:
- клинац је, пре неколико година, добио бронхоопструкцију, како немам појма, и имао проблема са бронхијама и приликом дисања, ништа страшно али незгодно за гледати. Власница хотела нас је упутила код правог доктора који зна шта ради а не неког локалца који може да буде стручан а и не мора.

Има тога још. Ово су они класични практични - технички разлози зашто летујемо на једном месту. Када нам је до обиласка у кола па путујемо где хоћемо и колико хоћемо.

Pa sad naravno da ima, jedna je bila 3 sedmice u koreji
Pitam je kako je bilo kaže bila jednom i nikad više sem sto se za male pare na svakom ćošku možeš botoksirati, ostala sam gladna mislila sam da tamo ima voća i povrća u izobilju medjutim nema , hrana grozna smrsala sam 3 kg

Sve je to jedno iskustvo više. Plus dobro dođe smršati ;)

Ukusi su različiti, verujem da bi mnogi voleli da idu u Koreju.

То је много добра одлука. Моја породица тако летује годинама у истом месту и у истом хотелу са истим пријатељима.
Додатак на твоје одличне разлоге:
9. Предност у избору апартмана:
- власници хотела нас лично познају, знају име сваког од нас, као што нас познаје власник туристичке агенције преко које идемо годинама у исти хотел, па нам увек, чим добије од власника хотела број и врсту апартмана прво нас позове да бирамо. Немам бојазан да ће ми неко "увалити" неки апартман са погледом на базенски wc, магацин од кухиње....
10. Паркинг место:
- увек нас чека паркинг место у кругу хотела, не испред хотела. Не морам да се сналазим по тесним улицама да паркирам или да тражим место на неком јавном паркингу удаљеном 2 дана јахања. 2023 радили су на сређивању паркинга унутар хотела и нису стигли да га среде до сезоне, власница хотела нашла ми је паркинг место буквално преко пута хотела са гаражом и капијом и дала ми кључ и од гараже и од капије те куће и није ништа наплатила. Можемо било где колима а да се не секирам где ћу да паркирам после.
11. Увек имамо добро место у бару поред хотелског базена:
- када се вратимо са плаже, било да смо ишли колима било да смо користили њихову, на туширање, спавање и после у бар. Чека нас одлично место за обе породице (летујемо са истим пријатељима, у истом месту у истом хотелу годинама). Ту наручујемо храну и пиће у поприличним количинама па нам се од 2022 године дешава да на крају летовања дођемо само код газдарице са издатим рачунима и платимо све одједном. Не морамо да носимо новчаник и паре са собом када наручујемо храну у базенском бару или хотелском ресторану.
12. Предност познанства са власницима хотела:
- клинац је, пре неколико година, добио бронхоопструкцију, како немам појма, и имао проблема са бронхијама и приликом дисања, ништа страшно али незгодно за гледати. Власница хотела нас је упутила код правог доктора који зна шта ради а не неког локалца који може да буде стручан а и не мора.

Има тога још. Ово су они класични практични - технички разлози зашто летујемо на једном месту. Када нам је до обиласка у кола па путујемо где хоћемо и колико хоћемо.

Upravo tako, ima dosta prednosti :)

bogami niko nije nosio ko ja na more dok su djeca bila mala

🤷🏻‍♀️

Sad su odrasla i putuju kad žele i gde žele a isto tako nas dvoje starih

I mogu ti reci ne vuče nas van evrope to jest mediterana

Secam se jednog letovanja gde smo koliko smo mogli od kuce poneli … i bilo nam je lepo.
Mozes imati sve pogodnosti ovoga sveta ako ti najbitnije nedostaje…
Nego, to je druga tema.

Ja već godinama unazad ljetujem na jednom te istom mjestu. Sviđa nam se svima,najbitnije nam je da tamo super, imamo dobro društvo i ugođaj-pa čemu onda mijenjati? Meni npr., nije ugođaj da odem sad u Tursku i da cijelo vrijeme budem uz more i na plaži. Ali otići u Tursku turistički da kad sam već tamo da nešto vidim i obiđem, to je već druga priča i bih volila.

Back