Dragi moji forumaši,
Ja sam sa Vama proveo dosta vremena razgovarajući i upućujući Vas na Sveto pismo.
Meni je uvek drago da mogu da razgovaram sa ljudima koji traže istinu i koji postavljaju pitanja i pri tome vagaju argumente.
Ali mi nikada nisu bili jasni ljudi koji su svoje gledište zasnovali na tuđem mišljenju, I/ili su svoje želje stavili na prvo mesto i onda osuđuju Boga kada ukorava neki njihov omiljeni greh.
Nisu mi jasni ljudi koji su površni. Ne mogu da razumem njihovu patološku želju da nešto govore a ne razumeju šta govore.
Čovek je razumno biće koje može da razume istinu. Može da shvati uzroke i posledice koje greh (zlo) donosi ljudskom rodu.
Ali isto tako, čovek može tako nisko da padne moralno tako da opravdava svaki greh, porok...
tada grešnik gubi slobodu i postaje totalni rob palih anđela!
A pošto neće da se odupre svojim grešnim porivima (jer je vremenom zavoleo greh) i ako neće da se pokaje pred Bogom za greh i da traži
OSLOBOĐENJE OD GREHA I PALIH ANĐELA
onda razumno biće koristi svoju inteligenciju da bi osporavao istinu!
Iako zna da nije u pravu, on neće da se zaustavi u grešenju i zato i dalje istrajava u zlu...
nikakvi dokazi mu ne mogu pomoći jer je odavno srušena barijera slobodne volje!
Čovek je u početku dobrovoljno postao rob greha, ali kasnije je postao rob palih anđela!
Kada Bog opominje grešnika da se pokaje, On to čini da bi ga osvestio na tom putu bez povratka!
Bog voli grešnika i hoće da mu pomogne da se oslobodi od greha.
Ali, ako grešnik odbacuje sve Božje milostive pozive i one koji opominju grešnika ismeva i pravi budalama...
takav namerni bezakonik (ma kako Vi lepo mišljenje imali o sebi) prelazi granicu...
I HULI NA SVETOG DUHA
To konstantno huljenje na Svetog Duha koji Vas osvedočava o greh jeste neoprostiv greh! Zašto neoprostiv?
ZATO ŠTO BIRATE DA SE SUPROSTAVLJATE OSVEDOČENJU U GREH KOJIM SVETI DUH OPTEREĆUJE VAŠU SAVEST
Umesto da se kajete za grehe, birate da se suprostavljate Tvorcu neba i zemlje.
Koliko ima smisla da prah kome je dat život, drsko i bezobzirno huli iz dana u dan na svoga Tvorca iako nam stalno pokazuje ljubav i milost od rođenja?
Ta mržnja prema istini se neće završiti na drugi način nego baš onako kako nas Bog izveštava.
VI SAMI BIRATE GDE ĆETE ZAVRŠITI